Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mik azok az ételek, amikkel...

Mik azok az ételek, amikkel lehet pótolni azokat a tápanyagokat, amiket nem viszek be akkor, ha nem eszek húst?

Figyelt kérdés
Például vas, B12 vitamin.. stb...

2017. nov. 24. 18:01
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
29%
Azt mondd mar meg, hogy hogyan lehet egeszseges egy olyan etrend, ami alapbol hianyos es mesterseges potlast igenyel bizonyos anyagokbol???
2017. nov. 24. 18:45
 2/17 anonim ***** válasza:
56%

Nincs mit pótolni.

Vas: teljes kiőrlésű gabonák, bogyós gyümölcsök, hüvelyesek

B12: Ez úgy kerül a húsba, hogy állatokat injekciózzák vele. Legmegbízhatóbb alternatíva a táplálékkiegészítő, amit a legtöbb patikában megkapsz.

kalcium: mák, szezámmag, spenót

2017. nov. 24. 18:46
 3/17 anonim ***** válasza:
28%
Nem kell potolnod semmit (csak a hust) :)
2017. nov. 24. 18:56
 4/17 A jó édes ***** válasza:
16%

Vas: brokkoli, lencse, bab, salátafélék

Fehérje: tojás, tej, tejtermékek

B-12 vitamin: tojás, tej, termékek

D-vitamin: halak, tej

Vagy lehet vitaminnal dúsított gabonapelyhet és margarint enni, amiben kb. minden van. A tápanyagok egy részét tudja tartalékolni a szervezeted, tehát 3-4 naponta egy tál gabonapehely vagy margarinos kenyér ártani nem fog.

2017. nov. 24. 18:58
 5/17 anonim ***** válasza:
48%
A hal mióta vegetáriánus?
2017. nov. 24. 19:02
 6/17 anonim ***** válasza:
38%

5: Van olyan ága is.

Én rendszeresen járok nemzetközi konferenciákra, és az ételválasztásnál mindig van olyan opció, hogy vegetáriánus, aki eszik halat, és vegetáriánus, aki nem eszik halat.

2017. nov. 24. 19:07
 7/17 anonim ***** válasza:
70%

1. ami a pótlást illeti: én húsevőként voltam vashiányos és vitamin hiányos is, hullott a hajam, szédültem stb. Pótolni kellett. Az összes húsevő ismerősöm télen szed c vitamint, mivel negyven körüli nők vagyunk, kalciumot, folsavat szinte mindenki. Amikor edzeni jártam, mindannyian szedtünk vitamin komplexet és ittuk a fehérje turmixot a csirkemell diéta mellé. Tehát a húsevők ugyanúgy pótolnak, sőt, minél húsosabban esznek és minél kevesebb nyers zöldséget, gyümölcsöt, nekik annál inkább pótolni kell.

2. Mióta vega vagyok, kevesebb vitamint szedek, de azt is csak megszokásból és kutya bajom. Kétlem, hogy azokban a kultúrákban ahol az emberek jó része vegetáriánus, szednének amúgy kiegészítőket, b12 meg hasonlókat, pl Indiában. Mégis köszönik jól vannak és tovább élnek átlagban, mint a húsevők.

3. Ha nem úgy leszel vega, hogy köretet eszel a hús helyett, meg péksütit, hasáb krumplit hanem normális kajákat, sok-sok friss zölsdéggyel, gyümölccsel, akkor mit akarsz pótolni?

2017. nov. 24. 19:09
 8/17 anonim ***** válasza:
22%
pótold vitaminnal ha nem bírod az ilyee tartalmú természetes ételeket megenni ...
2017. nov. 24. 19:43
 9/17 anonim ***** válasza:
53%

A hal ugyanúgy hús, ergo aki halat eszik az nem vegetariánus. Pont.

A húsban pedig továbbra sincs semmi olyan amit más forrásból nem lehet bevinni "kedves" húsevők, és ha az égtől a földig pattogtok, és lepontoztok mindenkit aki nektek nem tetszőt ír, akkor sem lesz ;)

2017. nov. 25. 11:41
 10/17 anonim ***** válasza:
65%

A vegetáriánusok nem fogyasztanak halat!

A húsban pedig a tudomány mai álláspontja szerint nincs olyasmi amit ne lehetne más forrásból bevinni így semmiféle pótlásra nincs szükség!

2017. nov. 25. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!