Hülyeség lenne csak ezért vegetáriánusnak lenni?
Most derült ki számomra, hogy az étteremben minden nap tök vicces vega ételek vannak ebédre, például sargaborso főzelék zabfasírttal. :D
Tök érdekes lenne mindennap ilyen új és érdekes ételeket enni.
Csak emiatt lenne értelme vegetáriánusnak lenni?
Van bármilyen szabály, hogy aki nem vega az nem ehet ilyen ételeket?
Egyél bármit amit megkívánsz, anélkül,
hogy elköteleznéd magad. Senki sem tiltja, ez a te döntésed.
Hmm, tenyleg, ez jogos.
Nem vegaként is ehetek vega ételeket, mindenféle elköteleződés nélkül, köszi!
Bármilyen okból jó vegetáriánusnak vagy inkább vegánnak lenni.
Jót teszel az egészségednek, változatosabb ételeket fogyaszthatsz, több vitamint, rostot, ásványi anyagot, antioxidáns viszel be, segítesz a környezetvédelemben is (sok kicsi sokra megy elven, hiszen a fejlődő országokban a vegák kb. 10-15%-os kiesést okoznak az állatiparnak, ami környezetileg már elég jelentős).
Ha érdekel a dolog nézd meg pl. A forks over knives, cowspiracy, what the health c filmeket, sokat lehet belőlük tanulni.
A vega ételek pedig igencsak finomak és változatosak, rengeteg ötletet kaphatsz Facebookon az ezt ettem ma vegán csoportban vagy a pl a veganinja oldalán.
Miért kéne vegának lenned ezekhez az ételekhez? Nekem a legesleghúsosabb (gyermekkori) időszakomban is tucatnyi vega étkezésem volt minden héten... A tipikus ebédünk vega volt, kivéve vasárnap.
Akkor legyél vega, ha bevállalod, hogy nem eszel húst, hájat, zselatint s efféléket. Sem most, sem 1 hónap múlva, semmikor.
99%-ban vega ételeket enni lényegesen más, mint 100%-ban s csak ez utóbbi esetben vagy vega.
De akár azt is csinálhatod, hogy elhatározod, hogy vega leszel, aztán ha nem megy, néha eszel húst... Ez a te dolgod. Címkézned sem kell magad, semmi nem változik attól...
Szerintem nem hülyeség. 5 éve nem ettem húst, és sokkal jobban érzem magam. Amúgy sem nagyon szerettem, meg az indokolatlan halált sem. Persze vega ételeket akkor is ehetsz, ha nem vagy vega. A barátom nagy húsevő, de mikor nála alszom, és ő főz, ő ugyanúgy megeszi. Ízlik neki, mégis húsevő.
Viszont a "címkézéssel" vigyázz, mert sok "divatvega/vegán" van manapság, aki sunyiban eszi a kolbászt. Miattuk sajnos hiteltelenné válik az egész. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!