Vegánok! Nektek problémát okoz jóétvágyat kívánni az állatevőknek, és egy étkezőben enni velük, ahol látni ki mit eszik, iszik? És a közös hűtőt használni hogy bírjátok?
Hogy oldjátok meg munkahelyen, iskolában, közösségben?
Küszködtök a hányingerrel?
10:
Azzal rengeteg szélsőjobbos vitatkozna veled, hogy a homoszexuálisok nem ártanak a társadalomnak. (Én nem) De ez a szöveg hasonló tőled a vegánságról.
Igen, szenvednek az állatok hogy kaja legyen belőlük. És? A harmadik világban meg szenvednek gyerekmunkások, hogy mi mondjuk jó ruhákat viselhessünk. Szenved a Föld bolygó, hogy autóval járhassunk.
A világ összes többi problémájára is olyan empátiával reagálsz, mint a kajás témára, vagy csak kiválasztottál egyet, hogy jobban érezd magad?
De ezzel semmi gond nincs! Állandóan bűnben élünk. Fontos, hogy ne gondold magad jobb embernek, csak azért mert vegán vagy. Nézd meg a South Park 9. évadjából a hibrid-autós részt, amikor az emberek már a saját fingjukat szagolgatják, annyira el vannak telve magukkal, hogy ők mennyivel jobbak másoknál, csak mert a kocsijuk nem szennyezi a levegőt. Én is vegán vagyok, de nem kell így viselkedni. Kiválasztasz egy témát, azt a saját életedben különleges szintre emeled fejben és ettől akarod jobban érezni magad. Ne egyszerűsítsd le ennyire a világot. Mind rossz emberek vagyunk (mármint nem a vegánok, hanem az emberek).
Igen, a környezetvédelemnek több része is van, ezek közül csak az egyik a veganizmus. Nyilván aki akar az tud ezen felül is tenni.
Én pl nem autókázok egyáltalán, pedig akarnám megtehetném (de így még jobban is járok, mert egy csomó pénzem megmarad).
A legkörnyezetkárosítóbb iparág az állattenyésztés, a második a közlekedés. Mivel tömegközlekedést is elég ritkán használok, így gyakorlatilag a 2 legkárosabb iparágat nem támogatom.
Ruhák nagy részét tényleg gyerekmunkások készítik, de azért lehet találni jobbakat is, csak keresni kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!