Milyen érvek vannak a vegánizmus mellett a sima vegetarianizmussal szemben?
Mindenkinek tisztelem "különcségét", egészen addig amíg nem sérti az én vagy a társadalom érdekeit. (Itt erről persze szó sincs).
Én azt gondolom, a tudat rendkívül fontos abban, hogy úgy érzed, a tej káros a szervezetedre. Nem gondolnám, hogy önmagában a tej olyan hatást váltana ki, mint írod.
Ne ütközz meg rajta, kíváncsi lennék egy kísérletre, miszerint pusztán a hatásból el tudnád-e dönteni tejet vagy placebót kaptál.
Más aspektusból láttam placebós/valódi kísérletet, az eredmény nem igazolta képzeletet.
A végletek nem jók, ez már soxor bebizonyosodott.
Sok minden eldőlhet az agyban, de nem kell a tudatot mindent elsöprő erejűnek vélni. Az emberi szervezet kémiai alapokon nyugszik, ezt tudomásul kell venni. Hiába gondolod gyógyszernek az arzént, a tudat lejobb igyekezete ellenére is kampec.
Igenis számít, mit eszünk. Ami nem nekünk való, az nem nekünk való, más kérdés, hogyan bizonyosodunk meg róla, saját tapasztalat alapján, érdek nélküli kutatások eredményeiben bízva. Szerintem mindkettőt kell alkalmazni.
Saját tapasztalat alapján még a kábítószer is szimpatikusnak tűnhet, vagyis a közérzetünk becsaphat. Nem minden szervünk tud konkrét jelzést adni, pl. észre sem vesszük, ha egyik vesénk leállt. A másik is le fog.
Én pl. fél liter kólától már komoly gyomorfájást kapok. Nem bírom a foszforsavat. Ezért nem iszom. Vagy éhgyomorra a tej/kakaó meghajt. Ez a tapasztalati rész.
Míg a cukor és lisztfogyasztás károsságáról tudományos kutatások alapján tartózkodom, ha van választási lehetőségem. Ugyanígy a tartósítószeres kajáktól is. Mire ezek konkrét káros hatását érezném, már késő lenne.
Figyelni kell a szervezetünk reakcióit bizonyos ételekre, de elébe kell menni a bajnak okosabb emberek kutatási eredményei alapján is.
Attól hogy nem ölik meg őket, a tejipari és tojásipari állatok szörnyű körülmények közt vannak.
Nézd meg ezt, nincs kedvem az egészet leírni:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!