Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mért jó vegánnak lenni? Mért...

Mért jó vegánnak lenni? Mért nem esztek Tejterméket/tojást?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 14:35
1 2 3 4 5 6
 31/51 anonim ***** válasza:
53%

29.: miért szállna rá bárki is a ragadozó ÁLLATOKRA, akik nem gondolkodni képes lények, ráadásul LÉTSZÜKSÉGLET számukra a hús fogyasztása?

Az ember képes tökéletes egészségben élni vegán étrenden, egy ragadozó állat nem.

Az a természet rendje, hogy a ragadozók ölnek, az viszont nem, hogy a gondolkodni képes ember tudatosan ennyi felesleges szenvedést okoz az állatvilágnak.

Tipikus troll hozzáállás a tiéd...

Kérdező te meg a naivitás felsőfoka vagy. MINDEN állatfaj kicsinye leválasztja magát, amikor eljött az idő, ez a tehén esetében 1 év legalább a borjú számára. Az embernél 2-3 év is lehet, mire a csecsemő elutasítja a tejet. Ez egy természetes folyamat.

Az emberi szervezetnek semmi szüksége más emlős állat hormonjaira, tejére, az fix.

A tojás meg nem "csak úgy" jön, hanem házi körülmények között a tojások 90%-a fias. Igaz, hogy a tojó akkor is tojik, ha nincs megtermékenyítve a tojás - a szabadban is előfordul néhány madárfajnál - mert ezt a genetikai tulajdonságot felerősítve tenyésztették ki őket. Egyáltalán nem természetes jelenség, hogy a tyúk minden nap tojik, ha nincs kakas a közelben; csak az ipari tenyésztés "hagyatéka".

Ha felhagynánk az ipari állatkínzással, a tyúkok szervezete is visszaállna pár generáció után normál módba.

Nekem amúgy holt mindegy, ti mit esztek, de azt nem értem nektek miért fáj, hogy mi nem fogyasztunk valamit, amit ti igen. A hülyeség felsőfoka, hogy naponta beleköt valaki abba, hogy a vegánok miért nem esznek ezt-azt. Nem lehetne végre békén hagyni minket?

2017. aug. 27. 11:45
 32/51 A kérdező kommentje:
Mért ordítasz?
2017. aug. 27. 14:55
 33/51 anonim ***** válasza:
48%
Nem ordított senki, csak kiemeltem. Mivel dőlt/vastagbetűs kiemelésre nincs lehetőség, csak nagybetűsre.
2017. aug. 27. 15:07
 34/51 A kérdező kommentje:
Azt meg tudom érteni, hogy valaki radikálisan elzárkózik a hústól, de hogy olyan dolgoktól amit az állat ingyen ad attól azért nem kéne szerintem.
2017. aug. 27. 16:25
 35/51 anonim ***** válasza:
84%

Mi az h ingyen ad???:D mert a husaert pl fizetsz neki? Nem ad ingyen semmit hanem elveszik tole, megolik erte. Istenem.

[link]

2017. szept. 2. 06:27
 36/51 A kérdező kommentje:
Ja csak annyit felejtesz el, hogy még mindig házi tejet veszek, normális tartással, ahol az épp a cikkbe leírt dolgok nincsenek,akkor hol a probléma?
2017. szept. 2. 14:12
 37/51 anonim ***** válasza:
84%
Ne meséld már be nekem, hogy házi tartásnál nem veszik el a borjat! Mert mit csinálnak vele, hagyják szopni? Komolyan ennyire hülye vagy? A borjú megy a vágódhídra, hogy te tejet ihass.
2017. szept. 2. 14:36
 38/51 anonim ***** válasza:
71%

Hol a probléma?

Te ember vagy, a tehén meg tehén. Az ember gyermeke az ember tejét issza, a tehén borja pedig a tehén tejét. A kutya kölyke a kutya tejét, az oroszlán kölyke az oroszlán tejét. Felnőtt kifejlett állat pedig nem szopik, nem iszik tejet. Még nem láttam egyetlen kifejlett marhát sem, ami egy nő tejét inná. Egyetlen logikus érv sem szól amellett, hogy felnőttként miért kéne tejet inni, amellett meg főleg nem, hogy miért egy állat tejét. És miért pont a tehén tejét.

2017. szept. 2. 15:12
 39/51 anonim válasza:
21%
Ha a borjú már nem igényli a tejet, akkor még lehet fejni a tehenet, ha ezt rendszeresen megteszed, nem apad el. A tehénnek nem lesz baja, a borjú már nem igényli, te meg megiszod és mindenki örül. Másról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mert a vegánok le fognak rohanni, hogy mekkora f**ság az egész.
2017. szept. 23. 18:13
 40/51 A kérdező kommentje:

Ha a borjú már nem igényli a tejet, akkor még lehet fejni a tehenet, ha ezt rendszeresen megteszed, nem apad el. A tehénnek nem lesz baja, a borjú már nem igényli, te meg megiszod és mindenki örül. Másról nem szeretnék véleményt nyilvánítani, mert a vegánok le fognak rohanni, hogy mekkora f**ság az egész.

-

ezt pofáztam, de akkor is de, elárulom, hogy tejtermékre ugyan úgy szüksége van az embernek, leszámítva néhány népcsoportot akik imunisok rá.

Pld az aktív kefir egy marha jó dolog, vagy csak magát azt nézzük, hogy kakaó formában napi 0,5-1 liter tejet fogyasztottam több hónapon keresztül, hogy a lábam rendbe jőjjön...

---

Azt, meg hogy elválasztják idő előtt, olyan embernek is tévképzetet ad, aki egyébként elválasztás párti, ugyanis sok embernek él a marhaság a fejébe, mert a haszon...

nem, hanem egyedül nem képes elválni de ok.

2017. szept. 24. 17:56
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!