A nem-vegák miért győzködik mindig a vegákat, hogy egyenek húst, meg mondják, hogy hülyeség, amit csinálnak?
9 éve vagyok vegán, előtte 12 évig vegetáriánus de már akkor is csak elvétve ettem pl. joghurtot vagy tojást mert nem esett jól.
Más állati eredetű terméket nem fogyasztottam. Érdekes módon a közvetlen környezetemben élők teljesen el tudták fogadni pedig 9 éve sokan azt sem tudtak mit jelent vegánnak lenni.
A szót sem ismerték csak azt látták,hogy állati eredetű ételeket, italokat nem fogyasztok.
Tulajdonképpen akkor tanultan meg főzni is.
Kevés recept volt akkor még stb.
Én mindkét dolgot tapasztalom, vegánoktól néha, hogy nem vagyok az mert 2 plasztikai műtétem volt és az altatás meg egyebek nem vegán dolgok. Ezen felül a hajfesték, a fogrém és a hónaljstift ami nem vegán nálam. Tehát nem vagyok eléggé vegán a szemükben de ez olyan 5%-a vegánoknak és nagyon sokat ismerek, itt Londonban sok vegán van.
A húsevőknek valahogy szúrja a szemét, hogy nem használom dögkútnak a testem. Nem tudom miért fáj ez nekik, nem is szoktam reagálni a hülyeségeikre.
40 éves nő vagyok amúgy, a testépítés 20 éve része az életmnek azt azért látják, hogy a vegán étrenddel is lehet izmos valaki ha már a vegán sportolókat nem ismerik.
Szóval én mindkét oldalról kapom a hülyeséget. :)
#35-ös vagyok.
Azt még hozzáteszem, hogy az olyan beszólások, hogy beteg leszek stb. mindig megmosolyogtatnak. Életemben párszor voltam beteg és akkor is nagyon hamar meggyógyultam. Soha nem fáj a fejem, soha nem volt fogfájásom (meg is van mind) soha nem szedtem semmilyen gyógyszert.
Imádok úszni, jógázni, görkorizni a heti 5 súlyzós edzés mellett.
Annyira jól érzem magam a bőrőmben minden tekintetben. :)
Minden évben csináltatok pár vizsgálatot amit amúgy húsevőként is megtennék. Teljes vérkép, állóképesség, szokásos rákszűrés, idén ehhez jött pár dolog pl. csontsűrűség vizsgálat. A doki ennyit mondott: "Ez tökéletes eredmény sajnos már sok gyereknél is tapasztalunk csontriktulást." Annyit mondott bármi is az amit csinálok folytassam, nem mondtam neki, hogy vegán vagyok nem láttam értelmét mert úgyis vita lett volna belőle.
A férjem is vegán, de ő 10 éve.
Utolsó: valamennyire igazad van.
Van az oldalon igen sok húsevö (pontosabban mindenevö, de sokan így definiálják inkább), meg sok vega/vegán, akik azon kívül, hogy az adott étrend szerint élnek, nem igazán jelentenek problémát másoknak.
Meg van néhány, aki kifejezetten fanatikusan akarja rákényszeríteni mindenki másra az elképzelését - vegánoknál jellemzöen egy 79%-os meg egy 63%-os válaszoló -, de mivel ök fröcsögnek minden valamennyire is összefüggsébe hozható kérdésnél, ez marad meg a válaszolók többségében. Ugyanígy van pár vega/vegánellenes is, itt is az a kevés hözöngö tünik fel a többieknek.
Értelmes ember - és itt a hangsúly az értelmesen van -, nem szól bele masok életébe és étkezésébe, illetve a magáét sem tolja mindenki arcába.
Én ugyan vegán étrenden élek sok éve, de a kicsit is távolabbi ismerösök nem feltétlen tudnak erröl, csak akkor említem, ha ennek valami oka van, pl ebéd/vcsora meghívás, ahol lényeges erröl tudniuk.
De ilyenkor is egyidejüleg felajánlom, hogy magamnak viszek kaját, nekik ne kelljen ezzen fogalkozni. (Viszont örvendetesnek találom, hogy egyre több mindenki inkább készít valamit, ami nekem is elfogadható, azaz egyre több toleráns ember van)
"A húsevőknek valahogy szúrja a szemét, hogy nem használom dögkútnak a testem"
Na, pont az ilyen beszólásokról beszéltem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!