Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit esznek azok akik vegánok?

Mit esznek azok akik vegánok?

Figyelt kérdés
Tényleg csak kíváncsi vagyok mert el nem tudom képzelni, hogy lehet zöldségen élni kb..
2018. ápr. 6. 00:56
1 2 3
 1/23 anonim válasza:
90%
Gyümőcsöt is esznek.
2018. ápr. 6. 00:56
 2/23 A kérdező kommentje:
Jaaj tényleg..
2018. ápr. 6. 01:05
 3/23 anonim ***** válasza:
89%

És gabonát.

Olajos magvakat, mákot.

Mondjuk diétának nem rossz.

Veszel egy turmixgépet és mindennap csinálsz magadnak szmötyit.:)

Tízóraira pisztácia meg dió.

Uzsonnára máksüti.:)

Tésztát is lehet enni, ha nincs benne tojás.

Leves sokféle van.

2018. ápr. 6. 02:07
 4/23 anonim ***** válasza:
100%

Meg van sok növényi zsiradék, azzal lehet sütni-főzni. Mártásokat.

Grillezett zöldségeket.

Húsutánzatú dolgokat gabonából fűszerekkel, akár vadast is.

Gyógyteákat.

Kávét.

Sokféle különleges teát.

Karammellát.

2018. ápr. 6. 02:13
 5/23 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem akár még kókuszzsíros kenyeret is hagymával és ajvárral, padlizsánkrémmel, nem tudom, milyen ízű a kókuszzsír, csak mondtam valamit, nem csak állati zsír van.:)

Főzeléket.

2018. ápr. 6. 02:16
 6/23 anonim ***** válasza:
90%

Utolsó, teljesen igazad van. Kókusz zsírból kitűnő pecsenye zsír utánzat készül. Gyakorlatilag bármit tudunk utánozni, ha akarjuk (többen nem akarnak, ők zöldségeket, gabonákat, hüvelyeseket, magokat, gyümölcsöt esznek, de ezekből is sokkal több felé van, mint gondolnád, kapásból vagy 20 féle hüvelyest tudnék felsorolni, amit már ettem). Hús helyett lehet szejtánból (ez búza fehérje), szójából, babból vagy lencséből, zabból stb ügyeskedni, sajtféle készül kókuszzsírból vagy kesudióból, ennek a fő fűszere a Sörélesztőpehely (még igazi tejmentes oltó kultúra is van, amivel érlelt sajtokat, pl camembert féleséget lehet csinálni). Van ezerféle növényi tej (rizs, zab, mandula, kesu, kender, quinoa.. ) lehet tojás féle dolgokat csinálni tofuból vagy csicseriborsóból, de sütésnél inkább banánnal vagy lenmaggal (esetleg csicseri liszttel vagy keményítővel) szokás helyettesíteni.

Nálunk egy heti menüben van egy tésztás étel (általában paradicsomos-zöldséges szósszal) egy rakott (krumpli, vagy rizs +karfil/cukkini/brokkoli stb) egy főzelék gabonafasírttal, egyszer Saláta (vagy zöld Saláta paradicsom, paprika, ubi stb + valami sült feltét pl tofu vagy pirított krumpli vagy hagyma karika vagy pedig tészta sali/ quinoa Saláta), valami köret +feltét {lencsefasírt, rántott szója, zöldség golyók, diós-zabos szelet) + savanyúság jellegű dolog, egyszer édes étel, pl Mákos guba vagy szilvás gombóc előtte tartalmas levessel, egy külföldi jellegű dolog pl indiai, kínai vagy mexikói. Egyszer pedig kint eszünk vagy maradékot. Reggelire gyakran ugyanúgy szendvics van, csak vegán feltétekkel (növényi kencék, pl napraforgó vagy lencse vagy cukkini pástétom, ilyeneket már sok boltban kapni is bár házilag olcsóbb) vagy vegán felvágottal, sok zöldséges. Máskor zabkását, csicseriborsó - omlettet, turmixot eszünk. Vacsira ugyanezek, vagy pizza, vegán burger, maradék ebéd. Nasinak étcsokoládé, gyümölcs, diákcsemege, mandula, szotyi, dió, almacsipsz, köles golyó, rendes csipszet, zöldségcsipsz, keksz, ropi. Szinte bármilyen sütit meg lehet oldani vegánul, és ott van még a nyers vegán sütemények széles tárháza, ami egy teljes külön kategória.

Szóval nem csak zöldségeket eszünk.

2018. ápr. 6. 06:48
 7/23 anonim ***** válasza:
86%

rizs + rengeteg zöldség(brokkoli, répa,+ fehérrépa, cukkini, cékla, batáta stb..) + mandula, mogyorókrém, csicseriborsó, hummusz + szójaszósz + saláta

nem zöldségeken élsz csak, viszont a nagyrészét azok teszik ki

2018. ápr. 6. 09:26
 8/23 anonim ***** válasza:
86%

Én meg el nem tudom képzelni miért nem lehet az oldal keresőjét használni, mikor már 459413765 iq fighter feltette ugyanezt a kérdést..

Zöldségeken nem él senki sem, mert nagyon kevés bennük a kcal. Viszont gyümölcsökön, zöldségeken, gabonákon, magvakon, hüvelyeseken, gombákon, algákon már gondtalanul lehet élni.

2018. ápr. 6. 09:43
 9/23 anonim ***** válasza:
100%

Gabona, gyümölcs, leves zöldségek, zöld levelesek, hüvelyesek, olajos magvak, gomba

Olajok, szójatermékek, és minden késztermék, ahol tej helyett növényi eredetű tejhelyettesítőt használtak, hús helyett, növényi hús-helyettesítőt, és nem tartalmaz tojást vagy mézet.

Én se tudnék csak zöldségeken élni bro.

2018. ápr. 6. 11:20
 10/23 anonim ***** válasza:
100%

Zöldséget, Gyümölcsöt, leveseket, főzelékeket, tészta ételeket, gabonákat, álgabonákat, olajos magvakat, növényi sajtot, növényi vajat használhatnak pl szendvicsbe.

Növényi joghurtok,italok stb.

Padlizsán,cukkini remek húshelyettesítő, bármilyen ragus ételbe tökéletes hús helyett. pl.pörkölt vagy brassói. Az ízvilág megvan csak hús helyett zöldséget rágcsálsz.

Igazából napestig sorolhatnám mit ehet egy vegán.

2018. ápr. 6. 12:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!