Felhasználnátok azt a gyorsfagyasztott leveles tésztát, ami minimum egy héten át sima hűtőben volt tárolva?
Hétvégén anyóséknál voltunk karácsonyozni, és szóba került a szilveszteri rétes. Mondta, hogy ő vett már 2 csomag leveles tésztát, az egyiket ideadja, úgysem kell nekik kettejüknek annyi. Megörültem neki, és persze el is fogadtam.
Mikor készülődtünk elfele jönni, anyós lázasan dúrja a két kis hűtőt, és a két fagyasztót, hogy hol a leveles tészta. Még mondta is, hogy nem emlékszik, hogy lefagyasztotta volna... Hát nem is! A kis hűtőben találta meg, és ide is adta.
Úton hazafelé kérdeztem a páromat, hogy nem volt fagyasztva a leveles tészta? Ő is mondta, hogy nem. Itthon néztem, hogy gyorsfagyasztott tészta lenne, ami -18 fokon őrzi meg a minőségét X ideig.
Párom szerint akkor vette anyós a tésztát mielőtt hazautaztunk (akkor is minimum egy hetes már a tészta), de én valahogy ezt se veszem készpénznek. Sajnos anyósom nagyon trehány az ilyesmire. Nagyon sokszor találok lejárt tejfölt, joghurtot, vajakat a hűtőjében. És ők minden probléma nélkül megeszik a hetek óta lejárt kajákat. Én viszont nem szeretem az ilyet....
Szóval a lényeg, hogy én nem akarom felhasználni azt a leveles tésztát, és a párom szerint csak felfújom ezt az egészet, nincs annak a tésztának semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!