Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Az olyan állat eredetű ételekk...

Az olyan állat eredetű ételekkel mi a baj vegán szempontból, ami nem jár az állat halálával?

Figyelt kérdés
Gondolok itt mézre, tojásra, tejre.
2018. szept. 7. 04:17
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
19%

LOL 10-es mi a foglalkozásod hogy ennyire szakértőnek hiszed magad?

De most komolyan honnan vettél ekkora baromságokat?

A méhekkel teljes sötétségben tapogatózol.

Marha esetében olyan sötét vagy, hogy világít a negró a szádban.

Tyúknál szintén.

Mezőgazdasági ismereteid úgy látszik csak a vegán propaganda erejéig terjednek.

Ha válaszolsz az első kérdésre utána szépen megcáfolom minden tévképzeted.

2018. szept. 8. 00:33
 12/25 anonim ***** válasza:
43%
Elvinnék pár vegánt a csípőteleki farmra, hogy lássák, mennyire "szar" körülmények között nevelik ott az állatokat...
2018. szept. 8. 10:53
 13/25 anonim ***** válasza:
46%

Utolsó kettő: azt hiszem inkább nektek kellene elmenni egy-két átlagos farmra,nem egy álomvilágban élni. Én azt hiszem, elég helyen jártam ahol állatokat tartottak (köztük a faluban, ahol felnőttem), és elég vágóhídon elrettentésnek, ill. elég rejtett kamerás felvételt néztem meg. Többek között ezért is vagyok nagyon tájékozott a témában. Édesapám legjobb barátja sajnos méhész, így erre is nagyon jó rálátásom van.

Tudom, hogy az átlagember nehezen veszi rá magát, hogy kipukkassza a rózsaszín lufit és benézzen a színfalak mögé, mert akkor fel kellene fognia hogy ez a sokkoló valóság és nem csak valami riogatás, és hogy az a tündérmese, amiben eddig élt, boldog tehenekkel meg tyúkokkal, nem létezik, csak a cégek reklámjaiban.

Kívánom mindkettőtöknek, hogy egyszer sikerüljön megtennetek azt a lépést, hogy szembenéztek a valósággal, és ezáltal önmagatokkal is.

2018. szept. 8. 17:26
 14/25 anonim ***** válasza:
61%

#12. Voltam egynéhány élelmiszeripari üzemben, és korántsem annyira rossz a helyzet, mint ahogy a vegán propaganda mutatja, illetve a falun.

Sokkal több helyen jártam, ahol EMBEREK dolgoznak jóval rosszabb körülmények között, mint az állatok. Ha ennyire sok helyen jártál már, akkor menj el esetleg egy krumplifeldolgozó üzembe pl. 40 fokban 95%os páratartalom mellett tömény krumpliszagban vállogatni a krumplit nagyon kellemes elfoglaltságnak tűnik nem? Vagy a -35 C fokos hűtőraktárakban napi több órát robotolni 100 ezer nettóért? Vagy lekvárüzemben a forró bepárlók mellett dolgozni ? Ehhez képest igen sok farmon vízpermettel klimatizálják a teheneket nyáron, hogy ne legyen melegük.

Az emberek ellen elkövetett durvaságok nem számítanak kedves vegánok?

2018. szept. 8. 18:35
 15/25 anonim ***** válasza:
56%

Az emberek önként vállalják a munkakörülményeket és van ráhatásunk, tudunk változtatni (szakszervezetek, sztrájk, felmondás vagy egyszerűen lehet beszélni is a főnökkel). Én pl dolgoztam tejipari üzemben, ott átlag 40 fok volt a levegő a joghurtos gépeknél, de istenem, nem volt akkoriban sok választásom és maga a munka nem volt nehéz csak meleg volt.

Az állatoknak nincs szabad választásuk, nem a szabad akaratukból állnak 1 négyzetméterre bezárva. És hidd el, hogy nem az állat jóléte miatt hűtik őket hanem hogy ne dögöljenek meg a nagy melegben. A profitról szól az egész. Ha az állat gutaütést kap és megdöglik, nem hoz profitot...

Ne legyetek ennyire naívak, nyissátok már ki a szemeteket!

2018. szept. 8. 19:04
 16/25 anonim ***** válasza:
39%

LOL kérdésre nem válaszolsz 13-as?

Akkor éltél te falun mikor én városban.

Szomszédos ország egyik legnagyobb marhatelepén dolgoztam ideiglenesen a propagandátok 90%-ával valahogy nem találkoztam ott.

És beszélgettél vele láttad mit hogy csinál a méhész? Vagy csak méhész és kész te már tudós vagy.

A rózsaszín lufi meg inkább rád vonatkozik kisgyermek.

2018. szept. 8. 19:11
 17/25 anonim ***** válasza:
46%

16.: ha az ország legnagyobb marhatelepén nem találkoztál azzal, hogy 3-4 évesen döglenek a tehenek, a borjak meg pár hónaposan, akkor bizonyára csukott szemmel jártál ott. Gondolom álmodtad az egészet, és igazából a munkások dolga nem az, hogy elvegyék a borjat, az anyját meg elzárják tőle hogy ne tudjon szopni, meg hogy vágóhídra vigyék őket, hanem az, hogy egész nap simogassák őket, és ügyeljenek rá hogy a tejelő tehén meg a húsmarha meg ne haljon 20 éves kora előtt, melegben meg legyezgetik őket.

A te szavaiddal élve LOL!!!!!!! Süt az írásodból,hogy SOHA a büdös életben nem merészkedtél egyetlen állattartó vagy feldolgozó üzem közelébe sem, különben tudnád mi folyik ott és már a gondolatától is hányinger kerülgetne.

U.i. bizonyára a sok rejtett kamerás felvétel is mind hamisítvány, előre megrendezték a terepet aztán lefilmezték :D

Még az ilyen propaganda filmeken is látszik, hogy az állatoknak moccanni sincs helyük, nemhogy a valódi életben...

https://www.youtube.com/watch?v=ZlCggdCCzSI

https://www.youtube.com/watch?v=paPoJCo3nC8

https://www.youtube.com/watch?v=hvZW-k3Or5o

HŰHA, micsoda luxus, hogy ventillált teremben vannak amellett hogy EGÉSZNAP EGY HELYBEN ÁLLNAK és életük összes mozgása abból áll, hogy elterelik őket a fejőgépig, napfényt meg max. a kapuból beszűrődve látnak, friss füvet meg életükben sosem... de aki szerint az normális, azt magát zárnám be egy ilyen helyre, aztán húzkodják egész nap a faszát/mellét attól függ milyen nemű az illető, lehet, hogy fél nap után meggondolná magát mennyire király dolog ez.

2018. szept. 8. 20:25
 18/25 anonim ***** válasza:
16%

LOL 17-es gyermek.

Az első mondatodban teljesen bemutattad tudományod hozzá nem értésed. Innentől köszönöm nem kérek belőled többet.

Ráadásul belinkeltél 3 videót ami teljesen ellentétes az utolsó állításodtól.

Kész röhej vagy.

2018. szept. 9. 04:18
 19/25 anonim ***** válasza:
69%

Ne haragudj 64-es, de csak magadat járatod le. Én normális stílusban, a véleményemet megalapozva írtam, te pedig csak fröcösgni és "lol"-ozni tudsz. Úgy érzem, te magad vagy még gyermek, aki nem igazán tud mit kezdeni ezekkel a sokkoló információkkal.

A vitát én is feleslegesnek tartom, mert nem vagy méltó/egyenértékű vitapartner, hiszen nem hozol fel ellenérveket, csak személyeskedsz.

2018. szept. 9. 09:47
 20/25 anonim ***** válasza:
33%

Az hogy neked a rózsaszín szemüvegen keresztül nem tetszik a valóság, az még egy dolog. De áruld már el mire alapoztad a véleményed?

De akkor nézzük azt állítod 3-4 évesen pusztul a tehén. Mire alapozod? Azt ugye tudod hogy nem vemhesen jön a világra ráadásul fel kel nevelni. Az általad megadott időintervallumban maximum 2-szer fog utódot a világra hozni. Ez olyan kis időintervallum ami alatt "hasznot" nem nagyon termel a gazdaságnak. Elárulom 8-9-10 éves tehenekkel foglalkoztam és 10+os "nyugdíjas" tehenekkel.

Azt állítod egy helyben állnak szabad mozgás nélkül belinkelsz 3 videót amelyeken tisztán látszik főleg az utolsón, hogy külön pihenőhely van az etetőhelytől.

Ha téged egy levágott állat látványa hányingerrel tölt el, akkor 5 percig se bírnád azt amit én csinálok és hidd el én sokkal több jót csinálok az állatvilággal a munkám során mit te aki csak eldöntötte, hogy nem eszek húst.

Ezt a "természetben" 20 év butaságot meg érdekelne, hogy honnan vetted?

2018. szept. 9. 11:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!