Adtam a pizzafutárnak 300ft borravalót anyám azt mondta hogy nem kellett volna ennyit mert már vettünk volna belőle a kutyának kutyaszalámit baj amit csináltam?
Nem, én adtam már futárnak 500Ft-ot is.
Igaz, akkor 20 percet vártam csak a pizzára amely rekord gyorsaság volt tőle szóval megérdemelte.
Jogos volt anyád álláspontja.
1. Fizetést kap.
2. Ingyen ehet minden futár ingyen pizzát.
3. Elkölthetetted volna tápra vagy kutyaszalámira.
Mondjuk én a mai napig nem értem a borravaló intézményét.
Valaki nyújt egy szolgáltatást, aminek meghatározott ára van (pizza ára+kiszállítás díja). Egyes szakmák miért várnak el ezen felül még plusz borravalót? Ennyi erővel akkor a tanárnak is adhatok év végén borravalót, ha megadta a kettest.
#5 Pontosan. Én sem értem.
Úgy látszik sok pénzük van az embereknek pénzt osztogatni. Én kifejezetten bűncselekménnyé nyilvánítanám be.
Ha a futár megérdemelte,akkor nincs abban semmi rossz.
Persze az anyagi körülményetek is számít..
#7 Jajgatsz hogy nincs mit enni közbe meg a futárnak osztogatod a pénzt. Ha a futárnak tudsz adni borravalót akkor van ott pénz nekem ne mondja senki sem.
Aztán most minden hálapénz ellenest le lehet pontozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!