Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Na most kibuktam barátnőm...

Na most kibuktam barátnőm beszólásán! Szerintetek sem nevelem a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm,akivel ugyan annyi idősek a kislányaink.Mindegyik 22 hónapos.Délelőtt ott voltunk náluk,hogy hadd játszanak alvás előtt egy picit a csajok egymással,és az ő kislánya folyton ütötte az enyémet,meg ment a drágám a motorral,és lelökte,mentek a medencébe,és belelökte,meg ráugrát,mikor elesett,meg felpofozta,már tök sajnáltam a kislányomat,barátnőm meg elkezdi,hogy nem tudja,hogy az én kislányom miért ilyen nyugodt,az ő gyereke meg verekedik,pedig ők azok,akik nevelik a gyereket,nem hagynak rá semmit.MOndom,miért mi nem neveljük szerinted?Erre ő:Nem.

Ezt azért mondta,mert ha a mi kislányunk valami rosszat csinál,akkor nem szoktunk neki odacsapni,hanem rászólunk,meg elmagyarázzuk,hogy miért nem szabad,meg ujjabban bünti sarok van.És véleménye szerint nem ez a nevelés,hanem ha verem.Hozzátenném,hogy ők rendszeresen ütik a kisgyereket,már ezért nem járunk olyan sűrűn hozzájuk.Főleg az apja.Volt,hogy a ruhájánál fogva emelte fel,és ugy megverte,hogy szegény kislány levegőt se vett,és mindezt azért,mert feldöntötte a virágot.

szerintetek igaza van,hogy nem neveljük?Tök okos a kislányunk,értelmes nagyon korához képest,rengeteget foglalkozunk vele,már folyékonyan beszél,szobatiszta,szóval tényleg látszik rajta,hogy rengeteget foglalkozunk vele.Ez nekem most nagyon rosszul esett.Kb mintha pofon vágtak volna,közbe meg a nyakamba öntöttek volna egy vödör hideg vizet.Elgonodlkodtam,hogy ezek ketten a férjével miket beszélhetnek rólunk a hátunk mögött. :S

2010. júl. 22. 13:25
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
75%
Én feljelenteném az ilyen szülőt, ha tudomásomra jutna, hogy verik a gyereket. És megválogatnám, kivel barátkozok.
2010. júl. 22. 13:30
 2/11 anonim ***** válasza:
75%

szerintem eleve hülyeség ilyet mondani a másiknak, h rossul neveli.....nekem fiam van és ég és föld mint a lányok, ő amolyan kis dózer, sokkal nehezebb vele....

én amúgy se vagyok a verés híve, akkor sem, ha csak rácsapunk a gyerek fenekére v csak meglegyintjük, szerintem ez visszájára sül el, a gyerek azt látja h verekedni kell, szerintem a barátnőd gyerekén látszik a durvaság, amit otthon tapasztalt....én nem nagyon erőltetném a gyerekeket együtt!

2010. júl. 22. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:
75%
szakítsd meg ezzel a pics@val a kapcsolatot, tuti nem normális az a család. szegény gyerekük...
2010. júl. 22. 13:33
 4/11 anonim ***** válasza:

Szerintem is azonnal szakítsd meg vele a kapcsolatot. Ez nem barátság, semmi értelme. A gyereknek sem jó ilyen társaság, olyan rossz tapasztalatokat szerezhet, hogy később bölcsiben, oviban is lehetnek beilleszkedési gondjai (pl. félelem más gyerekektől, vagy kifejlődik benne is az agresszió).

Szerintem a szíved mélyén Te is tudod, hogy pontosan Ti jártok jó úton a gyereknevelésben.Szeretettel, megértéssel, példamutatással lehet hatékonyan nevelni. Mert persze nevelni kell, igenis kell korlátokat állítani, megtanítani a társas együttélés szabályait, terelgetni, stb.

Bár példamutatásból a "barátnőéknél" sincs hiány, nyilván nem véletlenül lökdösődik, pofozkodik, üt-vág a kislány.

Egyébként a csajt is veri a férj? Gondolom, előbb-utóbb rajta is csattanni fog egy-két pofon, aztán meg majd persze siránkozik. Mondjuk ő meg is érdemli a sorsát, de a kislányt nagyon sajnálom, ő nem tehet róla, hogy állatok a szülei.

2010. júl. 22. 13:48
 5/11 anonim ***** válasza:
76%

Igenis TE neveled a tiedet, és ők nem az övékét! Nagyon sajnálom szegény kislányt (mármint az övükét). Nem tudnál érte tenni valamit, hogy ne bántsák? Valahogy hatni rájuk? Bár ha ilyen kerek perec neked is kijelentik hogy nem neveled, és az jó amit ők csinálnak, hát.. Ha nem is feljelenteni kéne őket, de védőnő, családsegítő, valakinek szólni. Mert egy virágcserépért olyat tenni amit írtál, hát durva..

Azzal meg ne törődj, hogy mit mondhatnak, és mondhattak a hátad mögött, nem érdemlik meg hogy rosszúl érezd magad miattuk.

Próbálj meg segíteni a kicsin, ha lehet valahogy! (ezt kérésnek írtam)

2010. júl. 22. 13:50
 6/11 anonim ***** válasza:

szerintem se járjatok túl sűrűn hozzájuk, szegény gyerek, ház ezért verekszik.

Te meg ne vedd a szívedre, épp hogy Ti nevelitek a gyereket!

2010. júl. 22. 13:55
 7/11 A kérdező kommentje:

az a helyzet,hogy az apuka ott a durva nagyon,és múltkor azért is jöttünk el a bébinkkel meg párommal ugy,hogy nem is szóltunk nekik semmit,mert a mi kincsünk játszott apával,mert már párom nem merte a másik kislány közelébe engedni,mert állandóan elveszi tőle a játékokat,meg fellöki,és a másik kislány meg ült a kanapén az anyja,meg közöttem,és játszott a táskámmal,és az oldalzsebjében volt egy blokk,azt szedte ki,meg tette vissza(én engedtem meg neki),az apja meg rászólt,hogy ne piszkálja a táskám.Mondtam neki,hogy én engedtem meg,utána még egyszer kivette a kislány,és az apja megindult felé,szegény kicsi meg szinte remegett,és elkezdett sírni,és odabújt az anyja háta mögé,úgy rettegett az apjától.A mi kislányunk meg végignézte,és aranyom ugy megijedt,hogy ő is elkezdett sírni.Megfogta a párom,és mondta,hogy erre se nekünk,se a kislányunknak nincs szükségüng,és eljöttünk.Utána jó sokáig nem voltunk nálunk,azt hittük javult a helyzet,de mint kiderült sajnos semmit nem javult.Főleg már ott tartott a dolog a múltkor,hogy az én kislányom is elkezdett verekedni,igaz szerencsére leszokott róla nagyon hamar,mert elmagyaráztam,hogy ez nagyon-nagyon csúnya dolog,és a mi családunkban nem szokás.Apa és anya sem verekedik.Szerencsére megértette.

Azért fúrcsálom,mert a párom is nagyon hirtelen haragú,de a kicsihez meg megse próbál hozzányúlni(egyszer próbálná meg),hanem szépen leül vele,és elmagyarázza,hogy miért nem lehet.Ezt ők miért nem tudják megtenni?

Nem tudom,hogy a barátnőmet veri-e a férje.Sokszor bután beszél vele,ha veszekednek,de hogy veri-e azt nem tudom.

2010. júl. 22. 14:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Tudod, van egy jó idézet:

"Sok szülő többet foglalkozik a szomszéd gyerek viselkedésével, mint a sajátjáéval."

(Graham Greene)

Biztos, hogy kibeszélik Ők is a Ti nevelési elveiteket, mint ahogy Te és a férjed is az övükét. Ha nem jöttök ki, akkor miért kell ezt erőltetni? Te már tettél fel hasonló kérdést, ha jól emlékszem. Ha nem Te voltál, bocs.

De nagyon rossz, ha valaki azt hiszi, hogy míg gyerek nélkül jól megértették egymást, a gyerekekkel is minden rendben lesz. Nem biztos, hogy szimpatikusak egymásnak. Ebből is látszik, hogy ekkora gyereknek még nem igazán van szüksége játszótársra. Nem tudnak még alkalmazkodni egymáshoz, túl kicsik. Én nem erőltetném ezt a dolgot, mert nekem nem lenne szükségem erre az idegeskedésre.

2010. júl. 22. 14:30
 9/11 A kérdező kommentje:
még soha nem tettem fel kérdést.És soha nem szoktuk őket kibeszélni a párommal,mivel jobb dolgunk is van.Csak rossz látni tudod,hogy szegény kisgyereket box-zsáknak használják,mert nem csak rácsapnak,mint említettem,hanem a ruhájánál fogva emelik fel,és ugy ütik(jobban mondva az apja,az anyja meg nem mert neki szólni).De igazatok van,valószínűleg nem fogjuk erőltetni ezt a dolgot,csak jó lett volna,ha összeszoknak a gyerekek,mivel csoporttársak lesznek majd az oviban.
2010. júl. 22. 14:40
 10/11 anonim ***** válasza:
24%

A barátnődet is pofán kellene nyalni amiért ezt hagyja a férjének...az ilyet nemigen nevezném anyának.

Aztán meg csodálkozik,hogy az övé egy hisztipics@...hát csoda, ha ezt látja otthon?

Ne menjetek oda többet, ha hív mondjátok meg miért...ilyennel nem érdemes foglalkozni, de ha a kislányért aggódsz, szólj a nagyszülőknek.

2010. júl. 22. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!