Megéri 2 főre menüt rendelni?
Sok sok éve főzök már, szinte minden nap, és kezdek kicsit "belefáradni".
Találd ki, menj el, vedd meg, ez a hozzávaló itt nincs, menj máshová, hazamész kezdj hozzá, minimum 1.5 óra, mosogass el, stb.
Azon agyalok, hogy rendelek menüt.
Anyagilag tuti jobban megéri, mert igy heti 5 napban 10000böl megvan a fött kaja, egyébként meg elmegy rá minimum 15-20ezer.
Ehetőek ezek a "cuccok"?
Nyilván étterme is válogatja, de van olyan aki igy oldja meg a kaját otthon?
"Akkor ma ha a párom hazajön a munkábol elé teszek 2 szem paradicsomot megy 1 paprikát 2 szelet kenyérrel "
Ne ENNYIT tegyél elé, hanem normális adagot!
De ne hidd, hogy a rendelt kaja igazán több lesz - egy-egy adag szüken egy tányér 400-500 kcal körül. Ettöl a párad nem lakik jól, csak ha vagy megeszik mellé fél kiló kenyeret, vagy fözöl még valamit hozzá!
Nem vagyunk soványak ez igy igaz, de kövérek sem. A párom kemény fizikai munkát végez, de fogyni szeretne.
Pont ez az egyik érv az mellett, hogy rendeljünk.
Mert azt megesszük és kész, nincs több. Sosem szoktunk egyébként napi 2x főtt ételt enni, ha másnapra marad és nem elég kettönknek általában sajnos a kutya eszi meg.
Az 1kg húsra visszatérve nem mindegy mit készitek belőle. Ha rántotthúst, az elég két napra, és általában marad is belőle még. Viszont ha pl brassóit, akkor egyszerűen nem tudom 4 normális adagra elosztani ugy, hogy ne csak sültkrumplit együnk...
Nem házi sertés hanem bolti... Sajnos majdnem fele víz mire megfő.
Ez mellé kellene még valami levest csinálni, hacsak nem akarunk zacskoslevest a legalapabb tartalmas leves is minimum 1000Ft.
Sok sok éve főzök, és igen kicsit meg is untam. Nem azt mondtam örökre rendelni fogjuk az ételt. És én nem megyek szembe senki véleményével, mindenkiét elfogadom, azert tettem fel ezt a kérdést hogy válaszoljatok 🙂
Ja, vidéken élünk, és a jobbik menü is 1200Ft/adag
Holnap megrendelem az első menüt. Kiváncsi leszek.
Fözni sokkal olcsóbb meg egyszerübb (lenne), ha nem úgy csinálnád, ahogy leírtad, a szervezésed nagyon rossz.
Elöször találd ki egy hétre elöre, melyik nap mit akarsz fözni (erre nagyon jó elökészítés, ha felírod az összes kaját, ami eszedbe jut, meg amit pár hét alatt fözöl - akkor megvan, miket szerettek), ehhez hetente egyszer - vagy ha mßar rutinosabb vagy két-három hetente - megveszed a hozzácvalókat, akkor nincs olyan, hogy valamilyen hozzávaló hiányzik.
Emellett ha fözöl, készíts dupla vagy háromszoros mennyiséget, és egy-egy adagonként fagyaszd le. Így két hét alatt még legalább két hétre való tartalékod van, ettöl kezdve nem kell naponta fözni, elég egy-kétszer hét közben, hogy ne fogyjon ki a tartalék.
Emellett nem kell mindig húst enni, és föleg nem kell sok húst enni, több idényzöldség mellett sokkal kevesbböl ki tudsz jönni.
(A heti 10ezer Ft böven elég kellene, hogy legyen neked is, ha megfelelöen vásárolsz meg szervezed a fözést! Nálunk ennyi az összes kajapénz hetente, reggelivel, ebéddel meg vacsorával együtt)
A hozatott ételek elég kis adagosak, és nagyon kevés kalóriásak, egy 50 kilós nö, aki nem mozog semmit, esetleg jól lakik vele, de nem biztos. Egy nagyobb darab férfi garantáltan éhes marad mellette, vagy egyedül megeszik két-három rendelt adagot.
Az ötletek jók, de mondjuk nekem herótom van a fagyasztott kajától. Annak valahogy mindig van egyfajta utóíze.
Na, ezt nem mondtad, hogy fogyni szeretnétek. Akkor szerintem ha megelégszetek picit kevesebbel, akkor jó lesz ez a rendelős dolog. Fontos lenne odafigyelni, hogy emellett ne "lakmározzatok be" vacsorára, mert akkor nem nagyon lesz fogyás a vége és pénztárcakímélő sem lesz a dolog. Én csak néha szoktam rendelni a Pasa kebabtól (több városban van), ott 1200-1600 ft egy menü, de a főétel akkora adag, hogy a levest mindig elviszem, van hogy a főétel kis részét is, mondjuk én sovány nő vagyok. De az a lényeg, hogy ekkora adag szerintem elég lenne a férjednek.
Az sem mindegy, hogy mondjuk iskolából, menzából rendel az ember (olcsó, kis adag), vagy étteremből, vagy a másik véglet pl. az Interfood, ahol nagyon sokfajta étel van, és hogy ezt a választékot meg tudják oldani, sokkal drágább is.
Várjuk a tapasztalatodat a rendelt ételről!
Az Interfood alapján megnéztem kíváncsiságból, hogy mennyit is kapnál 2000 forintért kb. Így ugye kijönne 5 napra a 10 000.
Tehát ez kettőtöknek:
Kis adag frankfurti leves 485 Ft, 342 kalória
Normál adag lencsefőzelék 755 Ft, 683 kalória
Kis adag western csirkemell steak, vegyes köret (sült burg., párolt rizs) 800 Ft, 468 kalória.
Ez összesen: 2040 Ft.
Kalória: 1493.
Ha egyenlő arányban eszitek meg, akkor fejenként csak 747 kalória.
Ez nagyon kevés ennyi pénzért.
24-es: ha VAN utóíze a fagyasztott kajának, akkor ott a fagyasztás vagy a kiolvasztás nem megfelelö módon történt.
Márcsak azért is, mert rengetegen esznek "mirelit" ételeket, amik szerintük jók, meg igen sok olcsóbb étteremben is fagyasztott és felolvasztott ételt kapnak az emberek, csak mivel nem tudják, ezért nem "éreznek" utóízt!
Ha valamit lefagyasztasz, akkor a vizzé fagyott kristályok kárositják az étel szerkezetét, megváltoztatják az ízét.
Megeszem a mirelit kaját... Ha félkész állapotban van lefagyasztva, és kiolvasztás után hőkezelve van.
Egyébként itt 2400Ftért 2 menüt kapsz a jobbik helyről, ami egy normális étterem. Holnap a mennyiségéről is tudok véleményt irni.
Mondjuk a mirelit kaja baromira nem jó példa. Azokat nem bepattintják a mélyhűtőbe, hanem gyorsfagyasztják, néhány perc alatt.
Én is utálom a normál módon fagyasztott kaját, teljesen megértem a kérdezőt. Más kérdés, hogy akkor az igényeket és pénztárcát ezek szerint (is) össze kell hangolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!