Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az emberek miért nézik le a...

Az emberek miért nézik le a vendéglátásban dolgozókat? (Pincér vagyok)

Figyelt kérdés

Nagyon sok esetben az emberek lenéznek engem is és kollégáimat is illetve utalnak rá. Még olyan emberek is akiken látszik h rosszabb életkörülményei vannak, mint az itt dolgozóknak.

Nem teljesen értem az okát h kivel alantasabb munka ez mint pl. Egy ügyfélszolgálatos, biztonsági őr, eladó vagy egy rendezvény szervező.

2020. aug. 2. 20:19
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
74%

19-es! A kaját ki tudod vinni, de a pincérkedésnek ez csak egy kis része. Kicsit olyan, mint egy művészet. Kell hozzá tehetség és sok év tapasztalat. Mint akiről a 15-ös írt. Persze a legtöbb nem ilyen, de ez lenne a cél. És egy ilyen profi tudja kezelni a lenéző vendégeket is.

(Én egyébként nem vagyok pincér)

A kérdésre válaszolva pedig azt gondolom, hogy vannak emberek, akik ilyen helyzetben akarják megmutatni a "hatalmukat" általában olyanok, akiknek nincs. Természetesen igazságtalan helyzet ez, a legjobb profi módon helyretenni az ilyen embert.

2020. aug. 2. 22:48
 22/29 anonim ***** válasza:
71%
Ez inkább a vendég IQ szintjétől függ. Én külföldi szállodában voltam pincér rövidebb ideig, sokféle ember megfordult ott. Volt olyan tahó vendég, aki az asztalon hagyta a gyereke szaros pelenkáját úgy, hogy a szaros popsitörlő mellé volt gyűrve és összekente az asztalt. Ez gusztusosan le volt takarva az étkezéshez kapott szalvétákkal, egy szót sem ejtettek arról mi bújkál a kis kupac alatt. Szerencsétlen kollégám bele is nyúlt. Ez szerinted a pincért minősíti? Ilyen emberektől mit vársz?
2020. aug. 2. 23:41
 23/29 anonim ***** válasza:
59%

19-es, na látod, pont az ilyen nagyképű öntelt gyökereket szokta rommá szívatni egy felszolgáló.

Én 30 éve nyomom vendéglátásban, de ennek ellenére -vagy pont azért, mert belelátok, és nem vakon pofázok hülyeségeket) pontosan tudom, hogy a töredékét se tudnám megcsinálni annak, amit egy felszolgáló.

Nem betanított munkásokról beszélek, hanem felszolgálókról!

Meg mi már az a duma, hogy a te munkádat ne tudná bárki elvégezni?! :D

Szerinted más nem tud 8-10 évet tanulni? Vagy valami szupermen vagy, lézernézés is kell a munkádhoz?

Pont erről beszéltem neked, egy felszolgálónak is kell tanulnia 8-10 évet ahhoz, hogy minimálisan belelásson az egész szerteágazó szakmába! Ide egész pontosan 2% jut el azoknak, akik elkezdik ezt tanulni! Kettő % !

Mivel a tanuláson felül kell némi rátermettség is!

Úgyhogy barátom, ezt így látatlanban megelőlegezem neked, ha neked felszolgálásból kéne megélned, (nem Balaton-parti betanított munkára gondolok) ezzel a mindent megmondó stílussal 3 hónapon belül az utcán koldulnád össze a napi zsíroskenyérre valót.

2020. aug. 3. 05:16
 24/29 anonim ***** válasza:
63%

21, a pincérek 1%-a vagy kevesebb dolgozik olyan helyen, ahol szüskég van arra a tudásra, amit elméletben megkapott az iskolában.

Semmi lenézni való nincs a munkájukban, de tetszik vagy sem, bizony ha beesel az utcáról sem okoz problémát megoldani, ellentétben a legtöbb szakmunkával. Hajat festeni, vágni, házat építeni, villanyt szerelni nem tud bárki, felszolgálni igen.

2020. aug. 3. 07:10
 25/29 anonim ***** válasza:
48%

23, téged meg szeretettel várlak holnap délelőtt, csinálhatsz egy TEP-et.

És képzeld, nem szoktak rommá szivatni. Egyrészt, mert mint írtam, eszemben nincs lenézni őket, nem vagyok velük bunkó, de nem voltam az a kb 16 éves kislánnyal sem, aki besegített az étteremben, ahol a hétvégén ebédeltünk. Ő sem tanulta évekig, mégis azt kaptuk, amit kértünk, kedvesen, udvarisan szolgált ki, pedig még csak nem is felszolgálónak tanul...

Ettől még tartom, hogy a felszolgálók 99%-a bárkivel helyettesíthető.

2020. aug. 3. 07:14
 26/29 anonim ***** válasza:
56%
24! Az a helyzet, hogy hajat festeni is bárki tud, meg házat építeni is. A festék dobozán ott a használati utasítás. Téglákat egymásra rakni sem nehéz. Az más kérdés, hogy milyen lesz a végeredmény. A pincéreknél is ez van, csak ott könnyen alábecsülik a hozzáértés fontosságát. Látszólag csak kiviszi az ételt, meg visszahozza a tányért. Nyilván ez szinte bárki megcsinálja, értem, hogy erre gondolsz, de ettől még nem pincér. TEP-et nem csinálhat csak úgy az ember, de magát a gyakorlati részét azért sokan meg tudnák csinálni, ha valaki mondaná, hogy mikor mit vágjon, hova mit tegyen.
2020. aug. 3. 08:18
 27/29 anonim ***** válasza:
74%

Hát kérdező, én voltam takarítónő és recepciós is (nőként, ez nem tudom, mit számít, esetleg annyit, hogy egy nővel szemben többet meg mernek engedni maguknak, mintha egy izmos és/vagy 190 centis férfi állna a pult túloldalán).

Az általad említett agyi szinttel és viselkedéskultúrával rendelkező vendégek nem voltak különbek semmivel sem ezekkel a posztokkal szemben. Takarítóként olyan irgalmatlan mocskot tudtak otthagyni, hogy csak na, olyanokról van szó, hogy pl véres betétet, a gyerek szros pelenkáját képtelen volt a (naponta ürített) szemetesbe dobni, inkább lebszta a padlószőnyegre, használt óvszer az ágyban és még sorolhatnám. Ha bekopogtam udvariasan, hogy kérnek-e takarítást (nem tették ki a kis táblát, hogy nem), voltak, akik “ne zavarjon”, rosszabb esetben “húzzál már innen” szöveggel az arcomba csapták az ajtót. Aztán némelyik persze panaszkodott, hogy az ő szobáját miért nem tartják tisztán.

Recepciósokról meg már alapból annyit kell tudni, hogy talán tényleg az ételen kívül MINDEN panasszal rajtuk verik el a port először. Koszos a szoba? Hideg a víz a medencében? Túl nagy a forgalom a szálloda melletti autópályán, ahova a szoba ablaka néz? Túl kicsi a szoba/az ágy/a fürdő? Túl hideg a tó/élményfürdő medencéje? Túl messze van a legközelebbi strand? Túl hangos a szomszéd vendég? Bunkó volt a személyzet valamely más tagja?

Mindenre egy a vendég válasza: Szóljunk a recepciósnak!

Ami még egy dolog, mert valóban feladata a panaszkezelés, de azért, mert a medencebárban a mixer rossz koktélt adott neki, nem a recepcióssal kéne úgy beszélni, mint egy senkivel, mert nem ő hibázott (mondjuk senkivel se kéne, mert bárki elronthat bármit, de egy ilyentől azért nem fog atomháború kitörni). Helyben kellett volna jelezni a problémát. Meg néhány panaszt nem ártana átgondolni a kedves vendégnek, azzal mit kezdjen a recepciós, hogy a városi fürdőben a termálmedencében hideg a víz? :D

Szóval most nem az a célom, hogy azon veszekedjünk, kinek rosszabb, hanem hogy felesleges összehasonlítgatni magad más posztokkal. Bizonyos IQ szint alatti emberek kollektíven mindenkit lenéznek a vendéglátásban, mert náluk a kiszolgáló személyzet=rabszolga, akinek kuss van.

2020. aug. 30. 18:35
 28/29 anonim ***** válasza:
89%

Mert a pincérek sokszor úgy lesznek pincérek, hogy tanulatlanok, nincs máshova menniük, ahova felvennék őket. Legalábbis az USA-ban így van és valószínűleg onnan átvettük ezt az attitűdöt, mily oly sok mást. A hatalom a vendég kezében, hiszen ő ugráltatja és az ő borravalójától függ. Akinél ez így van, azt a szerepéből fakadóan lenézzük. (Pszichológia, nem fejtem ki, mert messzire vinne.)

A recepciós nem rohangál, egy pult mögött van, papírokkal meg számítógéppel dolgozik, roppantul elegáns/dekoratív, általában gyönyörű, fiatal egyetemista. Szóval kvázi irodai munkásként, adminisztrátorként tekintenek rá. Így a szemükben "feljebbvaló". A kezében több a hatalom, ő kezeli a foglalásukat, a kulcsokat stb.

2020. nov. 8. 22:59
 29/29 anonim ***** válasza:

Szerintem 2 fő oka lehet a lenézésnek ezesetben:

1. A vendég egy tapló sznob majom, aki annyira primitív, hogy pénz, az anyagi helyzet, illetve a beosztás alapján ítéli meg az embereket

2. A vendéklátós/pincér/szakács egy pöffeszkedő, visszataszító figura, mert függetlenül attól, hogy egy nem éppen tanult ember, viszonylag jól megy neki, ha jó helyen dolgozik. Az ilyen suttyó meg ő maga váltja ki a vendégből az ellenszenvet

2023. júl. 14. 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!