Ha vegetáriánus vagyok ihatok fehérjeport fehérje pótlás céljából?
Elsö kérdés: MIÉRT vagy vegetáriánus?
Ha egészségügyi okokból, akkor miért ne, ha elvböl, akkor jön a következö kérdés:
Milyen vegetáriánus vagy, minden állati tereméket kerülsz, tejet/tejterméket és/vagy tojást megengedettnek tartod?
Az elsö esetben csak olyan jöhet számításba, amiben csak növényi eredetü fehérjék vannak (van ilyen), ha ovo, lakto, ovo-lakto vagy, akkor a tejfehérjés is belefér.
saját tapasztalatból mondom kedves kérdező...tíz évig voltam vegetáriánus, ami abból állt, hogy leölt állatból származó bármit nem ettem..
de tojást, tejet, stb igen..de párizsit, kolbászt, májkrémet, stb nem..
a fehérjeport bátran ihatod, sőt tejport is..
ha kemény vega lennél, akkor esetleg más lenn a szitu..ez a szekta már súrolja az elmeosztály határát..
Miért ne, ha az vega fehérjepor? Nem értelek.
Sima vegaként egyébként elég furán ehetsz, ha nem tudsz elég fehérjét bevinni, persze vannak érdekes ízlésű emberek, lekvárostésztával tényleg nehézkesebb a fejérjebevitel. De töméntelen állati és növényi fehérjét ehet az ember sima vegaként, vegánként ugye csak az utóbbit, de az sem különösebben nehéz, sok fehérjedús növény van, ráadásul sok kicsi is sokra megy. Az ember fehérjeigénye nem nagy.
Miért ne ihatnál? Elvisz a rendőség?
A szabályaidat te állítod magadnak.
"a proteinpor általában tejsavóból van"
A kifejezetten egészségtelen tejsavó helyett van vegán alternatíva is, pl. borsó vagy szójababfehérje, tönkölyfehérje, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!