Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Milyen íze van a kókusztejnek,...

Milyen íze van a kókusztejnek, rizstejnek, mandulatejnek? Miben más, mint a sima tej?

Figyelt kérdés

2018. jan. 22. 17:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a rizstejnek vízben áztatott kartonpapír íze van, nem szeretem.
2018. jan. 26. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/18 anonim válasza:
77%
Meglepődtem azokon a válaszokon, hogy tele van mindenféle egyéb adalékkal,mert én nem ilyenekkel találkozom. Biztos én máshol vásárolok. Rossmann vagy DM-be saját márkásuk van ami Bio és finom is. Egy márkát ismerek, ami valamilyen szójatej és tele van cukorral, de az is nagy nagy áruházakban van általában én meg oda nem járok. A legfinomabb szerintem a Rossmann saját márkás vaníliás rizsteje, bio, cukormentes és káros adalék mentes.
2018. jan. 28. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
70%
Ezeket már nem is szabad "tej"-nek hívni az EU-ban.
2018. jan. 28. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
78%

Nem nevezzük tejnek. Mandulatejnek, növényi tejnek nevezzük, az teljesen más s egyértelmű is.

A kutyatej és a tejnedv is "tej", annak sincs köze a fiatal emlősállat táplálására szolgáló nedvhez. Pont ezek miatt nem zavar a tej elnevezés, mert pl. a "vegán sajt" kifejezéstől kicsit kiakadok. Köze nincs a sajthoz. Igaz, ott a "disznósajt", szóval lehet, hogy nincs igazam abban sem... Valaminek pedig nevezni kell a szerencsétlent (én műsajtnak szoktam, de lehet, hogy ez zavarja a vegánokat).

2018. jan. 28. 18:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 Carragher_x ***** válasza:
61%

"Mandulatejnek, növényi tejnek nevezzük"

Jó lesz az mandulaitalnak is.

2018. jan. 28. 19:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

"mert pl. a "vegán sajt" kifejezéstől kicsit kiakadok"


AKkor még nem ettél rendes vegán sajtot - most pl. érlelek itthon valódi kultúrával camembert-t és gorgonzolát kesu alapon. Megtévesztésig olyan az íze, mint a valódinak, ha nem szólok, hogy vegán, senki nem jön rá.


Van hagyományos tejipari technikákkal készült vegán sajt is, mandula, mogyoró ill. más olajos mag alapon. Oltóval, baktériumkultúrákkal (természetesen nem tejes szaporításból).


Attól, hogy te még nem ettél ilyet nem kell kifutni a világból :)


Németországban, Angliában, USA-ban már forgalmaznak is ilyesmit, pl. happy cheeze stb.

2018. jan. 28. 20:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim válasza:
100%

A növényi tejek elsősorban abban különböznek a "sima tejtől" (tehéntej, kecsketej, stb), hogy - mivel növényből készülnek - nincs bennük tejcukor (laktóz) és tejfehérje, így a laktózérzékenyek és a tejfehérjeallergiások is nyugodtan fogyaszthatják.

Az emelett cukorproblémával rendelkezők más tészta... ők "büntetlenül" csak a kókusz és mandulatejet fogyaszthatják, valamint azokból a magokból készülteket, amik a diéta "nem számolós" alapanyagai. De ez már más tészta :)

2018. jan. 31. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én csak a boltit ismerem ezekből, a kókusztej édeskés, én szeretem tába tenni, a rizstej olyan, mint a natúr rizs, a mandulatej meg manduaízű, fekete teába szintén nyerű. Viszont ittam már kendertejet, annak homokíze volt, a szójatej meg pocsék volt. És abban más, hogy nem tej.
2018. febr. 5. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!