Az emberek miért nézik le a vendéglátásban dolgozókat? (Pincér vagyok)
Nagyon sok esetben az emberek lenéznek engem is és kollégáimat is illetve utalnak rá. Még olyan emberek is akiken látszik h rosszabb életkörülményei vannak, mint az itt dolgozóknak.
Nem teljesen értem az okát h kivel alantasabb munka ez mint pl. Egy ügyfélszolgálatos, biztonsági őr, eladó vagy egy rendezvény szervező.
Sajnos nem bekèpzelem. Mikor a vendèg làtja, h nem csak vele foglalkozól ezèrt az arcodba màszik ès elkezdi mondani mi kène a màsikvedèget is ezàltal megzavarva, fütyülve hívja oda az embert ès a vègèn az arcodba röhögve hagy ott kb 100 ft aprót borravalónak az màr vicc.
Ezutàn kimèsz pl. a recepcióhoz mert ki checkol a vedèg ehhez nyilvan kell a szlippis, h tudja mit fogyasztott 10 percel ezelőtt, ès a recepciósok mondjuk megint csak sràcok mint èn azokkal meg normàlis, poènkodnak stb.
Akkor mégiscsak beképzeled, hisz a sztoridban téged nem nézett le senki. A másik vendéggel szemben fontoskodott az emberünk.
A borravalónak meg Magyarországon eleve nincs akkora divatja mint mondjuk az USA-ban.
"ahogy észrevettem sokkal normálisabb hangnemben beszélnek a recepciósokkal, mint velünk vagy a takarítókkal"
Lehet, hogy a recepciósok is ugyanúgy éreznek, mint te. Abból a szemszögből láttad már a helyzetet? Voltál már recepciós? Próbáld ki, ha azt hiszed, az jobb ilyen szempontból, szerintem elég jó eséllyel rá fogsz jönni, hogy ott is lenézve érzed magad - pontosan azért, mert csak beképzeled.
Mert azt hiszik, hogy erre bárki képes és csak a buták mennek el pincérnek, közben meg egy napot nem bírnának.
Én is azt hittem hogy könnyű, de annyi mindent kellett volna megtanulni hogy csak lestem
Rutintalan vagy. Az ilyen helyzeteket tudni kell kezelni.
Az ilyen nagyképű vendéget le lehet osztani úgy, hogy még ő köszönje meg, és otthon jöjjön rá, hogy totál hülyének nézted.
Én 30 éve nyomom vendéglátásban, a pult másik oldalán (szakácsként)
tény, hogy közel 20 évvel ezelőtt dolgoztam legutóbb felszolgálókkal.
Igazi, minden hájjal megkent öreg rókákkal. Azóta csak imitátorokkal, akik max annyit tudnak a szakmáról hogy kell 2 tányért összefogni.
Nem a te hibád, nem volt kitől megtanulnod.
15-ös vagyok, erről a fütyülve odahívásról is jönnek az emlékek régről. :)
160 cm-es öreg pincér, 30 centis bajusszal, világi figura volt, egyszer még a gyertyatartót is eladta a vendégnek az asztalról. :D
Ő pl teljesen illedelmesen szabadkozva szólt e vendégnek, hogy az étterem sajnos nem kutyabarát, úgyhogy legyenek szívesek kivinni a kutyájukat, aztán otthagyta őket a gondolataikkal egy 20 percre.
Aztán ha nem esett le nekik, akkor elmagyarázta, hogy csak onnan gondolta, hogy hallott valami füttyögést. :D
De volt, hogy egyből vitt az asztalhoz valami rossz edényben egy kis vizet, hogy megitassa a kutyát! XD
" bárki el tudná végezni..."
Mint ahogy minden más szakmát is, ugyebár, pont, ahogy a tiédet is, kedves 17-es!
Semmi más nem kell hozzá, 3 év suli, aztán egy 6-8 év intenzív gyakorlás különböző profilú egységekben, és máris kezdő felszolgálónak mondhatja magát bárki!
Nem, az enyémet pl nem tudná bárki, majd ha tanul hozzá 8-10 évet. De ha én vagy te beesünk egy vengéslátó egységbe, bizony tetszik vagy sem, megoldanánk a kiszolgálást.
Azért ne áltassuk magunkat, eég kevés hely van, ahol a pincérnek tanácsot kell adni, stb... felveszi a rendlésed, kiviszi a kajád.
Igen ahol diákmunkában alkalmaznak pincéreket ott van is gond a kiszolgálással.
Látszik hogy nem végeztek sulit és nincsen gyakorltuk. Hiába lelkes meg siet ha egyszerre csak két ételt mer kihozni és nem tud lepakolni egy egész asztalt.
Amúgy sajnos a srácnak valahol igaza van hogy emiatt lenézik őket. Nem egyszer hallottam szállodában megszállva hogy az csak egy utolsó pincér. Sokan étterem kelékeként kezelik őket. Mintha nem is emberek hanem gépek lennének. Hozzá teszem egy forgalmas helyen és napon úgy is kell nekik dolgozniuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!