Vegánok! Tudnátok segíteni?
Gyümölcssali, zabkása valamilyen növényi eredetű tejjel és gyümölccsel, saláta , magvakból könnyen lehet készíteni kekszet, pufirizs, stb.
Én ugyan nem vagyok Vegán, de nagyon szeretem a cukkinit, és a gombát, leginkább rántva de nem tudom ott a panírban mivel helyettesíthető a tojás... Ezen kívül tészták,(nyilván tojás nélküliek) növényi alapú főzőtejszín után zöldségek bele ízlés/recept szerint és igazán finom lesz. Krumplis tészta....
Remélem segítettem valamelyest :)
Zabot gyumolcsel es valamilyen novenyi tejjel nagyon megy, pl banan es erdei gyumolcs, ezzel kiserletezni kell, hogy milyen gyumolcsoket preferalsz. Ezt nem is kell fozni, csak hagyod par orat hogy puhuljon es tok jo, meg dobhatsz ra egy evokanal chia magot, omega 3 vegett.
Bulguros lecso is nagyon jo meg. Lencse, ba, csicseriborso fozelekek meg tele vannak minden joval, laktatoak es finomak.
Amugy van meg ilyen tonkolybuza, hantolt arpa, koles, hajdina amikrol csomo recept van a neten.
A vitaminokra nem kell odafigyelni, ha változatosan étkezel - egyedül a B12-t kell pótolni, ha nem jutsz rendszeresen szűretlen forrásvízhez vagy házi, mosatlan zöldséghez/gyümölcshöz.
Iskolába vinni ajánlom (én esetemben munkahelyere szoktam):
házi műzliszelet, különféle olajos magvakkal, aszalványokkal, étcsokival (az étcsokit magában is javaslom, a 99%-os étcsoki pl. 14g fehérjét tartalmaz és rengeteg ásványi anyagot)
tortilla wrap pl. avokádóval, paradicsommal, lencsével, csicseriborsóval, babbal, paprikával, hagymával, stb.
bulgur vagy kuszkusz saláta
teljes kiőrlésű szendvics csicseriborsókrémmel/padlizsánkrémmel, salátával/spenótlevelekkel, tofuval, paradicsom/uborka/paprika
növényi joghurt jó nagy adag gyümölccsel és édes magvakkal pl dió, mogyoró
zabkása vagy chia pudding különféle feltétekkel
sós, zöldséges muffin vagy pogácsa, nyers zöldségekl mártogatóssal
svéd gombasaláta mellé szintén teljes kiőrlésű zsömivel
tészta saláta (tk) paradicsom, olajbogyó, paprika, aszalt paradicsom, spenót, bazsalikom, napraforgómag, olívaolajos öntet, stb.
Az otthoni főzésnél érdemes azt tartani, hogy legyen egy nap teljes kiőrlésű tészta vagy gabona, egy nap hüvelyes legalább a héten, én igyekszem azért ennél többet is beiktatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!