Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mért jó vegánnak lenni? Mért...

Mért jó vegánnak lenni? Mért nem esztek Tejterméket/tojást?

Figyelt kérdés
2017. aug. 20. 14:35
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
0%
Pedig nincs is jobb a friss tejnél... kiskorunkban volt egy tehéntelep a falu szélén, osztálytársam szülei ott dolgoztak, gyakran kimentünk délutánonként, aztán mindig kaptunk tejet, úgy ahogy volt, ahogy jött frissen bocitól.... mennyit megittunk belőle, mégse lettünk sose betegek. Sokan inkább csak finnyások.
2017. aug. 21. 01:34
 12/51 A kérdező kommentje:

Genny: döglött fehérvérsejt kicsapódás

na ha egy tejbe ilyet talál valaki vagy tojásba, akkor fogalmazzunk úgy, hogy az a jószág fertőzött.

Ha meg csak "bigottként" fújjogunk rá, mert menő fellépni az állattartással szembe akkor ott baj van.

Alap esetbe nem nyúlsz a tyúkokhoz, csak vannak egy mezőn amit "lelegelnek", magyarul ingyen rendbe rakják neked, cserébe még tojást is adnak, azzal hol a baj?

Tej: bocinál azt állítják, hogy idő előtt leválasztják az anya tehénről, na akkor most nyugtatom meg a társaságot, hogy le kell, különben különböző betegségek fognak rajta kijönni, mivel nem fog magától leállni róla.

Utána meg, hogy te a tehenet fejed, effektíve mi a baj megint?

Oké, sokan jönnek azzal, hogy a szervezetnek nincs szüksége a tejtermékre, mert a kínaiak nem esznek/isznak azt mégis milyen sokáig élnek...

Pont megint mondok ellenpéldát, hogy ugyan úgy vannak olyan emberek akik meg fogyasztanak tejterméket és mégis tovább élnek + egy természetes kálcium forrás. Nekem volt törött lábam, idő előtt rendbe jött, másik, hogy görcsölni is szokott (nem a törés miatt, már 20 éve tört el) akkor is ugyan úgy iszok tejet és érdekes mód megint segít. Kakaóként meg megint ugyan úgy finom.

Genny meg úgy kerülhet bele, ha a tehéntőgye hülyére van fejve és kisebesedik, de ha ezt is valaki el akarja kerülni, akkor tanyasi gazdaság.

A gazdának meg külön köszönöm, hogy írt, nagyon jó volt olvasni ;)

2017. aug. 21. 03:21
 13/51 A kérdező kommentje:

4:

Mert a tehén teje a borjú fejlődéséhez szükséges antitesteket, hormonokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket tartalmazza, az emberi test számára idegen és nem ideális összetételű. A szervezetednek gyulladást okoz, nehezen emészthető, és felborítja a hormonháztartásodat.

Emellett nem etikus más élőlények elől elvenni a táplálékot: egy tehén annyi tejet termel, amennyire a borjának szüksége van, te pedig ezt elveszed előle. Ha nem így lenne, neked nem maradna igazán teje, vagy csak nagyon csekély mennyiségben.

Hogy okozna gyulladást? Nem veszik el, hanem kötelező leválasztani, mivel nem hagyja abba a szopást, utána a bocinak okoz betegséget.

Emberek egyébként több ezer éve fogyasztanak tejet, fogazatból is kiindulva mindenevők vagyunk, más kérdés, hogy megértem aki húst nem fogyaszt.

Minden esetre aki azt állítja, hogy elveszi a tejet az buta, tehénfejést meg lehet folytatni leválasztás után.

Az, hogy gennyes lesz az meg megint a rossz tartás miatt van, ha hülyére van fejve...

Lehet menni megint gazdaságba ismerőshöz, ha ennyire büdös a dolog.

A tojás házi körülmények között teljesen etikátlan, hiszen egy életet oltasz ki. Házilag a tojás fias, mert gondolom kakasokat is tartasz, nem csak tojókat.Én nem bírnék se tyúk-embriókat, se tyúk-menstruációt enni. Az egészségügyi oldaláról már írtam.

2017. aug. 21. 03:29
 14/51 anonim ***** válasza:
64%

Azt nem tudom minek teszel fel egy kérdést ha nem érdekel a válasz és csak vitatkozni akarsz.

Ha nekem undorító váladék a tej, azért nem fogyasztok az egy válasz a kérdésedre hiszen az érdekelt miért nem iszom.

Miért akarsz engem meggyőzni hogy nem így van? Ha nekem undorító a tej, tojás azon nem fog változtatni az, hogy neked nem az.

Egyszerűen röhej, hogy mi őszintén válaszolunk egy kérdésre és csak lepontozás jár érte, aki meg trollkodik és nem a kérdéshez szól hozzá hanem győzköd hogy együnk-igyunk ilyesmit annak megköszönöd meg azt felpontozzák. Holott rohadtul nem az volt a kérdés hogy 10 millióból van-e kb 1%, aki normálisan tartja az állatait

2017. aug. 21. 08:15
 15/51 anonim ***** válasza:
18%

egyrészt az az 1% jóval több.

másrészt nem meggyőzni akart, hogy egyetek tojást, húst, tejterméket, csak elmondta, hogy az érveitek ellene több sebből is vérzik...

2017. aug. 21. 09:10
 16/51 A kérdező kommentje:
Én elolvastam, hogy mért tartjátok "gusztustalannak", más kérdés, hogy nem a termék tartozik "gusztustalan" kategóriába, hanem maga az állattartás az.
2017. aug. 21. 13:33
 17/51 anonim ***** válasza:
33%
Más országba meg bogarakat esznek meg teljesen természetesen.... Az se undorító, csak atz emberek nagy része túl finnyás.
2017. aug. 21. 13:53
 18/51 Juliusz48 ***** válasza:
26%
Felnőtt korban ha nem az erőddel keresed a kenyered meg lehet oldani a fehérjementes étkezést, de a gyerekeknek a fejlődéshez kimondottan szükséges. A tejtermékek fiatalon friss állapotban, általában jót tesznek a szervezetnek, de az élet előrehaladtával a tejcukor feldolgozása romlik az emberekben. van rá megoldás mert a savanyított termékekben ez megszűnik. A tojást én is jobban szeretem a kapirgáló tyúkoktól az íze miatt. Az embernek egyébként nem kellően hosszú az emésztőrendszere a tisztán növényi táplálkozáshoz. A kellő erőnléthez annyit kéne elfogyasztania mint egy orangutánnak, vagyis naponta a testsúlya kb 15-20%-át. Vagyis egy 80 kilós embernek 10-15 kg a napi adagja. Van ember aki ezt képes munka mellett elfogyasztani naponta?
2017. aug. 22. 08:08
 19/51 A kérdező kommentje:

Na ezen máskor vívtam valakivel, hogy ő állítása szerint bírna egy villanyoszlop állítást, oszloptranszformátor cserét, meg kábelbehúzást/összeszedést...

Hát nem 1 kg egyik se, hanem 30-80 kg-os egységekről beszélünk, na ezt fejeljük meg egy 60 kg-os egyénnel, zöldség zabálással, na ott azért vért pisilne a nap végén.

Oké, aláírom, hogy van olyan ember aki nem ártás mellett éli életét, de azért ne nem erre van berendezkedve az emberi szervezet.

2017. aug. 22. 08:34
 20/51 anonim válasza:
49%
Kinek a pap kinek a papné :D Attól függ kinek mi a jó.
2017. aug. 22. 20:11
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!