Kezdőoldal » Ételek, italok » Vendéglátás, éttermek » Az emberek miért nézik le a...

Az emberek miért nézik le a vendéglátásban dolgozókat? (Pincér vagyok)

Figyelt kérdés

Nagyon sok esetben az emberek lenéznek engem is és kollégáimat is illetve utalnak rá. Még olyan emberek is akiken látszik h rosszabb életkörülményei vannak, mint az itt dolgozóknak.

Nem teljesen értem az okát h kivel alantasabb munka ez mint pl. Egy ügyfélszolgálatos, biztonsági őr, eladó vagy egy rendezvény szervező.

2020. aug. 2. 20:19
1 2 3
 1/29 savanyújóska ***** válasza:
87%
Mert fogalmuk sincs róla, hogy mivel jár,amíg nem dolgozott ott közeli ismerősöm, addig én sem gondoltam bele, hogy ha jól csinálod, akkor pontosan ugyanolyan, mint bármilyen más szakma, vagyis meg kell tanulni, és baromira nem triviális a dolog. Csak könnyű lenézni, mert keresett szakma, és azért elég sok helyen szakmailag azért minimum akadnak hiányosságok, és emiatt szerintem a közvélemény is lassan változik azzal kapcsolatban, hogy tulajdonképpen a vendéglátást lehet igényesen is csinálni. Illetve ami még benne lehet, hogy hát mégis micsoda munka az, ahol másokat szolgálsz ki, a saját dolgaidat félretéve.
2020. aug. 2. 20:29
 2/29 anonim ***** válasza:
95%

Cseréld le az ismeretségi körödet!

Életemben nem hallottam - pedig elég mozgalmas társadalmi életet élek - hogy bárki is lenézte volna a pincéreket. Sőt, vannak kifejezetten kedvencek is.

2020. aug. 2. 20:32
 3/29 anonim ***** válasza:
94%

Én nem nézem le őket.

Munka közben tapasztalod ezt, vagy egyébként is?

2020. aug. 2. 20:35
 4/29 anonim ***** válasza:
87%

"...ami még benne lehet, hogy hát mégis micsoda munka az, ahol másokat szolgálsz ki, a saját dolgaidat félretéve."

Ez sántít! Akkor mindenkit le kellene nézni, aki süti NEKED a kenyeret, levágja a hajadat, varr rád egy ruhát, kiment egy égő házból, bepakol a mentőbe, megtanít írni-olvasni, vagy fákat ültet.

2020. aug. 2. 20:37
 5/29 A kérdező kommentje:

Munka közben észlelem ezeket a problémákat, szállodában dolgozunk és ahogy észrevettem sokkal normálisabb hangnemben beszélnek a recepciósokkal, mint velünk vagy a takarítókkal.

(Nem, nem nők a recepciósok)

2020. aug. 2. 20:41
 6/29 anonim ***** válasza:
92%
Nagyon rossz körökben mozoghatsz akkor. Én pl egyáltalán nem találkoztam ilyen jelenséggel.
2020. aug. 2. 20:42
 7/29 anonim ***** válasza:
90%
Senkiről nem tudok, aki lenézné őket.
2020. aug. 2. 20:44
 8/29 anonim ***** válasza:
93%

"Munka közben észlelem ezeket a problémákat, szállodában dolgozunk és ahogy észrevettem sokkal normálisabb hangnemben beszélnek a recepciósokkal, mint velünk vagy a takarítókkal."

Gyanítom ezt csak te képzeled bele.

Vagy esetleg rosszul arányosítasz. Például te egy műszak alatt mondjuk 100 emberrel beszélsz és ebből 10 bunkó, míg 10 esetet látsz amikor takarítóval társalog egy vendég és ebből 1 volt bunkó. Te pedig nem azt veszed észre hogy a vendégek tizede mindenkivel bunkó, hanem hogy veled tízen voltak azok, bezzeg a takarítóval csak egy...

2020. aug. 2. 20:48
 9/29 anonim ***** válasza:
92%

5-ös Kérdező!

Nem agyalod te túl ezeket a dolgokat? Esetleg túlérzékeny vagy?

Ha neked azt mondják, hogy hideg a leves, vagy hozzál még kenyeret vagy sót, az nem lenézés. Te vagy kontaktban a vendéggel, neked tudja előadni ha valami gondja van.

2020. aug. 2. 20:48
 10/29 anonim ***** válasza:
28%

Ez egy szolgáltatás, és sajnos sok ember, akiknek az IQ-ja nem éri el egy keleti síkvidéki gorilla szintjét, összetéveszti a szolgáltatás szót a szolgálóval, mert hasonlít az eleje.

A másik ok, amiért nem föltétlenül néznek le, de mindenképpen eljátsszák a lenézést, a komplexusok.

Mikor a 47 éves betanított segédmunkás frusztráltan hazamegy a melóból, mert kiröhögték a melóban amiért fél óráig kereste a violinkulcsot, és még az asszony se akarja lepippantani, mert kicsi is, szőrös is, meg büdös is, akkor jól esik a lelkének eljátszani a lenézést, de mélyen magában, ő is tudja, hogy ez is csak egy újabb keserű ürügy a sokadik kisfröccsre.

2020. aug. 2. 20:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!