Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok esznek gombát?

A vegánok esznek gombát?

Figyelt kérdés
A gomba ugye se nem növény, se nem állat. Állati eredetű dolgot nem esznek, tiszta sor. De mi a helyzet a gombával, ami egyszerre bír növényi és állati tulajdonságokkal is?
2017. febr. 25. 19:01
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
94%
A gomba ilyen szempontbol noveny: se idegrendszere, se fajdalomerzete nincs, igy veganok szamara is fogyaszthato 'etikusan'.
2017. febr. 25. 19:06
 2/15 anonim ***** válasza:
58%

A gomba NEM állat, és nincsenek állati tulajdonságai ilyen értelemben.

Mellesleg a kérdésed alatt több azonos értelmü kérdés is van, használhattad volna a keresöt, mielött kiírtad újra.

2017. febr. 25. 19:15
 3/15 anonim ***** válasza:
81%
Ezt a kérdést már betűre ugyanígy kiírtad a héten.
2017. febr. 25. 19:17
 4/15 anonim ***** válasza:
88%
a gomba az gomba.Se nem növény, se nem állat, gomba
2017. febr. 25. 19:25
 5/15 A kérdező kommentje:

nem én írtam ki, de miután kitettem, láttam, hogy más is kérdezte. minek írtam ki volna újra? :DD

aháá. a gomba persze, hogy nem állat, de növény se. ugyanakkor vannak növényi és állati tulajdonságai is. nincs agya és idegrendszere, szóval nem érez fájdalmat, ergo ehető. tehát, ha valami nem érez fájdalmat, akkor meg lehet enni. oké.

2017. febr. 25. 19:26
 6/15 anonim ***** válasza:
69%
Szóval ha egy ember nem érez semmit(lebénult), akkor megehetem, és ugyanúgy vegán leszek? :D
2017. febr. 25. 19:42
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj, a vegán nem eszik semmi állati eredetűt. A gomba nem állat, tehát fogyasztható. Mit kell ezen csűrni-csavarni?
2017. febr. 25. 19:42
 8/15 A kérdező kommentje:

érdekel a veganizmus, s ma találtam egy rakás gombás vegán receptet, s nekem fura volt. a kérdést ezért tettem fel, mert ha én vegán lennék, biztosan nem fogyasztanék gombát. tudom, s a kérdésemben is leírtam, hogy a gomba se nem állat, se nem növény. hanem egy külön ország. ettől függetlenül mégiscsak vannak állati tulajdonságai is (rá lehet keresni nyugodtan), s ha én vegán vagyok és nem eszek sem állatot, sem bármit, ami állati eredetű, akkor olyat sem eszem, ami rendelkezik állatokkal megegyező tulajdonságokkal.

Vagyis, leegyszerűsítve: a vegán nem fogja megenni a pörkölt szaftját krumplival, mert jaj, az állati eredetű. pedig a szaft nem hús, nem tartalmazza azt. a gomba sem állat, viszont vannak közös vonásai. azt meg mégis megeszik.

2017. febr. 25. 19:55
 9/15 anonim válasza:
39%
A gombanak vannak állati tulajdonságai !!!
2017. febr. 25. 20:00
 10/15 anonim ***** válasza:
89%

6# Jajjj. :)

Ilyen alapon akkor döglött csirkét is meg lehet enni mert az Sem érez már semmit. (én speciel nem ettem még élőt)

2017. febr. 25. 20:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!