A vegánok esznek ízeltlábúakat?
Nem, mert bár nemcsak növényeket esznek, állatokat semmiképpen nem, legjobb tudomásom szerint.
Nem a bonyolultság alapján megy ez a dolog.
3-mas, (és a többiek)!
Sok közöm nincs a témához, de ugyan miért is nem a bonyolultság alapján megy?
Abszolút indokoltnak látom a kérdező kérdését, akkor tulajdonképpen hol a határ???
Egy zsemlét megehet egy vegán? Csak mert néhány millió baktériumot meg kell miatta ölni! És ugyebár az egyszerű életforma nem kifogás!
Valaki tegye már ezt tisztába, vagy van valami szabály, vagy valami globális fővegán, aki ezeket eldönti?
Ez utóbbival, kérdező, pont azt támasztod alá, hogy a vegánok, sőt vegák NEM az idegrendszer bonyolultsága alapján esznek meg valamit. Az számít, állat-e vagy sem és kész.
Persze extra csoportok nem ölnek meg élőlényt azért, hogy megegyék, de az valószínűleg nem egészséges az ember számára (sosem vizsgáltam meg a kérdést, de nem is vagyok szakértő, viszont kicsit sem érint a dolog).
"Abszolút indokoltnak látom a kérdező kérdését, akkor tulajdonképpen hol a határ???"
A vegánok nem esznek állatokat
A határ az állat és a növény között van. Rendszertan, tudod. Szóval ha indokoltnak látod a kérdést, mind a ketten megbuktatok biológiából.
Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Ízeltlábúak (Arthropoda)
Altörzs: Hatlábúak (Hexapoda)
Osztály: Rovarok (Insecta)
Értem? A rovarok ÁLLATOK.
Ahogy a kagyló, a rák, a csiga, a tengeri csillag, a hal, a kígyó, a skorpió a tökömtudja mi is.
"Egy zsemlét megehet egy vegán? Csak mert néhány millió baktériumot meg kell miatta ölni! És ugyebár az egyszerű életforma nem kifogás"
A baktérium nem állat, az baktérium.
"Valaki tegye már ezt tisztába, vagy van valami szabály, vagy valami globális fővegán, aki ezeket eldönti?"
Nem nincs globális fővegán, aki eldönti, egy nagyon egyszerű szabály dönt; Nem fogyasztunk olyan termékeket, melyekhez az állatok megölése vagy kihasználása szükséges (hús, zsír, csont, bőr, szőr, tejtermék, tojás, zselatin, stb.)
"és egy növény idegrendszerileg nem sokkal egyszerűbb mint egy ízeltlábú."
A növényeknek nincs idegrendszerük... te jó isten, ezeket a kommentárokat komolyan gondoljátok, hogy a növény is érez fájdalmat meg egyebek? NINCS idegrendszerük! Menjetek vissza általános iskolába és járjátok ki a biosz osztályt megint, kérlek, mert ez valami kriminális.
ennyire hülye kérdést régen láttam.
az ízeltlábú fán terem, földben, bokorban? állat? igen.
vegán eszik állatot? Nem.
sőt, olyat se, amihez nem kell megölni. a döglött bogár az határozottan nem vegán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!