A nem-vegák miért győzködik mindig a vegákat, hogy egyenek húst, meg mondják, hogy hülyeség, amit csinálnak?
Agymosás és kognitív disszonancia.
Az előbbiről nem tehetnek, az utóbbiról pedig mindent megtesznek azért, hogy ne kelljen tudomást venni, lásd ezerszer leépített fals érvek: -"a hús az köll mert xy"
Ez ilyen mánia a mindenevőknél. Minden vegetáriánus ismerősöm erről panaszkodik és én is ezt tapasztalom több mint tíz éve. Amint meglátja valaki a munkahelyen hogy nem húsosat eszel vagy az ismerősök között rögtön megy a piszkálódás hogy miért. Holott semmi közük hozzá. Ha meg elmondod hogy állatvédelem vagy környezetvédelem miatt, akkor lehurrognak hogy térítesz és hülye vagy mikor ők kérdezték.
Valahogy mindenki személyes sértésnek veszi hogy a másik mit nem eszik pedig ez magánügy.
Aki pedig a gyerekekre való “erőltetett vega életmódot” irta szégyellje magát! A világ legtöbb egészségügyi és dietetikai szervezete szerint a vega / vegán életmód vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagabb és sok betegség ellen véd valamit minden életszKaszban a csecsemőkortól az időskorig a terhességet és a szoptatást ist beleértve ajánlott! Sok egészségügyi előnye van.
Ezt a WHO, Harvard, amerikai, brit, ausztrál dietetikusok egyesülete, pcrm, pécsi tudományegyetem egy kutatása és számtalan más kutatás is igazolta.
A gyermek étrendjéről pedig a szülő dönt amig az nem tud dönteni tudatosan (5-6éves kor min), sem a mindenevő sem a vega életmód nem erőltetés hanem a szülő jogos és felelős döntése!
Nekem is az a tapasztalatom, hogy folyton "belémállnak" a mindenevők. 17 éve nem eszem húst, 5 éve tejtermékeket sem, és 2-3 éve a tojást is elhagytam. A férjem is áttért erre az étrendre.
Az a röhej ebben a hisztiben mindig, hogy mi sosem vagyunk betegek, míg szerintem mindenki tudja a munkahelyről hogy a legtöbb mindenevő átlagember évi 3-4x legalább lebetegedik. És a legjobb amikor a 40 évesen már izületi fájdalmas, hajhullós, reumás meg egyebes munkatársak magyarázzák nekünk heti többször sportoló, remek kondiban lévő vegánoknak, hogy mi fogunk megbetegedni, ha nem eszünk húst :D
Szerintem a legnagyobb baj tényleg az agymosás. Az iskolában a biológiaórán eleve 40-50 évvel le van maradva az aktuális tudomány álláspontjáról az oktatás; a propaganda pedig megy a tévében tovább és mindenhol máshol. A tej-és tojást, húst forgalmazó cégek folyamatosan fizetett hirdetésekkel tömik a médiát, melyek olyan blődségeket vernek az ember fejébe, minthogy jó a tej a csontoknak (holott egyenesen csontritkulást okoz), a hús az egészség kulcsa (holott a rák-és szív-és érrednszeri gondok elsődleges kiváltóoka), stb. És a sok buta ember elhiszi. A legtöbben egyszerűen nem gondolkodnak.
Az apósom, anyósom is ilyenek voltak (húst-hússal, jó zsíros sajt mindenhez, stb.), amíg rá nem döbbentek hogy talán nem normális dolog 50 évesen szívbetegnek lenni és az orvos nem ítélte őket koleszterinszegény, zsírszegény, állati termékekben szegény diétára. És milyen meglepő, mióta nem tehéntejet hanem mandulatejet, kókuszjoghurtot és egyebeket esznek;mióta virsli helyett növényi (pl. borsófehérje alapú) virsli van az egészségük is rohamosan javult...
Persze Magyarországon még évtizedek kérdése, mire az orvostudomány eljut erre a szintre, hála az égnek Nyugat-Európában már felvilágosodottabb a világ.
Sorra nyitnak a vegán óvodák, iskolák, a vegán menzák és éttermek, egyre több információ elérhető ezzel kapcsolatban és rohamosan nő a vegánok száma is. Az orvostudomány pedig egyetért abban, hogy kiválóan egészséges ez az étrend minden korosztálynak.
Nem egy vega és vegán ismerősömet állitottam le azzal hogy elegem van abból hogy beleszolnak az én minden evő szokásomba
És nekik még ismerösi körön belül se szolnak rájuk
És nekem az tünik fel a legtöbbje "férfi" mert még futó ismerkedésben is mind egoista és itélkezö
Én meg totál letojom mit eszik eddig csak én és a körülöttem lévök lettek megszóéva
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!