Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az olyan állat eredetű ételekk...

Az olyan állat eredetű ételekkel mi a baj vegán szempontból, ami nem jár az állat halálával?

Figyelt kérdés
Gondolok itt mézre, tojásra, tejre.
2018. szept. 7. 04:17
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
55%

20.: nem tanultál biológiát, vagy mi a gond?

Egy szarvasmarha átlagos élettartama, ha nem vágják le, 18-22 év.

A tejelő teheneket 1 éves korukban megtermékenyítik, 9 hónapra rá ellenek, majd 2-3 évet tejelnek (évente újra megtermékenyítve őket természetesen), és 4 év után annyira visszaesik a tejhozamuk a megerőltetéstől, hogy már nem fenntartható a gondozásuk, le kell őket vágni.

A büdös életbe el nem hiszem neked, hogy 10+os tehenekkel foglalkoztál valaha is, inkább sejtem, hogy tehenet sem láttál még életedben, különben lehet hogy tisztában lennél vele hány évig élnének egyáltalán az emberi kegyetlenség nélkül.

A linkelt videókon pedig egyértelműen látszik, hogy megmoccanni sem tudnak a tehenek, és akkor ez még a szépített propaganda, nem a valóság.

2018. szept. 9. 11:56
 22/25 anonim ***** válasza:
46%

LOL

Megnézted azokat a videókat?

Figyeltél a lépcsős lejáró részre? Láttál az etető résznél szalma almokat?

Inkább neked kellene biológiát tanulni. Alapból Holstein-fríz ellik legkorábban 25 hónaposan két ellés között 400 nap telik el 3.-4. laktáció során éri el a csúcsot és 6.-7.-ig tartja is utána kezd el visszaesni. nincs kedvem számolgatni de szerintem nem 3-4 éves korukban érik el a csúcsot és kezdenek visszaesni.

Inkább én nem hiszem neked hogy képen kívül láttál már tehenet.

2018. szept. 9. 13:52
 23/25 anonim ***** válasza:
35%
Jesszusom, hagyjuk. Ha tudnál számolni, akkor rájönnél, hogy az átlagos tehén már 20-21 hónaposan is ellik, de nem olyan nagy különbség a 25 sem. Azt meg bármelyik statisztika alátámasztja neked, hogy az ipari tejelő tehenek 3-5 évesen mennek a vágóhídra, csak tudni kellene hozzá angolul vagy németül. De mivel az általános iskolát még nem jártad ki, gondolom nálad ezzel bajok vannak.
2018. szept. 9. 14:06
 24/25 anonim ***** válasza:
34%

Amúgy én eleve nem értem, minek kell idejárni a vega témakörbe és belekötni mások nézeteibe. A kérdés a vegánokhoz szólt , mi leírtuk hogy az a gondunk ezekkel a termékekkel hogy rossz az állatok sorsa és bezárva tartják őket. Ez tény és sajnos nem lehet változtatni rajta, hogy az állatok szenvednek a tejtermékek, tojás előállítása miatt.

Ha nem értesz egyet a meglátásunkkal ill. nem vagy vegán nem értem miért válaszolsz olyan kérdésekre, amik nem neked szólnak.

Megváltoztatni itt senki véleményét nem fogod, és sajnos az abszolút infantilis hozzáállásoddal egyértelműen lejárattad magadat, úgyhogy nem tudom ez mire volt jó neked.

Nem hiszem, hogy sok értelme van olyan témakörökbe járni, ahol nem tudsz érdemben hozzászólni a kérdéshez, úgyhogy inkább tartózkodj ettől a jövőben.

2018. szept. 9. 14:12
 25/25 aranyos121 ***** válasza:
45%
Öhöm..hát akkor most először is..Minden élőlény a saját utódjának termeli a tejet nem másnak! (Nő vagyok) te meg innád a tejem? Gondolom nem...Innál kutya tejet? Macska tejet? Nem ugye...(vagy kitudja) A tej a kisbocinak termelődik nem nekünk....Én nekem kisbabakoromba volt szükségem tejre(anyukám tejére) utána már tudomásom szerint nincs rá szükségem, főleg nem egy más élőlény anyatejére aki genetikailag se áll közel hozzám. Többen leírták hogy mi zajlik a tejüzemben és ez így van...számtalan videót láttam hogy amint megszületik a kisboci egyből elveszik tőle, vagy 1-2 óra múlva viszik el tőle. És láttam is hogy az anyatehén szalad utána(ha tudna beszélni mondaná hogy ne vidd el a kisbocim, hova viszed?) Igen elveszik tőle hogy a kisboci ne vegye el tőlünk a tejet ami nem is nekünk készült..:D Mert a tehén csak úgy nem ad tejet csak ha már megszülte a kisbociját! Emellett egészség szempontból is több tudományos forrás van hogy a tej semmilyen formában nem egészséges. Mivel anyatejről van szó, hormonok vannak benne ami a korai serdüléshez vezet(én is korán serdültem), és nőknél mellrákot is okozhat!
2018. szept. 9. 20:31
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!