Hogyan kezdjem a vegan életmódot?
Sziasztok!
Úgy döntöttem, hogy áttèrek a vegán èletmódra, mègsem tudom, hogyan kezdjek neki. (Persze, elhagyom amit "nem ehetek")Főleg etikai , de egèszsègügyi okok(fogyás) miatt is váltok. Eddig napi szinten ettem húst, engem laktat, nem tudom mivel tudnám ezt pótolni? (Bab,lencse?)
A másik kèrdèsem, hogy ez az èletmód nem drága? Anyagilag nem állok olyan jól.. de mègis szeretnék vegánkènt èlni.
Tudnátok ajánlani valami jó receptes könyvet/ oldalt? Vagy ugy egyèbkènt tudnivalókról az èletmódról?
A másik kèrdèsem, hogy ti számoljátok a bevitt kalóriát? Persze nem kenyèrem èlnèk(anèlkül egyèbkènt megvagyok) de nem szeretnèk meghízni ha túl sok a kalória. Arra számítok, hogy ameddig nem szokok hozzá,addig èhes leszek egy kicsit. Aztán nem tudom..
Van bármilyen tanácsotok a kezdèshez?
((NEM szeretnèm, hogy veszekedès alakuljon ki a kèrdèsem alatt, nem akarok senkit se provokálni az eddigi tudatlanságommal se semmivel!! Nem èrdekel, ha vki nem èrt egyet ezzel az èletmóddal, sokáig èn is "ellene voltam" mondván, hogy "hülyesèg",ert nem èrtettem. Mkndegy, csak megkèrek mindenkit,aki ezt olvassa,hogy ne bántsuk a másikat.)
Előre is köszönöm Nektek!;)
Szia! Abszolút nem veszekedës szempontjából irom de a vegetarianus eletmoddal is sokat lehet fogyni. 2 ismerosom van, az egyik egy eve kezdett bele korulbelul a vegansagba, es olyan sokat fogyott, hogy szinte kint van mindenhol a csontja, beesett az arca es latszik, hogy hianyosabban etkezik. A masik tobb eve NYERSvegan eletmodot el ami azt jelenti, hogy korulbelul 2 eve erre ravaltott es csam gyumolcsot evett. Az epeje valoszinu tonkrement, es olyan szinten elcseszte a szervezetet, hogy semmit nem tud mar megemeszteni, minden jon ki azonnal. En ezt nem azert irtam, hogy elrettentselek, csak vigyazz magadra ilyennel kerlek, mert nekem itt van 2 elrettento pelda es konnyen ateshetsz a lo masik oldalara. Ha el is kezded, es elerted azt az x sulyt amit szeretnel, mindenkeppen allj vissza szerintem a normális etkezesre, mert a szervezetednek is hidd el jobb lesz!
Tenyleg nem vitatkozasbol irom, de gondolj bele a kovetkezmenyeibe (es ne csak a jokba)
70%nyers 30% főtt gabonafélék vega vagyok 10 éve, jelenleg kb 15-20kg súlyfelesleg van rajtam...
190magas, 100kg, kőműves...
A vegaság nem egyelő soványság és gyengeség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!