Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Azok a gyümölcsök, amikből...

Azok a gyümölcsök, amikből gyümölcslevet csinálnak, különböznek azoktól, amiket csak simán fogyasztásra árulnak?

Figyelt kérdés
Legfőképp a körte, alma, szilva és barack érdekel. Almából tudom, hogy van léalma, ami kifejezetten lékészítésre való. A többiből is van külön lébarack, stb.? És ha sima asztali gyümölcsből készítünk ugyanolyan gyümölcslevet, akkor az veszít az élvezeti értékéből?

2018. nov. 27. 15:14
 1/6 anonim válasza:
17%

Igen, mert a gyümölcslevek nem sok gyümölcsöt tartalmaznak. Alma alap és jön az izesítés rá.

De ma már a gyümölcsök sem az igaziak. Inkább arra törekednek, hogy pufi legyen, jól nézzen ki, nem pedig az ízekkel.

2018. nov. 27. 15:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Főként az ilyen 100%os megjelölésű termékek érdekelnének. Tudom, hogy azok is annyi vízzel vannak hígítva, amennyit kivontak belőlük. De azoknak mennyire lenne más ízük, ha asztali gyümölcsből lennének?
2018. nov. 27. 15:35
 3/6 anonim ***** válasza:
93%

Az elsö eléggé hülyeséget ír.


A (100%os, igazi) gyümölcsleveket elvileg ugyanolyan gyümölcsböl készítik, mint amit fogyasztásra árulnak, csak a nem annyira szép (de NEM romlott!) darabokat is felhasználják hozzá.

Természetesen vannak gyümölcsfajták, amik több levet adnak, elsösorban ezeket használják fel.

A gyümölcslék házi elöállításával csak a formája változik a gyümölcsnek, egyéb nem, pontosabban a rosttartalma - értelmszerüen - jóval kevesebb, mint a gyümölcsé, viszont a tárolásra oda kell figyelni, mert csak rövid ideig fogyasztható, hamar megromlik.

2018. nov. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
92%

Eléggé más lenne.

Kóstold meg a direkt préselt cimkével ellátottakat,melyeken szerepel,hogy nem sűrítményből vannak. Ég és föld a különbség.


Más gyümölcsből nincs külön "lé" típus, érdemesérettből készíteni. A léalma annyit tesz, hogy egészséges, de már nem olyan szép vagy nem nagyméretű gyümölcs, azaz nehézkes lenne eladni egyben.

2018. nov. 27. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat :)
2018. nov. 27. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

Én szedtem őszibarackot és szilvát is (pénzért, nyári munkán), és más a lébarack, és más a fogyasztási. Sőt, még a fogyasztásiban is más az export minőség.

Ugyanarról a fáról szedik, ugyanolyan éretten (kivéve az export, amit éretlenebbül kell egy csomó gyümölcsnél, pl. szilvánál is leszedni), de a fogyasztási gyümölcsben nem lehet hiba, a lébarackba simán bele lehet tenni azt, ami kicsit ütődöttebb vagy jégverte, heges stb.

Illetve, az étkezési gyümölcsöt M5-ös (szilva) vagy M10-es (barack) gyümölcsösrekeszbe kellett szedni, egy rétegben. A lébarackot ömlesztve szedtük, és nagy (biztos, hogy több mint egy köbméter) tárolókba öntöttük, és teherautón meg pótkocsin ömlesztve vitték el.

Az is különbség volt, hogy az étkezési gyümölcsöt egyből rakták (kézzel) fel a teherkocsira rekeszelve, és még aznap elvitték, sőt, ahogy megtelt egy teherautó, azonnal elvitték. A lébarack volt, hogy csak másnap lett elszállítva, addig állt a nagy rekeszekben. Volt, hogy a saját súlya úgy összenyomta, hogy a nagy farekesz résein a leve csorgott ki. Akkor is elvitték, de azt nem tudom, hogy végül ebből is gyümölcslé lett-e, de gyanítom, hogy igen...

2018. nov. 27. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!