Nektek mi a véleményetek a vegetáriánus, illetve a vegán étkezésről? Mennyire egészséges hosszabb távon? Én mindenfélét eszek, viszont érdekel, ki mit gondol róla.
" csak növényeken alapuló étrend viszont az előnyei mellett számos hiánybetegséget, ill. a káros anyagok (nitrát, ólom, szalanin, goitrogének, fitátok) révén súlyos, esetenként életveszélyes állapotot hozhat létre. "
Valahogy nagyon váratnak magukra azok az állítólagos hiánybetegségek, a tökéletes vérképem mellett :)
Ami nem csoda, mert nincsen olyan tápanyag ami ne lenne megtalálható a növényekben.
Az állatok is eleve a takarmányból vesznek fel minden tápanyagot, a szervezetük semmit nem tud előállítani autonóm módon.
Azok a vegyszerek amiket esetlegesen a permetezett növények felszívnak, ugyanúgy a takarmányba is belekerülnek, + az állatok még antibiotikumokat, gyógyszereket, termelékenység növelőket, növekedési hormonokat és fájdalomcsillapítókat is kapnak.
Ezenkívül alapból is több az állati eredetű dolgokban a méreganyag, mert egy élőlény minél feljebb van a táplálékláncban annál több benne a felhalmozódott toxin. A növényekben van a legkevesebb.
" Hülyére röhögöm magam mikor beköpitek hogy hiánybetegségek és ha rákérdezünk mi köpni nyelni nem tudtok "
Mindjárt jönni fognak majd a fehérjével meg a b12-vel 😂😂
Amúgy sok ember van akivel nem lehet mit kezdeni. Pár hete beszéltem valakivel a sportolásról, és nem hitte el, hogy vannak vegan sportolók. Ezt arra alapozta, hogy ő egyszerű nem hisz abban, hogy ilyen létezne, és semmilyen észérv nem hatott rá 😂
A b12-t vegán oldalak is írják, az igenis kell, ha valaki nem olyan különleges, hogy a bélflórája megtermeli, de ez nem nagy dolog, szinte mindenki szed valamit, aki odafigyel a tápanyagbevitelre, ilyen világban élünk. A fehérje eszembe se jutna, hisz a növényekből is könnyen bevihető, még az aminosavprofilt sem nehéz összehozni.
Nem tudom, miért olyan meglepő egyeseknek, hogy csak növényeken és növények nélkül is lehet egészségesen élni. Elég belevaló faj vagyunk, a mindenevőség nem kötelező.
76: b12 mindenkinek kell az állatokat oltják vele :)természetes módon csak a talajban élő baktériumok termelik amiket sikeresen kiirtottunk növényvédő szerekkel így se az állatok se az ember nem tudják természetes úton bevinni.
Minimális mennyiséget pedig az állat és az ember bélflórája is termel de nem eleget az egészséges élethez.
Ha valaki úgy dönt, vegán, vagy vegetáriánus életmódot folytat, szíve joga. Csak ne akarja másra is ráerőszakolni.
Szerintem egyébként az állati eredetű alapanyagok is szerves részét képzik az emberi táplálkozásnak. Nyilván nem érdemes mondjuk mindennap nagy mennyiségben húst fogyasztani, de azért nem is kell teljesen kizárni az étrendből.
" Milyen talajbaktériumot írtottunk ki!"
A b12-t termelő mikroorganizmusokat.
A mai terményeknek pedig 90%-al kevesebb a vitamin és tápanyagtartalma mint 100 évvel ezelőtt volt, hála a monokultúrás permetezéses állati takarmánytermesztésnek.
Nekem csak pozitív tapasztalatom van. A pajzsmirigy-problémáim megszűntek, amitől a családom összes mindenevő nőtagja szenved és korábban én is szenvedtem.
A megfázás, nátha is idegen szó lassan, miköben az összes munkatársamnak folyik a taknya és köhögnek nekem semmi bajom... ez most lehet hülyén hangzik de tényleg így van.
A férjem azután állt át a nagyrészt vegán (ritkán fogyaszt tejtermékeket még) étkezésre, miután rádöbbent mennyi betegség, amivel a családtagjai küzdenek megelőzhető a megfelelő életmóddal,és miután látta, hogy én a találkozásunktól számított első öt éven belül egyszer voltam 3 napot beteg, és ez az átlag meg is maradt így... tehát egyszerűen meggyőződött arról a saját szemével mennyire egészséges ez az életmód.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!