Mit javasoltok egy kezdo vegannak?
Ugy ertem,h most kezdenek bele,valtoztatnam meg az eletem.Hust kb 3 eve probalom mellozni,de szuloi utasitasra neha-neha egy keveset legyurtem.De mostmar semmilyen formaban nem szeretnek.
Mi az,amire figyeljek oda?
Egyebkent mert volt az egy idezetben,h a tej folyékony hus?Ezt hogy kell ertelmezni?
(Ne tamadjatok pls,tudatlanok is vannak)
15/l
Azt javasolnám, hogy nézz utána.
Rendben van a vegánság, sőt nagyon egészséges is ha jól csinálják,de a kérdésedből az tűnik ki, hogy fogalmad sincs az egészről. Pár alapdolog:
1. A vegánok nem fogyasztanak semmi állati eredetűt, tehát nem csak húst, zselatint, zsírt, egyebeket nem, hanem tejtermékeket, tojást sem, sőt, mézet sem.
2. Ha tejet fogyasztanál tehát vegetáriánus, nem vegán lennél.
3. A tej maximum olyan értelemben folyékony hús, hogy ugyanazok az egészségkárosító hatásai vannak és nagyon kevés pozitívummal szolgál az egészséged számára. Te nem tudom hogy értetted a kijelentést, de én csak így tudom összhozni a kettőt, mert amúgy két külön dolog...
Hogy mire kell odafigyelni? Mint minden étrenden. Megfelelő szénhidrát, zsiradék és fehérjebevitelre, rostok, antioxidánsok, vitaminok, ásványi anyagok.
Az egyetlen, amire egy vegánnak külön ügyelnie kell, az a B12, ami nem található meg növényi forrásokban, így vagy tablettával kell pótolni vagy erősített ételeket kell fogyasztani (pl. sok műzli, növényi tejtermék tartalmazza hozzáadva).
Azt javaslom,hogy gondold át mégegyszer,és ha már nem egy 15 éves "fejlődő szervezet" leszel,talán akkor fuss neki mégegyszer,ha még akkor is foglalkoztat a dolog...
Az állati eredetű élelmiszerekre is szüksége van a szervezetednek
Jajj,biztos lehet mindent fedezni így is,mert ezt írják mindenhol...én nem fogok vitatkozni :)
De egy 15 éves gyereket nem kéne ilyes "drasztikus" életmódváltásra bíztatni szerintem...
A következő meg majd az lesz,hogy :
"Utálom a szüleimet,mert beleszólnak,hogy mit egyek!" ?
Mondom,gyerek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!