Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegánok miért ilyenek?

A vegánok miért ilyenek?

Figyelt kérdés

Szóval alapjáraton semmi gondom nincsen se a vegákkal se a vagánokkal, felőlem azt esznek amit akarnak, engem nem zavar. Ő életük, ő döntésük pont.

De miért van az, hogy ők egy állati eredetű terméket fogyasztó emberre fröcsögnek,próbálják rátukmálni a vegánságot? Mintha valami Jehova tanúi vagy valami hasonló szekta lenne.Csak azt gondolják az egyetlen járható útnak amit ők képviselnek, de ha ezt akarják hirdetni/terjeszteni, akkor miért nem próbálják ész érvekkel meggyőzni az embereket? Sokkal előrébb lennének, ha nem dögevőnek meg hasonlóknak hívnák a mindenevőket.

Tisztelet a kivételnek persze.

2017. júl. 1. 12:52
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
25%
Leginkàbb azok ilyenek, akik tudat alatt maguk sem gondoljàk komolyan a vegànsàgot, ezèrt hangoztatjàk, szidnak màst, hàtha ìgy maguk is elhiszik amit mondanak.
2017. júl. 1. 12:57
 2/25 anonim ***** válasza:
79%

Nem "ők" ilyenek, ugyanis messze nem az összes vegán ilyen. Sőt!

Ellenben ugyanúgy vannak húsevők között is, akik szidják, lehülyézik, kiröhögik a vegákat/vegánokat, próbálják őket húsevésre rábírni. Ők miért ilyenek?

2017. júl. 1. 13:00
 3/25 anonim ***** válasza:
72%

Én ennek pont az ellentétét tapasztalom...

Mindegy hova megyek emberekkel, milyen összejövelre, milyen étterembe, ha nem húsosat rendelsz, rögtön jönnek a kérdések: miért nem eszel, mióta, és miért gondolod hogy ez így jobb, dehát szükség van a húsra, nem betegszel meg így, stb...?

Rohadt idegesítő.

Életemben nem találkoztam még egy vegánnal, vegetáriánussal sem, aki önszántából odament másokhoz és közölte, hogy ne egyenek húst.

Ezek a viták mindig úgy kezdődnek (mint most is), hogy aki fogyaszt húst, egyszerűen beleköt abba, aki nem és kényszeríti az álláspontja megvédésére...

Ne haragudj már, de ha engem valaki elkezd hülye kérőzdőnek meg fűevőnek nevezni, akkor szerintem jogos a dögevő beszólás.

2017. júl. 1. 13:31
 4/25 anonim ***** válasza:
62%

Viszonylag sok vegán ismerősöm van, még soha senkire nem próbálták tukmálni a vegánságot, senkit nem akartak még megtéríteni.

De jogos lenne, mert téged milyen alapon zavarna, hogy ők nem esznek húst, tejet, stb? Azzal ők nem ártanak senkinek.

Ellenben a húsevők ártanak, mert valóban brutális, ami a vágóhidakon meg a baromfitelepeken történik, és hihetetlen, hogy ennyi mértéktelenül zabáló ember mellett még élnek egyáltalán állatok a földön.

A dögevő egyébként stimmel, hiszen döglött állatokat eszünk.

Én csak attól undorodom, mikor az ember két pofára zabálja a húst, a felét kidobja mert már jól lakott, és bele sem gondol mi az, nem is érdekli. Semmi tiszteletet nem mutat már az állat felé, akinek a húsát eheti. Ma már senki nem vadászik élelemért, telepeken tenyésztik hormonokkal felturbózva az állatokat, hogy az embernek legyen mit felfalni. Az ember meg alapvető jogának érzi, hogy ő az állatot megeheti, sőt, kijelenti, hogy az az állat azért lett CSINÁLVA, hogy az ember megegye.

Ilyen szempontból jó, hogy legalább annyi vegán van, amennyi. Mert ha ez így megy tovább, nem fogják tudni semmilyen varázsszerrel előállítani azt a mennyiségű húst, amennyire az embereknek szüksége lenne.

Te meg kedves kérdező, ha valamelyik vegán ismerősöd meg akarna téríteni, nyugodtan mondd el neki az érveidet, vagy kérd meg, hogy ne beszéljetek erről, de ide hiába írtok ki hetente egy ilyen hülyevegánok kérdést, ezzel max. magatokat próbálhatjátok nyugtatgatni.

2017. júl. 1. 13:46
 5/25 anonim ***** válasza:
80%

Ahogy a hármas is írja, igen. Ha valaki nem is vega, de egyszer nem kér húst, csak zöldséget, akkor már úgy néznek rá, mintha haldokolna. Mi van veled, miért nem eszel, a zöldség az csak köret, a húst edd...

Pont tegnap merült fel ez a kérdés egy társaságban, mondtam, hogy én nem tudnám megenni a húst, mert nem szeretek döglött állatot enni. Nem tartom magam se vegának, se vegánnak, nem is győzködök senkit, de én undorodom ettől és ennyi.

Kaptam is egész este az ívet mindenkitől, még én voltam elmebetegnek nézve, mert nem csöpög a nyálam az éhségtől, mikor véreztetik a disznót meg nyúzzák a nyulat...

2017. júl. 1. 13:50
 6/25 anonim ***** válasza:
88%

Én csak vegetáriánus vagyok, de csak mert utálom a húst, nekem nem kívánatos az "illata" [nekem szaga, csak nem akarok megsérteni senkit, azzal, hogy lebüdösözöm mások kajáját (pedig a kedves, békés húsevők körülöttem az én zöldséges kajáimra számtalanszor fújolnak, de nembaj...)].

Senkit sem akartam még sosem meggyőzni arról, hogy ne egyen húst, de engem mindig győzködnek, hogy egyek.

"De csak ezt a falatot, ezt szeretni fogod..."

"Ez nem is hús, ez csak hal..."

"Ez nem húsos szendvics, ez csak párizsis, ezt eheted ... " stb :D

2017. júl. 1. 16:14
 7/25 anonim ***** válasza:
50%
Persze, hogy "fröcsögnek" hisz megeszed a barátaikat, te nem fröcsögnél ha valaki lemészárolná pl. a családodat és jóízűen megenné? :) Gondolom mosolyognál és tapsikolnál.
2017. júl. 1. 16:27
 8/25 anonim ***** válasza:
6%
Azért arról is megvan a véleményem, akinek állatok a barátai. Én embernek tartom magam, így az ő társaságukat keresem, az állatokat pedig állatként kezelem.
2017. júl. 1. 18:32
 9/25 anonim ***** válasza:
43%

Az ember is állat, ha már itt tartunk :)

Nos, kérdező, azt írod, tisztelet a kivételnek, de... Nem kivételes a normális vegán. Csak a bigott intoleránsak a hangosabbak, azok tűnnek fel.

Ahogy írták, sok minenevő is beszólogat. Nekem ugyan jó tapasztalataim vannak, nem szoktak fennakadni azon, ha nem eszem húst, a vendéglátóim nem kis része direkt vega ételellel vár, pedig nem várom el (amúgy nem vagyok vega, de ez most mindegy :D nem szoktam húst enni), de persze van kivétel. Egyik ember ilyen, a másik ilyen. Akár vega, akár vegán, akár mindenevő, akár húst eszik hússal és azt sem érti, hogy miért eszem zöldséget...

Valamiért sok ember vallási fanatikusakat idéz a táplálkozásnál, ez van.

Némelyük egészen hajmeresztő, egyes vegánok szemében idióta vagyok, mert nem eszem rengeteg gabonát. Mit sem számít, hogy az nekem nem esik jól és sokkal jobb ételeim vannak...

A dögevőzés nem korrekt, egyrészt mert normális embereket is megsérthet, másrészt mert hibás. A dögevő nem az, aki/ami halott állatot eszik. A legtöbb ragadozó s mindenevő halott állatot eszik, a dögevők viszont bírják a rothadt húst is. Az ember nem (jó, vannak rohasztott ínyencségek egyes helyeken, de az nem ugyanaz).

A macska és a kutya sem dögevő...

2017. júl. 1. 19:02
 10/25 anonim ***** válasza:
14%

"Az ember is állat, ha már itt tartunk :)"

Már amelyik. :) Én azért megkülönböztetem magamat tőlük, ha nem baj.

2017. júl. 1. 19:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!