Ovo-lakto vegetáriánusnak olcsóbb lenni, mint mindenevőnek?
Nem ezen múlik. Nekem teljesen mindegy, ovo-vega, paleo, keto vagy nemérdekelazegész étrenden vagyok, kb. ugyanannyi a költségem. Nyilván az olcsóbb elemekre fókuszálok, ha nincs rá sok pénzem, bár az a helyzet, hogy ha sok van, akkor is hasonlóan költök, mivel teljesen príma ételeket eszem luxuscikkek nélkül is (ha van is drága alkatrészem, annyit nem használok belőlük, hogy ez sokat számítson).
Én soha nem ettem mindennap húst, úgyhogy annak a kihagyása kb. semmit nem változtat, de a húsnak normál ára van (akkor is, ha kizárólag kiváló házit veszünk a családban), simán belesimul a többi költségbe. Hogy most tojást eszem vagy húst is... Kb. ugyanott vagyok. A sajt már drágít, úgyhogy ha gazdagabbak lennénk, az dobná meg a költségeket, legalábbis a párom részéről, én boldog vagyok a jelen étrendemmel is.
Igen, én lakto-ovo vagyok, de a párom mindenevő.
Ha csinálok két ugyanolyan ételt, csak az enyémet pl. helyettesítem hüvelyessel, akkor is olcsóbban jövök ki, mint az ő husis verziójával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!