Mért jó vegánnak lenni? Mért nem esztek Tejterméket/tojást?
"Ha a borjú már nem igényli a tejet, akkor még lehet fejni a tehenet, ha ezt rendszeresen megteszed, nem apad el. A tehénnek nem lesz baja, a borjú már nem igényli, te meg megiszod és mindenki örül. Másról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mert a vegánok le fognak rohanni, hogy mekkora f**ság az egész."
Vegán vagyok, és ezzel egyetértek, hogy MIUTÁN a borjú nem igényli, mert leválasztotta magát, nyugodtan ihatod - erre jelenleg Magyarországon viszont csak akkor van lehetőséged, ha otthon tartod a tehenet ill. a Krishna-völgyben járnak el így pl.
Az ipari, kisgazdasági, de még a legtöbb falusi tehéntartó is úgy jár el, hogy az újszülött borjút elválasztja, tápontartja, 4-6 hónaposan levágja, a tejet pedig haszonszerzésre használja fel. Ez helytelen, etikátlan és undorító.
Megjegyzés: nekem a sok egészségtelen tulajdonsága miatt akkor sem kell a tej, ha "fair" forrásból származik.
"ezt pofáztam, de akkor is de, elárulom, hogy tejtermékre ugyan úgy szüksége van az embernek, leszámítva néhány népcsoportot akik imunisok rá."
Egyáltalán nincs rá szükség, évek óta élek tökéletes egészségben nélküle, mint más vegánok millió is.
A rengeteg káros hatására sincs szükségem mint pl. a felesleges cukortartalma; az antibiotikumok, a génmanipulált tápból felvett anyagok, amik a tejbe kerülnek; a vegyszerek; a természetes növekedési hormonok, amelyek a borjú számára vannak a tejben, az, hogy kálciumot von el a szervezettől és a csontritkulás elsődleges kiváltóoka stb.
Mi az, hogy egyedül nem képes elválni? Te teljesen fogyatékos vagy? De, képes, csak éppen ez a folyamat 6-8-10 hónap, egyedtől függően! Egy kismacska is van, hogy csak 6 hósan választja le magát. Az embernél 2-3 év is lehet, mire a baba önként leválasztja magát.
Egyik esetben sem ok ez arra, hogy 1 naposan elvegyük a csemetét az anyától! Arra meg pláne nem, hogy 4-6 hósan levágjuk a borjakat.
Hogy jön össze azzal, hogy elválasztjuk/levágjuk? :)
Borjúölést egyébként nem támogatom,pedig szoktam enni marha húst.
Paraszt bácsitól megveszem a tejet, nyilván tudom, hogy nem öli le a borját.
Akkor mesélj még kérlek, mert teli van a vegán sznobizmus egy elég retardált logikai csavaral ezek szerint.
Nem értek egyet, de nem is itélem el azt aki azt ondja, hogy innentől nem eszek ezt azt amazt, lásd vegetáriánus, de amikor kizárásos alapon hülyeségre alapozva zár ki valaki valamit és még, hogy az igazát hajtsa na az odaver mint az "állat"!
Nem hárítok csak beláttam higy felesleges olyannak érvelni aki 5 oldalnyi érv után se fogja fel mi a gond vele, mert egyszerűen túl alacsony hozzá az iq-ja.
Egészségedre. Meg vigyen el a rák 40 évesen az étkezési szokásaid miatt;))
Nem mindenki tud olyan paraszt bácsitól tejet venni, aki garantálja, hogy a 25. bikaborjút is nevelgeti vagy eladja tenyészcélokra.
Plusz nem ez az egyetlen lehetséges ok a tejfogyasztás elutasítására. Van, akinek egészségügyi problémája van vele vagy logikátlannak tartja, hogy egy felnőtt állat más faj tejét igya. De erről már volt szó.
Aztán ott van az ökolábnyom, a túlnépesedés, a más fajok szolgaként tartása, annyi mindennel baja lehet valakinek a témában. Én kvázi mindet megértem, csak a saját önző szempontjaim és étrendi megszorításaim miatt nem megyek el addig, mint egy vegán.
Ahogy az is maximálisan megérthető, hogy valaki valamiért nem akar tejet inni, joga van hozzá és ne fárasszák azzal, hogy márpedig azzal nincs baj, butaság kihagyni.
Megkérdezheted, hogy vajh a szerinted vagy ténylegesen humánusabb esetekről mi a véleménye egy vegánnak vagy akár másnak, aki nem fogyasztja az adott terméket, de elég intoleránsan nyilvánultál meg, pedig eléggé alapos választ kaptál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!