Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Hogy lehet ilyen undorító a...

Hogy lehet ilyen undorító a vendéglátóipar (járványtól függetlenül)?

Figyelt kérdés

Az alkalmazottak nincsenek rendesen bejelentve, táppénz, szabadság nulla, túlóra, ünnepnap nincs kifezetve, egyik napról a másikra kirúghatnak, stb. És az a vicc, hogy ezt nagynevű helyek is simán megteszik, nem csak a kis helyek. Ezt hogy tehetik meg ezek a cégek? Nem büntetik őket? Az alkalmazottaknak ez megfelel?

Azt olvastam, hogy az építőiparban is hasonlókat követnek el, tudtok még mondani ilyen iparágakat?

2020. jún. 11. 20:54
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
A kérdés rossz kategóriában van (még).
2020. jún. 11. 20:58
 2/8 anonim ***** válasza:
17%
A vendégek tehetnek róla, akik elvárják a fine dining élményt a 1000 forintos menüért, a tulaj meg nem tudja kigazdálkodni a rendes bért
2020. jún. 11. 21:36
 3/8 anonim ***** válasza:
91%

"A vendégek tehetnek róla, akik elvárják a fine dining élményt a 1000 forintos menüért"

Na mesélj, hol találsz te ma 1000 forintos menüt színvonalasabb helyeken, hadd menjek oda! :D A vevő meg a vendég a rossz, a bunkó meg a sz.r, ahogy a buszvezető sem hibás soha semmiben, az utas a köcsög hogy fel mert szállni...

Na, EZÉRT, emiatt a lenéző beképzelt hozzáállás miatt a legtöbb vendéglátó részéről, emiatt undorító az egész. Burzsulyok.

2020. jún. 11. 21:44
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a valóságban :D

Mindenki próbál minél több pénzt bezsebelni sokszor az alkalmazottak árán. Én ismerek olyan helyet akiknél van vagy 10 "alkalmazott" 8 órában abból összesen egy-kettő van bejelentve ők is csak 4 órában. Mondjuk kirúgni nem fognak mivel hiány van de ha nem mész dolgozni nincs pénz aznapra ennyi. Mondjuk ők még valahogy kapnak "túlórat" borravaló néven. Ezek az emberek inkább a többi ember emberségéből élnek mivel fizetés 1/3-a borravalóból jön nem ritkán akár még a 1/2-e is.

2020. jún. 11. 22:28
 5/8 A kérdező kommentje:
Ja igen, az kimaradt, hogy még a borravalót sem kapják meg... :D
2020. jún. 11. 22:45
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát olyan helyen biztos nem dolgoznék :D De tudom, hogy vannak én mindig megkérdezem mielőtt adnék. De le is nyúlják tehát nem kell aggódni túlzottan miatta.
2020. jún. 11. 23:26
 7/8 anonim ***** válasza:
73%

Na ezért megyek én Ausztriába.Heti 6×8 óra,szezon végén kifizetik a túlórát szabadságot 13havi részarányosan.Ha albérletem lenne mehetnék munkanélkülire a következő szezonig.

Ezt untam meg én is itthon.

2020. jún. 12. 07:21
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos vannak (még?) maffiák, polipszerű végtagokkal, magas (akár állami) szintű "fejekkel (vezetőkkel). Az emberi kapzsiság, pénz iránti mohóság egyeseknél maximális gátlástalansággal párosul, még akkor is, ha a jóléte (pénze...) már inkább teher számára, mint "szeretett" Soros Gyuri bátyánk esetében is... Persze erkölcsi aggályaik nincsenek, azt sem tudják, mi az.

Amíg ilyen lények vannak, lesznek, az emberek ellehetetlenítése, kizsigerelése, kihasználása megmarad.Mert holló a hollónak nem vájja ki a szemét...

2020. jún. 12. 09:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!