Balatonon valóban ilyen a cigánypecsenye vagy szívatnak az étteremben?
A gyermekem megkívánta a finom cigánypecsenyét. Meg akartam lepni, ezért bementem egy budapesti, zuglói étterembe és megrendeltem elvitelre. A hangulatos étteremben ma először jártam, véletlen volt dolgom arrafelé, egyébként, nem lakom közel.
A pincér azt mondta, várni kell legalább 20 percet, hogy elkészítsék. Válaszoltam, hogy nem gond, megvárom.
Meglepődtem, amikor 10 percen belül megkaptam az ételt.
Az átlátszó dobozon keresztül viszont láttam, hogy az alján rizs van (azt kértem), a rizsen pedig egy 3-4 cm vastag hús darab.
Szóltam, hogy cigánypecsenyét kértem, erre a pincér közölte, hogy igen, ez cigánypecsenye.
Mondtam, hogy ez bizony nem is hasonlít cigánypecsenyére. Erre előadta azt, hogy hagyományos cigánypecsenyét már nem nagyon készítenek éttermek, mindenki próbál újítani, ezért ők is. És, amit kaptam, az egy speciálisan pácolt hús, nagyon finom és omlós, szinte elolvad az ember szájában.
Majd közölte, hogy Balatonon már csak ilyent lehet kapni, mert ott már így készítik a cigánypecsenyét.
Hiába mondtam, hogy a gyermekemnek ez így nem fog tetszeni, rábeszélt, hogy vigyem haza és kóstoljuk meg, ez egy különlegesség és "biztos, hogy nem fogunk csalódni".
Egyébként, észre vettem azt is, hogy a rizs a hús alatt jéghideg, nyilván a hűtőből vették ki.
Sajnos, hazavittem az ételt. Útközben bementem egy kis étterembe, egy ismerőshöz és megmutattam neki. Az étteremben ugyan nem készítenek cigánypecsenyét, de értenek az ételekhez. Megnézték és azt mondták, hogy ez egy sima főtt húsdarab, amit főzés után kivettek és eléggé meg is száradt a széle. A szaga viszont nem volt kellemes. Fokhagymának pedig semmi nyoma.
Hazavittem, megkóstoltam és nekem is csak sima főtt húsdarabnak tűnik, ami lehet, hogy nem is friss.
Telefonon felhívtam az étterem vezetőjét, akit egyáltalán nem érdekelte az, hogy nem vagyok elégedett az étellel, hogy a gyermekem ebéd nélkül maradt és, hogy messze lakom. Közölte, hogy sajnálja, hogy nem ízlik, menjek vissza, visszaadja a pénzt.
Szemrehányásként megjegyezte, hogy furcsának találja, hogy eddig 80 embernek ízlett és csak én reklamálok. És végül ő is azt állította, hogy ez egy speciális pácolású hús és a cigánypecsenye ma már így néz ki, Balatonon így készítik.
Lefotóztam az ételt, ha valaki megnézné, megmutatom, csak nem tudom, hogy lehet itt mellékelni a képet.
A képeket el tudom küldeni e-mail levélben. Az étterem nevét, címét privátba megírom.
Leírtam, hogy miért kérdeztem: az étteremben azt állítják, hogy Balatonon legújabban ilyen a cigánypecsenye.
Ez így van vagy nem?
Mert, ha így van és legközelebb Balatonon járok, akkor ott nem rendelek.
Szóval, itt szinte senki nem érti a kérdést, hogy Balatonon legújabban valóban így készítik a cigánypecsenyét: 3-4 centi vastag főtt húsból?
A vezetőt pedig azért hívtam fel, mert a húsnak furcsa szaga is van és azt hittem, nem tud róla. De, mint kiderült, tisztában van azzal, hogy mivel etetik az embereket.
Gondolom, vendéglátásban dolgoznak azok, akiket zavar az intézkedésem?
Nem vendéglátásban dolgoznak, mielőtt még azt hiszed, hogy csak azért nem adnak neked igazat, mert annyira nagyon odaszúrt a mondanivalód, és személyes sértettséget generál.
A proli viselkedésed a kommentek oka:
- vergődsz a termék miatt
- kiírod a netre szapulásként
- beleírod azokat az információkat, ami alapján startra kész vagy, hogy az éttermet le lehessen járatni, rágalmazni, támadni
- majd ezek után belekötsz azokba akik nem adják alád a lovat és bólogatnak, hogy neked csak igazad lehet
Nem való parasztnak csokoládé.
Az étteremben nem nyitottam ki a dobozt. Azért vittem el, mert a pincér magabiztosan mondta, hogy ez isteni finom, pácolt hús.
Csak a másik étteremben nyitottuk ki, az ismerőseimnél. Ott éreztem a furcsa szagot.
De itt nem akarom már ezt magyarázni.
Reméltem, hogy ír egy hozzáértő szakács és válaszol a kérdésemre. Nem egy halomnyi kötekedő, buta ember.
Nyilván ti sem szeretitek, amikor valaki átver titeket?
Lehet, engem átvertek, lehet nem, nem tudhatom, mert még senki nem válaszolt, hogy Balatonon milyen cigánypecsenyét evett!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!