Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mért jó vegánnak lenni? Mért...

Mért jó vegánnak lenni? Mért nem esztek Tejterméket/tojást?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 14:35
1 2 3 4 5 6
 21/51 anonim ***** válasza:
79%

"Felnőtt korban ha nem az erőddel keresed a kenyered meg lehet oldani a fehérjementes étkezést, de a gyerekeknek a fejlődéshez kimondottan szükséges."

Fehérjementes???? :D Tele van a világ vegán sportolókkal, testépítőkkel.

Én 10 órás munkarendben dolgozom elég aktív munkakörben, és nagyon jól megy, sőt, mióta vegán vagyok jóval kevesebbet alszok ahhoz, hogy kipihent legyek, mint előtte.

2017. aug. 22. 20:40
 22/51 Bellusov válasza:
47%
Sziasztok! Mielőtt leírok egy-egy dolgot,azt hozzáteszem, a feleségem vegán, s tiszteletben tartom a döntését. Táplálkozás tanácsadóként is, s máshogy is megértem a vegánokat, nem itélem el sem őket, sem másokat. Sokakat ismerek, akiknek a hús már akkor sem esett jól, mielőtt a fellelhető irodalmak ismertek voltak számukra,pl miért is lehet rossz a tej, tojás, hús stb. Sajnos borzalmasan nehéz "tisztának" maradni ebben a világban, akár iszol tejet, vagy nem, vagy fogyasztasz e húst, vagy nem. Egyet leírok azonban ami egyáltalán nem részrehajlás, hanem tény. Ahol felnőttem Bükk-Mátra között, végtelen kukoricások és napraforgó, búza és árpaföldek vannak. Elvétve látok bennük őzeket, pedig vannak ám arrafelé. Ugyanakkor a szüleim kevésbé permetezett kukoricáját fullra felzabálják, még mielőtt leérne, a kertet úgy lelegelik, hogy a gyümölcsfák levelét is leeszik. Pedig ottnem zavartakan számukra a csemegézés, s messzebb is van nekik. IGEN, azok a nagy nagy hosszú gabonaföldeket gyomirtózzák, permetesek stb stb... az őzek nem azt eszik. A bio is sokszor brutál dolgokat rejt, ez tény és sajnos tapasztalat is. Igen... ezek a kezelt növények jutnak mindenhová, gazdaságokba is, hol állatokat etenek vele, amiket aztán megeszünk. Sajnos nehéz olyan életet élni, hogy kikerüld a mérget. S ez amit leírtam, csak egyetlen dolog. Sajnos nem ezen múlik az egészség, vegán vagy, avagy nem.
2017. aug. 23. 16:11
 23/51 anonim válasza:
18%
Csomó állat, például csirke, disznó, azért létezik hogy elfogyasszuk őket :DD Nyilván macskát kutyát nem eszünk, de ezek az állatok arra vannak tenyésztve
2017. aug. 24. 11:09
 24/51 anonim válasza:
18%
23-as vagyok, azt elfelejtettem hogy ráadásul attól hogy valaki nem eszik húst, attólmég ugyanúgy ez lesz a sorsuk az állatoknak
2017. aug. 24. 11:10
 25/51 anonim válasza:
0%
Ha ennyire nem tetszik az ipari állattartás, akkor tarts otthon, es ugy eteded oket ahogy te akarod! Maris nem lesz egeszsegtelen! Meg lehet oldani, csak ugy latszik itt mindenki nyavajog, es senki sem gondolkozik, tisztelet a kivetelnek
2017. aug. 26. 11:27
 26/51 anonim ***** válasza:
76%

Utosló:ha kicsit jobban odafigyeltél volna, láthatnád, hogy a vegánoknak alapvetően az állatok kihasználásával van a gondja.

Ha otthon tartod, és otthon ellik neked borjat a tehén, és otthon vágod le fél évesen a borját borjústeak-nek, és otthon fejed le a tejét és iszod a borja helyett, az semmivel sem etikusabb, mintha ezt az iparban teszik.

2017. aug. 26. 12:29
 27/51 anonim ***** válasza:
0%
Akkor ideje a kedves vegánoknak/állatvédőknek beszélni a tigrisekkel, oroszlánokkal és az összes többi ragadozó állattal, hogy ugyan nem etikus megkajálni más állatot. :D
2017. aug. 26. 13:58
 28/51 anonim ***** válasza:
76%

? ki beszélt itt a ragazodó állatokról? Tudtommal a kérdés a mindenevő emberről szólt, aki képes tökéletes egészségben élni állati eredetű táplálék nélkül is.

Jól esik neked kötekedni, provokálni? :) Csak magadból csinálsz hülyét.

2017. aug. 26. 14:01
 29/51 anonim ***** válasza:
0%
Látom az összefüggést nem értetted, de azért jó, megpróbálom érthetőbben a nehéz felfogással rendelkezőknek: Tegyük fel az ember nem eszik húst, oké akkor nem " bánt " állatokat, de ettől még a természetben ugyanúgy lesznek ragadozók akik más állatokat fogyasztanak, és valószínűleg nem is a legkíméletesebb módon.... akkor utána aa vegák/állatvédők stb majd a ragadozókra szállnának rá, hogy jajj szegény állatok?
2017. aug. 26. 14:50
 30/51 A kérdező kommentje:

Oké, én nem szólok bele, hogy ki mit hagy ki, de a tejel és a tojással mért ártanak egy állatnak? Értelmes választ nem kaptam.

Gennyes akkor lesz a tej, ha rosszul fejik a tehenet/kecskét.Volt aki jött azzal, hogy hát de a bocit idő előtt leválasztják... Le kell választani mert magától nem fog és különbözőbetegségek jönnek ki rajta.

Tojás meg csak jön...

Magyarul még ha azt nézzük, hogy a természetnek hogy ártunk a legkevesebbet, akkor pont így!

2017. aug. 26. 16:36
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!