Van olyan ember akinek káros a vegán táplálkozás?
Sokan inkább pozitívan számolnak be róla de vajon van akinek inkább ront a helyzetén
Csak magamat tudom példának hozni . Sosem voltam vegán,nem is leszek,szerintem nálam biztosan kialakulna valamilyen betegség ,alább indoklom:
Allergiás vagyok a szójára , érzékeny a gluténre,az olajos magok nagy részét nem bírom ( csak a diót bírom megenni ,a többitől pattanások+ hascsikarás) . Nem 50 ,hanem 100 gramm fehérjére van szükségem egy nap ,utálok több száz gramm ch-t megenni egy nap ,általában 90 körül fogyasztok,és több zsírt viszek be inkább .
MÉG ÍGY IS biztos lehetnék vegán,(nem mintha akarnék) ,de vagy valami drága és nehezen hozzáférhető dolgokból kéne főznöm,vagy annyi szénhidrátot vinnék be mire meglenne a szükséges fehérje,hogy borzasztóan érezném magam .
Szerintem pl. egy ilyen embernek akinek ennyi nyavajálya van és nem gazdag,se nem időmilliomos kifejezetten káros lenne .
Lehet kísérletezgetni a növényevéssel, de figyeljétek meg, hogy amikor nagy baj van, és nincs kecmec, mert gyorsan kell valami ütős megoldás, akkor régen is és most is a jó minőségű, energiadús állati cuccokhoz nyúltak az emberek. Ha egy beteget kell meggyógyítani vagy egy kórházi koszton lefogyott emberbe újra életet lehelni, akkor arra a legjobb az erőleves, húsleves, tojás, vaj, bélflórának kefír, joghurt.
Számomra ez elég nyomós érv.
Nem olvastam végig a válaszokat, és nem is érdekelnek.
Egy dolog a lényeg: az ember kb. két millió éve mindenevő.
Vagyis mind növényi, mind állati táplálékot fogyaszt.
Ez az idő éppen elég az ún. biológiai alkalmazkodáshoz.
Másképpen: semmi nem indokolja a hús elhagyását. Evolúciós szinten.
De ha hiszel nekem, nekem nem tett jót, amikor kipróbáltam. Két évig voltam vega, bocs összesen két évig, megszakítással, és mindkét alkalommal aranyerem lett.
Teljesen egyértelműen a vega miatt. Amikor abbahagytam, akkor magától meg is szűnt a probléma.
De hát ez persze csak én vagyok.
Szerintem nem érdemes próbálkozni vele, hacsak nincsenek súlyos, speciális egészségügyi problémáid.
Bocs. Tehát egyértelmű választ adva: én vagyok az az ember, akinek egyértelműen káros volt a vegán táplálkozás.
Vagyis van olyan ember. Ennyi.
De nézd, én sem vagyok tisztában a miértekkel, az okokkal.
Ez csak egy tapasztalat.
Oly sokan oly sok mindent mondanak.
Én is gondolkodtam sokat, sokfélét.
Szerintem a legjárhatóbb út, ha betartjuk az evolúciós szabályokat.
Mi az, ami meghatároz bennünket Embereket. A kultúra az csak néhány tízezer éves.
Az evolúció viszont százezer években gondolkodok. Nem igaz?
Arra kellene figyelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!