Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Megéri 2 főre menüt rendelni?

Megéri 2 főre menüt rendelni?

Figyelt kérdés

Sok sok éve főzök már, szinte minden nap, és kezdek kicsit "belefáradni".

Találd ki, menj el, vedd meg, ez a hozzávaló itt nincs, menj máshová, hazamész kezdj hozzá, minimum 1.5 óra, mosogass el, stb.

Azon agyalok, hogy rendelek menüt.

Anyagilag tuti jobban megéri, mert igy heti 5 napban 10000böl megvan a fött kaja, egyébként meg elmegy rá minimum 15-20ezer.

Ehetőek ezek a "cuccok"?

Nyilván étterme is válogatja, de van olyan aki igy oldja meg a kaját otthon?

2021. aug. 23. 14:10
1 2 3 4 5
 1/42 anonim ***** válasza:
96%
A nagyrészük ehető az ilyen menüknek, sőt vannak nagyon jók is. De szerintem valamit elszámoltál (vagy én értéktelen félre). Otthon főzni két főre olcsóbb, mint rendelni.
2021. aug. 23. 14:19
 2/42 A kérdező kommentje:

Egyáltalán nem olcsóbb...

Ma pl egy sima sárgaborsó levest főztem kolbásszal, meg grizes tésztát. Ugy fizettem a boltba 2100Ftot, hogy olaj, cukor, és füszerek voltak itthon.

És ebben hús nincs...

Veszel 1 kg húst, mire elkészited max 65-70dkg marad. Ez két före egy napra kicsit sok, de 2 napra már kevés. És 1 kg hús 1500Ft felett van. Plusz a többi hozzávaló, az energia, az idő.

2021. aug. 23. 14:32
 3/42 anonim ***** válasza:
42%

Anyagilag nem jársz jobban, csak több időd marad. Meg nincs vele munka.

De minek kéne minden nap főzni? Itt a nyár, tömd magad nyersen paprikával, paradicsommal, újhagymával, mindenféle gyümölccsel. Eszel ezekhez kenyeret, ettől jobb kaja nem kell.

2021. aug. 23. 14:36
 4/42 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is drágább rendelni, csak az idő, energia miatt éri meg jobban a menü, illetve akkor ugye minden nap mást eszel, nem pedig pár napig ugyanazt.
2021. aug. 23. 14:38
 5/42 anonim ***** válasza:
46%
Ha nem hiszed, próbáld ki, hogy rendelsz, de azzal nem fogsz úgy jóllakni. Nézd meg hány kalóriát tartalmaz a rendelt kaja. Nem sokat.
2021. aug. 23. 14:39
 6/42 A kérdező kommentje:

Akkor ma ha a párom hazajön a munkábol elé teszek 2 szem paradicsomot megy 1 paprikát 2 szelet kenyérrel 🤣

Igazából tuti körbe röhögne hogy mi bajom van 🤣

Nálunk ez a megszokott amugy napi 1x főtt meleg étel.

2021. aug. 23. 14:40
 7/42 A kérdező kommentje:
Az ha kevesebb a kalória az nem baj, ránkfér a kalória mínusz. 🤣
2021. aug. 23. 14:41
 8/42 anonim ***** válasza:
14%

:D Na jó, hát attól függ, ki hogy eszik. Rajtam is van bőven plusz, de én, ha ilyen kaját eszek, egyik kedvencem amúgy, akkor eszem bőven kenyeret, nem két szeletet, hanem ha szeletelt kenyér méretűt veszünk egy szeletnek, akkor vagy 8-at minimum, nem két paradicsomot, hanem négyet, paprika 1-2, újhagyma vagy 4-5, mellé uborka, retek is. Kenőmájas a kenyéren vagy vaj, zsír.

1000 kalória fölött betolok egy étkezésre sajnos. 3000 kalória fölött eszem minden nap.

2021. aug. 23. 14:45
 9/42 anonim ***** válasza:
18%
Annyi kell enni ezekből az egészséges kajákból, hogy jóllakj. Gyümölcsből sem pár szem epret vagy meggyet eszek, hanem kenyérrel vagy fél kiló epret együltő helyemben, cseresznyéből vagy egy kilót.
2021. aug. 23. 14:47
 10/42 anonim ***** válasza:
95%
Én egy időben rendeltem az üzemi konyháról. Oké hogy nincs ezer ft egy főre egy adag, de volt hogy olyan keveset adtak hogy csak pislogtunk. A leves inkább csak lé volt, a második meg alig valami. Volt amikor rendes adagot kaptunk. Meg beszéltük párommal hogy főzünk, ha heti 1-2 nap kimarad hogy nincs főtt kaja, na abba sem halunk bele. Azért ha van otthon hús, fűszerek, olaj, stb, akkor olcsóbb otthon főzni. Pl egy rizses hús csak idő, mert hús, olaj, rizs biztos mindenkinek lapul otthon.
2021. aug. 23. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!