A növényi fehérjékkel pótolhatóak az állati fehérjék?
Teljes mértékben. Töltsd le és hallgasd meg a Tóth Gáborral készült interjút innen:
Ezt a baromságot, hogy növényi meg állati fehérje felejtsük már el.
Teljesen mindegy, milyen forrásból viszed be az aminosavakat a szervezetedbe, a lényeg az, hogy komplett aminosavprofilt adjanak ki, azaz minden esszenciális aminosavat tartalmazzon az étrended. Ez csupán növényi étrendnél komplettálással érhető el.
Fontos tudni, hogy nem szükséges minden nap minden egyes aminosavat bevinni a szervezetbe, mert a szervezeted képes őket tárolni.
Semmi gondod nem lesz, ha ezt figyelem előtt tartod.
"ezért fontosak lehetnek azok az aminosaak is, amelyek növényekben nem fordulnak elő még aminosav formában sem, de az állati szervezetben és így az emberi szervezetben is igen, és hiányukban zavart szenved az emberi anyagcsere. De hasonló a helyzet a vitaminokkal is. Többek között ezért is fordulnak elő súlyos hiánybetegségek vegetáriánusoknál, "
Te teljesen hülye vagy?
Olyan aminosav NEM LÉTEZIK, ami nem található meg növényi táplálékokban is.
A vitamint meg mióta a rántotthúsból viszed be? Neked nem fáj a saját hülyeséged, amikor ezeket leírod?! A vitaminok 90%-át a gyümölcsökből, zöldségekből viszed be, az állati eredetű táplálékokban igen elenyésző mennyiségekben találhatóak meg.
Éppen ezért szenved rengeteg nem körültekintően étkező ember vitaminhiányban. Egy vegetáriánusnál ilyen szinte soha nem fordulhat elő.
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Sokan ijesztgettek azzal, hogy ne próbáljam ki a vega életmódot 15 évesen, de úgy gondolom nem származhat probléma abból ha kipróbálom....
Csak úgy bíztatásként írom, hogy 13 éves korom óta vagyok vegetáriánus, azaz pont 13 éve.
Míg a munkatársaim évi 2-3-4-szer simán kidőlnek egy influenza vagy más járvány miatt, én utoljára 4 éve voltam beteg 3 napot... nem hülyeség, egész nap vitaminokkal tömöd magad vegetáriánusként, kicsattansz az egészségtől.
Ez Magyarországon a kommunizmus maradéka, ez a tipikus beszűkültség, hogy zsír és hús nélkül elpusztulsz, holott nem egyszer bizonyították már, hogy pont ellenkezőleg van, a hús kifejezetten káros, rákot, szív-és érrendszeri, vese-és májbetegségeket okoz. A húsevés 30-40%-al növeli ezeknek az esélyét, ez pedig nem kevés.
Arról nem is beszélve, hogy a WHO szerint a napi max. ajánlott húsbevitel, ami még nem ártalmas kimerül 100-200g-ban, ennek egy átlagember a többszörösét viszi be...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!