Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Honnan a viharból akasszak...

Honnan a viharból akasszak egy vegetáriánus barátnőt? 22/F

Figyelt kérdés

Sajnos a párkapcsolatok témakörben nem kaptam erre releváns válaszokat, csak kötözködést, hogy ugyan miért olyan fontos, hogy az legyen.

De hogyha egyszer az, akkor az. Nem azért tettem fel a kérdést, hogy aztán meg kelljen indokolnom, hogy miért fontos nekem ez.

Visszatérve a konkrét kérdéshez:

Nem járok party-kba, bulikba, éttermekbe, stb. (habár már eleve egy vegetáriánus étteremben dolgozom).

Egyébként Én magam alkoholt sem fogyasztok és dohányozni sem dohányzok, de ez nem kikötés a ásik fél esetében.

Ti hogyan ismerkedtetek össze vegetáriánus (esetleg vegán) párotokkal, illetve mit gondoltok, egy magamfajta introvertált személynek hogyan lenne érdemes ismerkedni?

Előre is köszönöm a releváns válaszokat.

2019. ápr. 3. 20:03
1 2
 1/20 anonim válasza:
90%
Bár nem vagyok vegetáriánus, de szerintem ilyen facebook csoportokba, vagy valamilyen összejövetelen. Gondolom Budapesten szokott lenni. Ha introvertált vagy, én is az vagyok, akkor ezzel méginkább csak szűkíted a kört. De pl. nem egyszer hallottam már, hogy a vegánok csak vegán társat keresnek maguknak.
2019. ápr. 3. 20:07
 2/20 anonim ***** válasza:
91%
Nekem van egy cuki 20 éves ismerősöm, vegán, környezettudatos, nagyon helyes kis csajszi :) most hogy hozzalak bennetek össze?
2019. ápr. 3. 20:12
 3/20 anonim ***** válasza:
24%

Én is tapasztalom, hogy általánosan retardáltak a GYK válaszolói. Ha bárki bármit el merészel várni, az rögtön arrogáns, beképzelt és amúgy is, >Ő< mit ad?! A csőcselék azonnal támadva érzi magát az elvárásoktól, és csak mocskolódni jön a kérdés alá. Ez különösen igaz akkor, ha férfi írja le az elvárásait, mert ugyebár elvárásaik csak nőknek lehetnek, a férfiak meg örüljenek bármilyen emberi csődnek, amin lyuk van. :D

Ellenben, ha neked csak ennyi elvárásod van, vagy nagyon szerencsés, vagy nagyon naiv vagy. :D

Viszont igazán nem jó hír ez számomra se (vegánként), ha már ezzel az egy feltétellel sem találsz nőt, tekintettel arra, hogy nekem valamivel több, hasonlóan radikális elvárásaim vannak. Mikor azokkal kapcsolatban kérdést tettem fel, 50, azaz ÖTVEN válaszból egyetlen értékes válasz sem volt, egytől egyig mind csak kötözködés. :D

Szóval talán annyi biztos ezzel kapcsolatban, hogy nem itt fogsz találni valakit. A legjobb esély arra, hogy találj egyáltalán valakit, azok a nemzetközi társkereső oldalak. Ott nyilván a távolság lesz a legnagyobb probléma. Ahogy írták, ott vannak a vegán facebook csoportok is, de vegánok szerintem csak átmenetileg tűrnének meg egy vegetáriánust, legalábbis a fanatikusabbak (én magam vegánként nem bírom őket).

Ráadásul az is egy probléma lehet, hogy a vegán csoportokban >egyéb< közös is van, mint a veganizmus: például általában ugyanolyan, esetlegesen neked nem tetsző politikai nézeteket vallanak, és így tovább. A "veganizmus" általában egy "csomag", és abban a csomagban általában jóval több van, mint egyszerűen az, hogy nem eszel állati termékeket.

Esetleg a munkahelyeden is próbálkozhatnál valahogy. Nyilván aki egy vegetáriánus étterembe megy, az valószínűleg vegetáriánus (viszont gondolom általában nem egyedül mennek az emberek, de ki tudja).

2019. ápr. 3. 20:34
 4/20 anonim ***** válasza:
62%
Istenem, nagyon aranyos vagy! :)
2019. ápr. 3. 20:37
 5/20 anonim ***** válasza:
74%
Hirdessetek az étteremben akciót egyedülálló csajoknak :)
2019. ápr. 3. 20:40
 6/20 A kérdező kommentje:

#1:

Igazán nem áll tőlem távol a vegánság sem. Voltam vegán is másfél évet kb abból a 4 és fél évből mióta vegetáriánus életmódot folytatok és továbbra sem zárkózom el teljesen a vegán életmódtól. Ennek egyéb okai is vannak, amibe most nem mennék bele, de "filozófiai" eszmecserét szívesen folytatok egy hasonlóan nyitott és őszinte személlyel a témában.. :)

#2:

Figyelek. :D Ahogyan jónak látod ;) Írhatsz ám privátot is, ha elérhetőség kell :)

#3:

Ezt én is tapasztaltam, hogy a férfi örüljön bárminek, amin van lyuk.

Igazán nem egészen "csak ennyi" elvárásom lenne, de nem merem magasabbra tenni a lécet mert így is - ahogy mondtad Te is - 50ből 0 hasznos válasszal az ember hova fektessen bármiféle elvárásokat?

Semmi értelme nem lenne leírnod - véleményem szerint - azt sem, hogy én nekem milyen jó belső tulajdonságaim vannak, mert egyből jönne csak erre is a támadás..

Ezt inkább egy kiindulóalapnak szántam, mint minimum közös nevező, ahonnan el lehet valahova indulni. :)

Nyilván az ember társulva ismeri meg a másikat, de valahol tényleg ez az egyes számú elvárás nálam.

Ami meg a munkahelyemet illeti... A konyhára nem jönnek be a vendégek, csak akkor, ha annyira nagyon finomat főzünk.. :D

2019. ápr. 3. 20:53
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a releváns válaszokat.

#2 írtam privátot

2019. ápr. 3. 20:55
 8/20 anonim ***** válasza:
72%
Megmutatom neki a kérdést, de nem privátozok. Bocsi :)
2019. ápr. 3. 21:01
 9/20 A kérdező kommentje:
Rendben, semmi gond. Köszönöm.
2019. ápr. 3. 21:07
 10/20 Noblesse Oblige ***** válasza:
100%

Én járok (/tam, mert megyszünt) vegetáriánus étterembe, pedig nem vagyok az. :(

Amúgy 2 helyen viszonylag nagy számban vannak vegák:

-a bahia és hasonló keleti teázók, kézműves boltocskák közönségei. Itt szoktak kiülős beszélgetős esteket tartani és nagyon jó teáik vannak, aranyos a társaság.

-jóga foglalkozások. 1 férfire általában 3-5 nő jut abból le lehet morzsolni a foglaltat, a mindenevőt, az ellentétes politikai nézetűt és akkor megmarad a vega éttrendű. Eddig a becsült arány: 10 nőből 4 vega.

2019. ápr. 3. 22:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!