Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Na most kibuktam barátnőm...

Na most kibuktam barátnőm beszólásán! Szerintetek sem nevelem a gyerekemet?

Figyelt kérdés

Van egy barátnőm,akivel ugyan annyi idősek a kislányaink.Mindegyik 22 hónapos.Délelőtt ott voltunk náluk,hogy hadd játszanak alvás előtt egy picit a csajok egymással,és az ő kislánya folyton ütötte az enyémet,meg ment a drágám a motorral,és lelökte,mentek a medencébe,és belelökte,meg ráugrát,mikor elesett,meg felpofozta,már tök sajnáltam a kislányomat,barátnőm meg elkezdi,hogy nem tudja,hogy az én kislányom miért ilyen nyugodt,az ő gyereke meg verekedik,pedig ők azok,akik nevelik a gyereket,nem hagynak rá semmit.MOndom,miért mi nem neveljük szerinted?Erre ő:Nem.

Ezt azért mondta,mert ha a mi kislányunk valami rosszat csinál,akkor nem szoktunk neki odacsapni,hanem rászólunk,meg elmagyarázzuk,hogy miért nem szabad,meg ujjabban bünti sarok van.És véleménye szerint nem ez a nevelés,hanem ha verem.Hozzátenném,hogy ők rendszeresen ütik a kisgyereket,már ezért nem járunk olyan sűrűn hozzájuk.Főleg az apja.Volt,hogy a ruhájánál fogva emelte fel,és ugy megverte,hogy szegény kislány levegőt se vett,és mindezt azért,mert feldöntötte a virágot.

szerintetek igaza van,hogy nem neveljük?Tök okos a kislányunk,értelmes nagyon korához képest,rengeteget foglalkozunk vele,már folyékonyan beszél,szobatiszta,szóval tényleg látszik rajta,hogy rengeteget foglalkozunk vele.Ez nekem most nagyon rosszul esett.Kb mintha pofon vágtak volna,közbe meg a nyakamba öntöttek volna egy vödör hideg vizet.Elgonodlkodtam,hogy ezek ketten a férjével miket beszélhetnek rólunk a hátunk mögött. :S

2010. júl. 22. 13:25
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Régi kérdés, de most is kicsapta a biztosítékot...

Az a gyerek azért agresszívan reagál le dolgokat, mert ezt látja otthon, azt hiszi ez a helyes, mivel ezzel érnek el nála dolgokat,ezzel "nevelik"

Ez is egy nevelési forma, de nem kifizetődő, sok problémájuk lesz még a gyerekkel. A kérdező kislánya pedig valószínűleg jobb problémamegoldó, és problémafelismerő lesz, mivel mindig az okokat, észérveket állítanak fel neki a szülei, így ő is ezt fogja keresni, és nem fizikai erőszakkal, vagy kiabálással fogja megoldani a problémáit. Kiegyensúlyozottabb lesz, vagy legalábbis annak fog tűnni, sokkal könnyebben fog beilleszkedni a társadalomba, és könnyebben fogadják majd el a véleményét, amit nem megfélemlítéssel, hanem magyarázattal közöl.....

2012. máj. 30. 10:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!