Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegánok/vegák, ti lecsapjátok...

Vegánok/vegák, ti lecsapjátok a szúnyogot, legyet, pókot?

Figyelt kérdés
A kérdésem azokhoz szól, akik elsősorban azért lettek vegánok/vegetáriunosok, mert sajnálják az állatokat.
2018. máj. 18. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:
51%

Nem hiszem, hogy a vegák zöme szívén viselné minden állat sorsát, de nem baj, kíváncsi azért lehet az ember.

Anno sok okból lettem vega, az etikai is közte van.

A szúnyogot lecsapom, kivéve télen, akkor aranyosan elvan a szobában, nem csíp, nem zümmög a fülembe és úgyis elkapja a pók.

Ha NAGYON idegesít, képes vagyok lecsapni egy legyet, amúgy kitessékelem, ha sikerül. Általában ki akarnak menni, csak picit buták s nem mind talál ki könnyen.

S ha akadályoz is a takarításban, mindent megteszek, hogy a házban elhelyezkedő cirka ezer (gőzöm sincs, de ha egy szék alatt tucatnyian vannak, biztos nem kevés) pók egyike sem sérüljön. Kimentjük őket a kádból. Néha beszélünk hozzájuk (mindketten voltunk vegák és nem vegák is, ez ettől teljesen független, egy életre szól a barátságunk a pókokkal). Nevet nem adok nekik és ha lepetézik egy és kikel vagy 100 kispók, azokat gyengéden kirakjuk a házból, ha más megeszi, az nem a mi felelősségünk.

Nagyon szeretem a pókokat, születési hiba :) Ha kicsi, ha nagy, de azért a nagyok impozánsabbak :) Néha leereszkedik egy nagy a fejem mellé, akkor csak kicsit jön rám a frász, de erre ember és macska is képes.

Magyarországon nincs emberre halálos pók, a néha (s állítólag egyre gyakrabban) átsétáló fekete özvegyen kívül, de a kis normál pókoknak ahhoz semmi köze.

Nincs a pókkal semmi baj, max. egyesek paráznak tőlük ok nélkül. Aki leüt egy pókot, azt nem szívesen fogadnám a házamban.

2018. máj. 18. 19:33
 2/8 anonim ***** válasza:
Igen.
2018. máj. 18. 20:29
 3/8 anonim ***** válasza:
58%
Ha vegán lennék, lecsapnám, de nem enném meg.
2018. máj. 18. 20:47
 4/8 anonim ***** válasza:
54%
Nem vagyok vegán, de nem csapom le.
2018. máj. 18. 20:52
 5/8 anonim válasza:
egyedül a szúnyogot csapom le, amikor már nagyon idegesít, de legyet, pókot nem bántok.
2018. máj. 18. 21:28
 6/8 anonim ***** válasza:
Nem vagyok szent, irtózom mindentől, aminek négynél több lába van, de csak a legszükségesebb esetekben nyírom ki őket. A szúnyogokat nem bántom, ők sem engem, mert nem vagyok finom; a legyeket kihajtom az ablakon, a pókokat felporszívózom, ha túl közel jönnek hozzám. A hangyákat minden tavasszal hetekig próbálom sikertelenül elűzni, végül egy idő sajnos muszáj lefújni őket, mert annyi van a konyhában, hogy főzni sem lehet tőlük, egyszerre áradnak minden lyukból. A poloskákat viszont lelkiismeret-furdalás nélkül irtom, mert semmilyen biológiai hasznuk nincs és az eredeti élőhelyükön is csak élősködő kártevők.
2018. máj. 19. 18:47
 7/8 anonim ***** válasza:
31%
Aki erre a kérdésre vegán létére igent mond az álszenz....
2018. máj. 26. 22:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Én nem vagyok (még ) vegán, de én is csak ktessékelem őket - viszont, ha a cicámban bolhát találok, azt összenyomom.
2018. aug. 9. 19:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!