Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A nem-vegák miért győzködik...

A nem-vegák miért győzködik mindig a vegákat, hogy egyenek húst, meg mondják, hogy hülyeség, amit csinálnak?

Figyelt kérdés
Ez elég gyakori. Az ellenkező verziót nemigen tapasztalom.

2019. máj. 28. 16:19
1 2 3 4 5 6
 51/58 anonim ***** válasza:
84%

Többszörös strongman világbajnok és több világrekord jelenlegi tartója, Patrick Baboumian, aki miután vegán lett, nem csak, hogy nem csökkent a teljesítménye, hanem nőtt (ezt említi is egy interjúban):

[link]

Néhány vegán testépítő:

[link]

[link]

[link]

[link]

Mielőtt még a kokszolással jössz, bele se kezdj, mert mindenki kokszol. Egyébként a fentiek közül majdnem mind naturálnak vallja magát, és jó eséllyel azok is (a világbajnok nyilvánvalóan kivétel ez alól, de azon a szinten nincs olyan, aki ne kokszolna).

A vegán diéta alkalmas bármilyen célra. Jó guggolást a "200 százba", amiben a diétád csak hátráltat.

2019. máj. 31. 04:15
 52/58 anonim ***** válasza:
90%

Sok testépítő, erőemelő vegán. Nem linkelek mert már megtette helyettem valaki. Én is 20 éve kezdtem tehát nem ma.

Számomra sem élő sem nem élő állat nem alkalmas fogyasztásra. Az számomra nem étel.

Tesco? Én vagy 16 éve be sem teszem a lábam ilyen helyekre.

Nagyon jó helyről veszem a zöldséget, gyümölcsöt.

De tényleg felesleges erről vitatkozni.

2019. máj. 31. 07:35
 53/58 anonim ***** válasza:
83%
Még annyit, hogy személyi edzőként dolgoztam. Testnevelési és Sporttudományi Karon végeztem. Soha egy percet nem dogoztam irodában és 12 éve nem dolgozom inkább élvezem az életet.
2019. máj. 31. 07:40
 54/58 anonim ***** válasza:
100%
A férjem aki 10 éve vegán, katona. Tény, hogy nem mindig volt az, amikor 2x 8 hónapot volt Irakban vagy amikor 1 évet Afganisztánban. Kiképzeseket (is) tart a mai napig. Szép és jó 200kg-ba beleguggolni de 20kg-os menetfelszereléssel 15 km-ert lefutni sokkal durvább. Nem ő az egyetlen vegán itt sem. (Nem a magyar hadseregről van szó.)
2019. máj. 31. 08:05
 55/58 anonim ***** válasza:
73%
Tőlem azt eszel, amit akarsz, amíg nem erőlteted rám a te életmódodat és nem tartasz gyilkosnak, csak mert szeretem a marhát, halat meg a csirkét.
2019. jún. 6. 00:13
 56/58 anonim ***** válasza:
100%

Én azt nem értem soha, hogy miért nem értékeljük, használjuk ki jobban azt, hogy az információ korában élünk, hogy tele vagyunk tudományos kutatásokkal, és miért nem fektetjük le ezeket a vitákban alapként, miért nem innen kezdünk vitatkozni?

Én nekem mindig szimpatikus volt a vegetáriánus/vegán életmód, nagyszerű dolognak tartottam, de addig nem kezdtem el, amíg 18-19 évesen nem ástam magam bele a kutatásokba.

De pont ezért nehéz ezekbe beleásni magad, mert ugyanazokat a felesleges köröket futja a tömeg mindenhol, ugyanazok a sz*r előre legyártott "érvek", pszichés mechanizmusok uralkodnak mindenhol. Egyszerűen egy racionális beszélgetést kéne kezdeményezni.

Én azért kezdtem el ennek hatására, mert ha a vegán étkezés esetleg egészségesebb, vagy nem egészségtelenebb (utóbbi amúgy elég valószínűtlen, mert nagyon más az állati termékeknek és a növényeknek már a makró összetétele is, ettől ez vagy-vagy dolog lesz), annak ténye ad az egész vitának erkölcsi alapot, utána lehet az erkölcsi kérdéseket felvetni. Ha szükségünk van állati termékekre, akkor el kell fogadni, hogy Isten egy ilyen világot teremtett nekünk, ahol ennyi állatnak kell szenvednie, ahhoz hogy élhessünk, én reménykedtem benne, hogy nem ez van, ez egy rosszabb világ lenne, de ez esetben nem tudunk mit csinálni, persze lehet csökkenteni a fogyasztást, pazarlást, lehet vállalatokat megszorongatni, bár az is parttalan dolog, mert ha még több helyet követelünk az állatoknak, még több terület kell, vagy max. át lehet állni rovarevésre, de attól meg nagyon távol vagyunk.

Viszont szerencsére kiderült számomra a tanulmányokból, hogy nincs szükségünk állati termékekre. Ebből adódóan egyértelművé válik, hogy minden állati termék fogyasztás csak öncélú, felesleges kegyetlenkedés, és hatalmi pozíciónkkal való visszaélés. A vegánok ott rontják el, hogy a sok szenvedésre ráébredve nagyon érzelmektől túlfűtöttek lesznek. Épp nem kéne, pont mi vagyunk abban a pozícióban, hogy vitázhatnánk értelmesen. Mert mi kipróbáltuk mindkét életmódod, tehát nem lehet azt mondani, hogy mi lennénk rugalmatlanok, egyszerűen meg kell mondani, hogy bármikor hajlandó vagyok a vegyes étrendre visszatérni, mi már voltunk azon, épp ezt kéne szembesíteni, csak kérem mutasson nekem egy olyan tanulmányt, ami hiteles, független, megfelel a szakmai paramétereknek, és kimutatja, hogy a vegyes étrend lenne a legjobb nekünk, szükségünk van állati termékre.

Természetesen ha következetesen, higaddtan továbbviszem a filozófiát, nyilván nem fogom bántani ezeket az embereket, még azt se aki állatokat kínoz, mert tudom, hogy ő is ugyanúgy egy élőlény, akiket én védek, igazából ugyanúgy állat, csak fejletebb, tehát isteni, tehát nem bánthatom. A "térítést" azért nem alkalmazom, mert nem tudom pszichológiailag hogy hatna ez az emberekre, így inkább az egészséges életmódról adok át információkat, ha igénylik, és abból már következik a vegánság. Az embereket nem utálom, de rossznak tartom azt amit csinálnak, bűnösök, de persze ki nem bűnös valamilyen szinten? Az, hogy rossz emberek-e, megint egy filozófiai kérdés már, szerintem nem, alapvetően az emberek csupán baromi konformisták, nagyon könnyen kondícionálhatóak, és inkább az őket körülvevő emberekhez, szokásokhoz igazodnak, mint az egyetemes erkölcshöz, vagy mint, hogy a tudományból indulnának ki, és az alapján hoznának racionális döntéseket.

Én próbálok nyitott lenni, próbálom a jót erősíteni, segíteni, de iszonyatosan fáj, amit látok és érzek.

2019. jún. 18. 03:15
 57/58 anonim ***** válasza:
47%

"Nem szólok bele, mert semmi közöm hozzá, kuss van"

Szerintem ez a hozzállás okozza ezt a fojtogató, elidegenített modern, urbanziált társadalmat, és az abból következő rengeteg problémánkat.

Ez elvi szinten egy szép dolog, hogy senki ne szóljon bele abba, hogy a másik mit csinál, semmi köze hozzá. Van is benne igazság, ne akarj semmit a másikra erőltetni, hagyd békén, hagyd meg a szabadságát. Viszont, az hogy ezt örökké elsütjük, csak azt okozza, hogy emberek szenvednek és nem tudnak, nincs lehetőségük szólni a másikhoz, sőt, bezárják magukat, hogy "senkinek semmi köze hozzá", de ettől soha nem fognak meggyógyúlni! Azt kéne mondani épp alapelvként, hogy mindenkinek köze van mindenhez! És nem azért mert ezzel erőszakosan megváltoztatjuk egymást, hanem mert felelősek vagyunk egymásért, a másik problémája, fájdalma, az én fájdalmam is, azért mert ezek mind a közös ügyeink, bajaink! Ebből a szemléletmódból sarjad az nagyüzemi állattenyésztés is, és a bolygó, az életünk és más élőlények életének a tönkretétele, az, hogy egy elidegenedett, fogyasztók tömege vagyunk, akik semmi és senki iránt nem éreznek felelősséget. Ezt bele is akartam már szőni az előző kommentbe, hogy alapvetően én nekem mindig az állatok szenvedésével van problémám. Tehát ha valaki tényleg fájdalommentesen kilő egy vadat, vagy levág egy csirkét, a tehenek, tyúkok ilyen tartása ugyanide tartozik, az azt gondolom, nem olyan problémás, mint ami most van, inkább ő neki problémás ez, mert nem kéne pszichopátiás működésre kondícionálnia magát feleslegesen és ilyennel terhelni a lelkét. De a probléma nem ezzel van, hanem épp azzal, hogy nem vagyunk ott, hogy kiszervezzük, nem foglalkozunk vele, és csak elmegyünk érte a szupermarketbe. Mert a cégeknek nincs lelkük, és nem is lesz, nekünk van, ezért nekünk kéne azt használni és nem a totális magányba zárkózni vele együtt! A használatával mi teremthetnénk egy olyan világot, ahol még ehetnénk is állati eredetű termékeket is, akár kis mennyiségben húst is, ami még nem szignifikánsan káros, azzal, hogy felügyeljük és törődünk mindenki bajával, annak a bajával is aki nem tud beszélni róla, aki magába zárja, sőt annak is aki megtiltja.

2019. jún. 18. 03:39
 58/58 anonim ***** válasza:
100%

Nem mai a kérdés, de én csak most találtam meg.... én még csak ott tartok, hogy vega étrenddel próbálkozok, de sokszor úgy érzem, hogy "kötelező" lenne húst z@bálni minden nap, mármint én teljesen csöndben igyekszem nem enni húst, egyszer se mondtam senkinek magamtól, soha nem ejtettem ki a számon a "vega" szót magamra utalva, de ha valaki rákérdez és a válaszom az, hogy nem kérek húst, akkor olyan mélységes döbbenet van az emberek többségének az arcán, mintha valami elmeháborodott lennék, és azt mondtam volna, hogy gőzmozdony akarok lenni.... :D

És ezt nem csak most találkozok, kiskoromtól fogva soha nem ragaszkodtam a húshoz, mindig is voltak napok, amikor nem kívántam, és rengeteg ember nem tudta ezt feldolgozni, hogy én egy étkezéshez nem kérek húst, és nekiálltak a húsevés fontosságáról oktatni EGY ALKALOM miatt, szóval ehhez nem kell vegának, vegánnak lenni. Amibe' nincs hús, az nem rendes étel - gondolják sokan.

Szerintem nálam közrejátszott ez az erőszakos tukmálás is abban, hogy lemondjak a húsról, már olyan értelemben undorodtam meg tőle, ahogy az ember általában megutálja a kötelező dolgokat.

Vegák/vegánok még soha nem próbáltak megtéríteni.

2019. okt. 17. 14:49
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!