Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Vegák/ vegánok! Ha a hús és...

Vegák/ vegánok! Ha a hús és egyéb állati eredetű termékek természetesek lennének (tehát nem lennének állati eredetűek) akkor ennétek?

Figyelt kérdés
Én vega vagyok, és a virslit szívesen enném, ha nem egy disznócombból készülne. Vegán szeretnék a későbbiekben lenni, de a tojás nagyon fog hiányozni...
2017. máj. 11. 16:13
1 2
 1/18 Jorck ***** válasza:
0%

Személy szerint én nem foglalkozok ilyen megnevezésekkel (vegetáriánus, vegán).., inkább azt nézem milyen állatról van szó. Próbálom elkerülni a magasabb értelmi szintű állatokat (vörös húsok), de van amikor pl. itthon virsli van, én is néha megeszem ha épp jól esik. Amúgy próbálok az egyszerűbb létformák felé terelődni (pulyka, csirke). De ezeknél még odafigyelek hogy akkor eszem mikor jól esik, és nem ész nélkül. (Sajnálom ezeknek az állatoknak is az emberek által létrehozott szenvedését.) Utána már szerintem megint teljesen más szint a halak pl.

A tojással egyáltalán nem foglalkozok mivel tudom itthon tolják a tyúkok, és ez nem jelent nekik semmi szenvedést.

Persze én nem is tartom magam semminek, ilyen megfogalmazás szempontjából, ez nálam alap hogy próbálok odafigyelni a környezetemben lévő élőlényekre.

2017. máj. 11. 16:33
 2/18 anonim ***** válasza:
35%
Pontosan ezért nem aggatok magamra cimkéket... az év nagy részében növényeket eszem, de ha megkívánok egy véreshurkát, hát miért ne...
2017. máj. 11. 16:38
 3/18 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem ezt még gondold át, hogy mit akarsz kérdezni. Az állatok is természetesek. Vannak húspótló cuccok, direkt olyanoknak, akik nehezen állnak át a régi ízekről, növényi alapanyagból készült virsli stb.
2017. máj. 11. 16:50
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Tehát az a kérdés hogy hiányzik-e a hús íze? Elég kacifántos megfogalmazás.
2017. máj. 11. 17:33
 5/18 anonim ***** válasza:
100%

én vegán vagyok gyak. csak tojást eszem ami állati, tehát technikaliag vega vagyok.

Ha ízekre gondolsz, azt meg tudom érteni pl hogy hiányzik néha neked avirsli íze.

Nekem viszonta az lehúzú savas érzés nem hiányzik, amia húsevéssel jár együtt.

Egyébként pedig szinte mindeből lehet már pótlást kapni, pl vegán 'májkrémet' ettem tegnap. Nagyon kandúr volt és az íze is hasonlít az eredetire.

2017. máj. 11. 20:30
 6/18 A kérdező kommentje:

Tehát:

Ha pl a hús a fán teremne, akkor ennétek? Tehát nem tapadna hozzá vér, szenvedés...

2017. máj. 11. 22:02
 7/18 anonim ***** válasza:

Ez tuti erősen emberfüggő. Sok vega, vegán annyira kényszeresen eszi a műizéket (van vegán "tojás", tyúkos tojástartóban. eszem megáll. de persze álsonka és álpulyka is. kár, hogy ezeket lehetetlen utánozni...), hogy tuti ennék az igazit, ha hirtelen megfelelne nekik az előállítása.

Aztán vagyok én ,aki nem vagyok vega, de sok évig voltam. Nos, az ízetlen húsok pont nem hiányoznak, az ízes házi pedig bőven elég évi 1-2 alkalommal, de persze a nulla is jó. Nekem szenvedés lenne gyakran húst enni, ez független attól, hogy rühellem a nagyipari állatkínzást (a házit is). Plusz elrontaná a fehérjebevitelemet. Így sem tudok elég tojást enni, dehogyis eszem még húst is, bármilyen finom. Max. nagyon néha.

De ez azért, valljuk be, fura kérdés. Nem olyan világban élünk, ahol van műhús, ami olyan, mint egy kiváló minőségű igazi... Ha a hús a fán teremne, minden más lenne, a vegaság is...

Sok sikert a vegán élethez, ha belevágsz. Én egyszer 5 napot kibírtam tojás nélkül növényi étrenden, meglepően nem hiányzott a tojás, pedig alapból azon élek. Hosszabb távon persze más, de annyi mindent ehetsz, amit én nem nagyon, mert túl szénhidrátos. S még én is jókat ettem. A vegán konyha igazán vonzó és roppant gazdag. Még habcsókot is csinálnak a kis találékonyak, ami valljuk be, bravúr, de a csicseriborsó konzervlé csodákra képes. Ez mondjuk nem kell az élethez. Nekem eleinte a süti hiányozna, mert a vegán sütiket nagy általánosságban nem szeretem. A nyersvegán édességeket igen, szóval azért meglennék. Bár édesség sem kell az élethez, elvileg. Még sosem próbáltam ki.

2017. máj. 12. 02:00
 8/18 anonim ***** válasza:

nem nem ennék. mert az ölés csak egik része része, aza mérhetetlen szenvedés amit az állatok átélnek és a húsevő emberekbe kerül, csak egyik része a dolognak.

A más része az, hogya hús nagy része salakanyag, ami nagymértékben savasítja és rombolja az ember sejteit. Öregít, rombol, és a savasítás által nemkívánatos kémiát, ha úgy tetszik rezgést hoz létre benned.

Tehát nem, köszi.

2017. máj. 12. 08:43
 9/18 anonim ***** válasza:
bocs a hibákért, telóról toltam.
2017. máj. 12. 08:44
 10/18 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem a kérdést, szerintem hülyeség.. De mindegy. Vannak növényi virslik, tehát nem tudom mire gondolhatsz...

De amúgy én nem ennék ha fán teremne, utálom a hús ízét.

2017. máj. 12. 10:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!