Levesgyöngyből mi készíthető?
Sose használtam, és nem vagyok konyhatündér. Abszolút egyszerűeket főzök. Egyszerű vegi receptet tudtok levesgyönggyel?
Egyébként mennyire baj, hogy lejárt a szavija? Egy szekrény mélyén leltem rá, más használta el a felét régebben (valszeg évekkel ezelőtt).
Keress bármilyen zöldségkrémleves receptet, ahhoz jó (tálaláskor a tányérban a levesre kell szórni belőle).
Előtte kóstold meg, ha avas íze van, akkor már nem jó, egyébként nyugodtan edd meg (gondolom látható hibája nincs, nem molyos vagy ilyesmi).
Ha nagyon lejárt már, ne edd meg. Valószínűleg az íze is pocsék lesz, és könnyen hasmars lehet a vége.
Én a levesgyöngyöt a krémlevesekbe szoktam használni, pl. veszek a TESZKÓban rókagomba-krémlevest, és mivel abba semmi nincs, tökéletes bele a levesgyöngy, nagyon finom is.
Én nem eszem krémlevest, de nekem bármilyen levesbe jó, de leginkább csak elnasizom, jó kis ropogós :D Bár ahhoz jobb fűszeres sajátot készíteni, azért a boltira is rájártam anno.
Többéves levesgyöngyben azért nem bíznék, az ilyesmi nem évekre szól. Liszt és zsír, olcsón csinálhatsz újat, nem sajnálnám kidobni semmiképp, pedig én nem vagyok kidobálós fajta, a mai molyos aranylent (pedig még nem is régi, de ezek a vackok mindenbe belemennek) se dobtam ki, csak átválogattam, annyira nem.
A levesek különben rém egyszerűek, de ha nem eszel levest, nem muszáj főznöd levest, persze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!