Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Baj, hogy kibuktam ezen kicsit?

Baj, hogy kibuktam ezen kicsit?

Figyelt kérdés
Ovo-lakto vega vagyok egy ideje és ma ettem nagyinál egy kis lencsét.Majd pedig kiderült,hogy volt benne hús...Éshát a lényeg,h eddig nagyi csinálta nekem a vega kaják egy részét..most pedig..:S végülis megetette velem a húst:S
2010. jún. 6. 21:17
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
84%

Én megértelek, én is csak tejterméket, tojást eszem, húst nem, már 3éve. Én is kiakadnék. :/ Nekem senki nem figyel erre, csak hüledeznek, hogy nem eszek húst, de szerencsére megetetni nem akarták velem. Én átérzem, és szerintem jogos a dühöd.

17L

2010. jún. 7. 15:52
 12/31 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat:)
2010. jún. 8. 13:42
 13/31 anonim ***** válasza:
91%

Azt kellene megtudni, hogy direkt csinálta-e? (tesztelni akart-e? Nekem is Anyum készíti a vegetáriánus kajákat is, mert én sem fogyasztok húst, mégis egyszer-kétszer bepróbálkozott, hogy mégis tesz bele húst. Viszont mióta nem fogyasztok húst, így már az étel illatából, vagy legkésőbb az ízéből megérzem, hogy tartalmaz-e húst.)

Vagy esetleg már jó ideje nem készített neked kaját, és akaratlanul megfeledkezett, rutinból főzve, ahogy magának szokta?

Az első esetben szerintem jogos a kibukás. Miért nem tartják tiszteletben?

Második esetben nem igazán van ok a kibukásra. Tévedhet ő is.

Egy vegetáriánus.

2010. jún. 8. 20:23
 14/31 A kérdező kommentje:

Sajnos nem éreztem,hogy van benne hús.Lencse volt,alapból elég fűszeresen és éreztem,hogy valami nem stimmel de azt nem gondoltam h hús van benne.

Gyanítom vissza akarna szoktatni...na de mindegy.:)Nem fog menni.

2010. jún. 8. 21:10
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Ha valóban az a célja, hogy visszaszokasson, akkor szerintem egyáltalán nem illetlenség nem elfogadni.

Szerintem ez egyéni döntés, hogy ki hogyan táplálkozik.

Én voltam már olyan ismerősnél, aki bevallotta, hogy mivel ők nem vegetáriánus kaját esznek, így igazából étellel nem tudnak szolgálni, mert nem tudott nekem valót készíteni mikorra mentem. De gyümölcs és gyümölcslé van, ha azt elfogadom. Nekem ez sokkal jobban esett - a figyelmesség.

Egy vegetáriánus

2010. jún. 8. 22:01
 16/31 anonim ***** válasza:
17%

Úristeeen... most mi lesz??? Ne fárasz már légyszives, nem haltál bele, nem fostad össze magad, nem történt semmi. Csak ettél egy kis normális ételt. I love your Nagyi.

Egy mindenevő.

2010. jún. 21. 17:37
 17/31 anonim ***** válasza:
89%

Ez valóban elvi kérdés. Bajod nem lesz tőle de bánthat.

A többiek képzeljék el, hogy titokban pl.: kutya-, patkány-, macska-, neadjaIsten ember húst etetnének velük és ezt a végén megmondanák. Mennyire lennének felháborodva?

Persze betegek egyiktől sem lennének...

2010. jún. 23. 15:01
 18/31 anonim válasza:
23%

Ahelyett, hogy örülnél annak, hogy mindent megehetsz, kiakadsz egy kis húson...de abba nem gondolsz bele, hogy neked milyen jó dolgod van, vannak emberek, akik születésüktől kezdve nem ehetnek egy csomó mindent, mert allergásak rá. Én megértem, hogy vegetáriánus vagy, nem is baj, a te döntésed, de mivel nem leszel beteg a hústól, nem kéne kiakadnod. Nem tudom, hány éves vagy, de a fehérje nagyon fontos a szervezet számára. Főleg, hogy a DNS-szintézis folyamatában is fontos. Gondold át ezt a vega-dolgot, de előbb olvass egy kis biológiát. Legalább halat, vagy fehér húst lehet, hogy kéne enned. De ez a te dolgod.(Én sem eszem vörös húst, de csak mert nem szeretem. Ez is azért van, mert kisgyerekként nem tudtam megemészteni az állati fehérjét. Aztán mikor ehettem, nagyon undorodtam az ízétől.)

19L

2010. jún. 24. 01:17
 19/31 A kérdező kommentje:
Hm..olvassak kis bioszt?=)Országos nyolcadik hely elég?
2010. jún. 24. 15:46
 20/31 anonim válasza:
73%
Gratulálok:) Amúgy hány éves vagy? Örülök, hogy akkor tisztában vagy a fehérje fontosságával!
2010. jún. 25. 18:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!