Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Nektek mi a véleményetek a...

Nektek mi a véleményetek a vegetáriánus, illetve a vegán étkezésről? Mennyire egészséges hosszabb távon? Én mindenfélét eszek, viszont érdekel, ki mit gondol róla.

Figyelt kérdés

2017. dec. 17. 13:23
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
64%

Nagy részük azt se tudja mit jelent az, hogy vega. Vegánról meg pláne fogalmuk sincs.

Nemrég volt egy kérdés, arról, hogy mi történne, ha mindenki vegán lenne, erre jöttek az okosok odaböfögni, hogy kifognák az összes halat :D

2017. dec. 19. 17:11
 22/28 anonim ***** válasza:
50%
A vegán étrend a legegészségesebb, aki meg nem képes felfogni ezt a tényt, mehet a pcsába. :*
2017. dec. 24. 01:04
 23/28 anonim ***** válasza:
22-nek igaza van. 8-assal is egyetértek abban, hogy mindenkinek magának kell kitapasztalni, hogy milyen étkezés megfelelő. Nekem a vércsoportdiéta segített. Aki meg tökéletes vérképről írt (nyilván 20 évesen), annak azt tudom mondani, hogy tökéletes vérkép nincs, csupán kevés vizsgált érték:-). (Pl. újabban nem nézik a CRP-t, csak külön kérésre).
2018. febr. 3. 15:28
 24/28 anonim ***** válasza:
Nem írtam, hogy egy éve vegetáriánus vagyok 40 éves férfiként (korábban, 20 évesen az ellenséges környezeten bukott meg a dolog). Senkit nem akarok vegetáriánussá tenni, és nem militarista állatvédelem miatt vagyok az, hanem az egészségem megóvása miatt. Aki halott állatot akar enni, az ő dolga.
2018. febr. 3. 15:36
 25/28 anonim ***** válasza:
22: FoggyFlatland, jól emlékszem, hogy Te testépítéshez is szoktál írni?
2018. febr. 3. 15:37
 26/28 anonim ***** válasza:
100%
Szoktam, utólag ritkábban, meg is untam mindíg ugyanazt írogatni, meg időm is kevesebb mostanában, de azért feljövök olvasgatni, és ha valamire nagyon felfigyelek, írok.
2018. febr. 3. 15:43
 27/28 anonim ***** válasza:
Nagyszerű. Magam is érdekelt vagyok a testépítés és az egészséges életmód terén.
2018. febr. 3. 23:03
 28/28 anonim ***** válasza:
100%

Eredetileg én is önző okokból lettem vegán, egyszerűen az állati termékek iránt érzett undorból, elejében azt sem tudtam, hogy így hívják, az egész állat meg környezetvédelem dologgal később szembesültem.

Militarista állatvédő nem vagyok, nem is igazán mondhatom, hogy annyira, de annyira szeretem őket, csupán nem gondolom azt, hogy halálra kéne kínozni őket, mivel semmi logikus okunk nincs rá.

Azt meg, hogy a tej általánosan fogyasztott, egy óriási pervez marhaságnk tartom,

HA én most egy kutyát erősszakkal megtermékenyítenék(felnyomnám az egész, kutyagis karomat vállig a nemservébe), ezt követően kivégezném a kicsinyeit, majd magam kezdeném el szpni az anyatejét, ezt ismételgetném, majd miután nem ad elég tejet, lassú módszerekkel leölém, és elfogyasztanám a tetemét, minden egyes ember egy abrrált utolsó beteg fsnak tartana, sőt, valószínűleg törvényt is sértenék ezzel.

Ugyanott, akik akármilyen állati eredetű cuccot fogyasztanak, ugyanezt az ipart támogatják a pénzükkel, csak abban a matchup-ban épp a tehenek szpják be.

Nem gondolom, hogy logikus dolog azt hinni, hogy bármi, aminek áldozata van, lehet egy jogos,morális személyes döntés.

Ha te elkezdesz mellettem dohányozni, és én kénytelen vagyok az undoító mcskos rákdat szagolni, belélegezni, akkor az nem a te személyes döntésed, hogy vért köhögve akarsz-e megdgleni tüdő/száj/fs/akármi rában.

(Nem konkréten TE.)

Ugyanígy, bár tudom, hogy az emberek lesrják az állatokat, attól még az ő szintjükön qvára nem akarnak megknozva meg kivgezve lenni, fejlett idegrendszerük van. Számomra tök egyértelmű, hogy azt kell enni ami nem tud magáról.

Most aki azzal akar jönni, hogy de a növények is éreznek, meg, hogy kedvelik Mozart-ot, megsúgom, nem, de még ha éreznének is, valamit enni kell, tehát akkor is a növények fogyasztása lenne a logikus, mivel egy tehén kb 8-15x annyi növényt enne meg élete során mint egy ember + a tehén élete, tehát a kevesebb halállal akkor is a vegánság járna.

Ennyit a (z,)egyébként nem létező érző növényekről.)

Arról meg, hogy akarom-e, hogy mindenki vegán legyen annyit, hogy az a qvanagy helyzet, hogy mivel semmilyen tápanyagra nincs szükségünk állati forrásból, így nem egy qvaokos dolog csak az egyes emberek ízlelőbimbói miatt szétqni a bolygót, ami egy valós dolog.

(Amúgy nem tudom, hogy mi a fsért nem lehet a vegán finom kajákat enni, 52624263253272367 létezik, valamelyik csak bejönne a pofjuknak..)

Nem tagadható, hogy MINDEN EGYES szempontból a vegánság az előnyös, legyen az környezettudatosság, empátia/erőszakminimalizálás, egészség stb.

Tehát, annyi, hogy nyilván mindenki olyan emberekkel akar a bolygón élni, akik a legtudatosabban cselekednek az élet különböző területein, ez egy bromi fontos összetevője egy élhető társadalomnak.

Vegetariánus étrend amúgy nem sokkal jobb, mivel jellemző, hogy a nem fogyasztott húst sajttal meg tojással helyettesítik, ami talán még rosszabb is, lényeg, hogy a tejtermékek+tojás nem tartozik az egészséges kaják közé.

Én igazából nem vagyok tipikus testépítő, leginkább arra "gyúrok", hogy minél nagyobb súlyt magamraakasztva tudjak tolódzkodni+húzódzkodni, meg felhúzni.

2018. febr. 4. 01:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!