Mit esznek azok akik vegánok?
Előző, félreértettél. Én se vagyok zerocarber, mit keresnék akkor itt? Napi 20g ch nekem iszonyatosan KEVÉS (ketogén diétában is a dupláját viszem be, mert megtehetem), növényi étrenden pedig hatványozottan az. Ez egy nagyon extrém étrend, amitől én jó messze akarok lenni.
Szóval egyesek nem tudják elképzelni, mi a jó a vegán ételekben :D Pár embernek valóban rossz lenne úgy, akár egyetlen étkezésre is, de a többség kifejezetten élvezni tudja a jóféle vegán gasztrocsodákat (vagy akár egyszerűségeket, azzal sincs baj, ha finom, sőt).
A fantázia hiányzik? Már gyermekkorában is hússal, tojással és tejjel kergették az asztal körül? Nem tudom.
Én kvázi tojáson élek, ha eddig nem írtam volna még, de nulla probléma növényi napokat tartanom, jókat eszem akkor is. Világéletemben ettem növényi főételeket ebédre, teljesen normális, megszokott ételek azok is... A kreatív vegánok pedig még azt is megcsinálják, amihez normál embernek állati termék kell, ha az eredmény nem is lesz olyan (nekem ezek általában nem tetszenek, de van kivétel, néha hiánypótló számomra az ilyesmi).
A mézet pont lehet helyettesíteni. Szirupok vannak, de a méznek sajátos íze van.
A húsnak pedig természetesen rengeteg és szintén pótolhatatlan íze van, ha jó. Az ízetlen húst én sem enném meg, semmi értelme, megfűszerezek bármi mást, csak jobb lehet. De lehet, hogy van, aki nem érzi a hús ízét. Van, aki érzi a bolti és a legtöbb, nekem ízetlen termelői húson, hogy íze van, a legkiválóbb húson pedig azt, hogy mondjuk duplán ízesebb, nekem pedig 0, illetve 100 pontot ér el ez a kettő százas ízskálán. Az emberi ízlelőbimbók elég érdekesen tudnak működni. Talán ezért sem ízlik egyeseknek a növényi étrend - bár furcsa számomra, ha minden növényt kevéssé ízesnek érez valaki, oly sokféle van. Inkább csak hiányzik nekik a megszokott állati cucc. Tuti nekem is roppant fura lenne, ha húst ettem volna hússal évtizedekig, viszonylag kerülve a zöldségeket, majd hirtelen jön pár növényi nap.
Kíváncsiságból megnéztem a cronometerem: 733 g szénhidrátot vittem be, amiből 185 g cukor (természetes cukrok, nem finomított). 48 g zsiradékot, és 126 g fehérjét fogyasztottam el.
Na, én a low carb étrendet nem tudnám elképzelni ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!