Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Megéri 2 főre menüt rendelni?

Megéri 2 főre menüt rendelni?

Figyelt kérdés

Sok sok éve főzök már, szinte minden nap, és kezdek kicsit "belefáradni".

Találd ki, menj el, vedd meg, ez a hozzávaló itt nincs, menj máshová, hazamész kezdj hozzá, minimum 1.5 óra, mosogass el, stb.

Azon agyalok, hogy rendelek menüt.

Anyagilag tuti jobban megéri, mert igy heti 5 napban 10000böl megvan a fött kaja, egyébként meg elmegy rá minimum 15-20ezer.

Ehetőek ezek a "cuccok"?

Nyilván étterme is válogatja, de van olyan aki igy oldja meg a kaját otthon?

2021. aug. 23. 14:10
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem tegyetek egy próbát, hogy megéri e. Mondjuk egy próbahetet. Kiderül milyen a kaja, elég e, stb. Ha van rá időd vezess róla naplót, meg a hagyományos főzésedről is, abból kiderül anyagilag jobban jártok e.

De ismerőseim közt van olyan, aki heti egyszer főz (hétvégén), az kb. szerdáig kitart és a többi napot menüvel oldják meg. Próba cseresznye ;)

2021. aug. 23. 15:06
 12/42 anonim ***** válasza:
100%

"Veszel 1 kg húst,"

XD ))))

Az megvan, hogy egy ilyen menüben 1 kg húst nagyjából 6-7 adagra osztanak el? :D

Azoknak a többsége, aki itt válaszol, nem azért mondja, hogy anyagilag nem éri meg jobban rendelni, mert az a szubjektív véleményük, és egy vitaindítónak szánják, vagy heccelésből akarnak neked ellent mondani...

Sokuknak ez a szakmájuk, napi szinten ezt számolják, úgyhogy ez egyszerűen tény, nem igazán lehet vele szembe menni.

Vagyis hát lehet, végül is lapos Föld hívők is vannak, csak értelme nincs.

2021. aug. 23. 15:10
 13/42 anonim ***** válasza:
33%

Én Angliában vagyok amúgy, havonta elmegy kajára olyan 180 font, de mint írtam sokat eszek. Lényeg a lényeg, naponta 6 font tehát a kaja.

Ha pl. vesszük a McDonald's-ot, ami olcsónak számít, most megnéztem az árakat, a sajtburgerban 301 kalória van, tehát 10-11 kéne belőle, hogy ugyanúgy jóllakjak, tehát 10-11 font.

Ha vesszük a tripla sajtburgert, abban 588 kalória van, és 3 font, ebből kéne 5 és fél, tehát 16 font 50 lenne! Egy napra ennyi, 6 font helyett 16! Nem éri meg anyagilag! Akármilyen másfajta éttermet, kifőzdét, bármit, ha veszel, sokkal többe kerül rendelni, mint főzni.

Ami miatt mégis megéri sokaknak, az az, hogy időt spórolnak. Vagy egyszerűen csak nincs kedvük csinálni, így megszabadulnak a főzés terhétől.

Átlagosan biztos, hogy kétszer annyiba belekerül rendelni akármilyen kaját is, mint otthon elkészíteni.

2021. aug. 23. 15:14
 14/42 anonim ***** válasza:
16%
Ja, azt kihagytam, a 13-as vagyok, hogy úgy számoltam ezeket az értékeket, hogy jóllakjak vele, tehát meglegyen a 3000-3300 kalória, ált. ennyit eszek egy nap. De kijön 6 fontból/nap. Rendelve, nemcsak McDonald's-ot, bármi mást is, nem ennyi lenne, hanem sokkal több.
2021. aug. 23. 15:15
 15/42 anonim ***** válasza:
94%

1 kg hús nem elég két napra?

Gondolom kövérek vagytok. Mi lenne, ha nem zabálná magát betegre a magyar ember?

Egyértelműen olcsóbb főzni, ráadásul csalódás sincs, hogy nem olyan az étel. Menüt egyébként is megeszed és kész, nincs maradék (általában), az otrhoniból meg lehet esetleg repetázni. Tehát arra akarok kilyukadni, hogy menüzés mellett meg lehet, hogy vacsorára kellene többet költenetek.

De én inkább azt tanácsolnám, hogy egyetek normál adagokat.

Ez a válaszoló, aki itt a kilokalóriákat számolja sajtburgerben majd fontban mérve, nem tudom mit akar ezzel, de nem a kérdésre válaszol.

2021. aug. 23. 15:35
 16/42 anonim ***** válasza:
92%

Nem tudom, mekkora étkűek vagytok, de ha napi szinten főzöl csak húsból egy kg-okat, akkor vélhetően nem kicsik (ez nem bántás, nálunk is ez a helyzet).

Na most akkor a heti 10 ezer Ft-os menüadag baromi kevés lesz nektek. Nem tudom, melyik cég, de ahonnan mi rendelünk, ott a menü egy kis adag leves (kb 3,5 dl) meg egy kis adag főétel (pl egy kb 15x15x5 cm-es dobozka 3/4-ig megtöltve pl főzelékkel, hozzá 2 db pingponglabda méretű fasírt). Ez kb 6 ezer egy főnek egy hétre, mellé mondjuk rendelhetsz még 1200-1500 Ft-ért egy-egy nagyobb adagot (kb az általam említettnek a duplája), de akkor már nem 10 ezerből fogod megúszni hetente, hanem lehet, majdnem 30-ból.

Véleményem szerint a menüzés csak kisétkűeknek éri meg.

2021. aug. 23. 15:39
 17/42 anonim ***** válasza:
95%
15 ös így igaz. A főtt kajából marad vacsorára, vagy másnap ebédre. A menüből kötve hiszem hogy akárcsak vacsorára is maradna. Akkor ki kell találni mi legyen a vacsora, megvenni a hozzávalót ami többlet kiadás.
2021. aug. 23. 15:41
 18/42 anonim ***** válasza:
93%

Én az Interfoodtól rendelek, finom bőséges. Napi leves-második 2500-3000 között mozog attól függően mit választok.

Tehát ha ketten rendelnétek, akkor az napi 5 ezer plusz ugye reggelizel meg vacsorázol is. Heti 30-34 ezret nyugodtan számolhatsz 2 főre rendelésnél hetente.

2021. aug. 23. 15:55
 19/42 anonim ***** válasza:
73%
Ez az Interfood jó oldal, feltünteti a kalóriamennyiséget is. Számold ki, kb. hány kalóriát eszel/esztek meg ketten egy-egy ilyen étkezésre, mikor főtt ételt esztek, így ki tudod számolni, hogy megéri-e rendelni tőlük.
2021. aug. 23. 16:10
 20/42 anonim válasza:
100%
Olcsóbb nem lesz de lehet drágább se. Attól függ honnan rendelsz, mi 980 ft-ért kapunk 1 napra egy adagot, nekünk bőven megéri mert változatos és általában szeretjük is. Tartsatok próbahetet szerintem is.
2021. aug. 23. 16:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!