Az fura ha a vegetáriánus táplálkozástól hízom?
Én is ismertem kövér vegetáriánust, a végén beteg is lett a helytelen táplálkozás miatt. Persze, mert ette a csokikat, meg minden szart. Ketchupos répa volt az egyik kedvence, mondjuk az annyira nem hizlal, de a szénhidráttal teli mindenféle nasi igen, amiket még zabált.
Csatlakozom az előző válaszolókhoz, a színhús(vagyis a nem zsíros hús) ami legkevésbé hizlal. Pl. 100 gramm csirkehúsban kb. 100 (kiló)kalória van, viszont rengeteg fehérje, míg pl. egy 100 g-os chipsben 450 körül, csokiban meg 550. Mellesleg a húsban semmi egészségtelen nincsen(a zsírt leszámítva ha zsíros), ezért azt ugyan megértem aki elvből vegetáriánus, de ha valaki azért mert azt hiszi egészséges ha nem eszik húst, az téved.
Láttál már kövér tehenet?
Hát nem is egyet. :D Viszont a farkas húsevő és nem sokat láttam, amelyik gurult volna. :D
ahogy a többiek is leírták: a vegák az állati hús helyett nagyon sok szénhidrátot, növényi zsiradékot esznek.
1 g szénhidrátban 4,1 kcal, 1 g zsírban 9,4 kcal van.
a színhús (pl. csirkemell) alig tartalmaz zsiradékot. ehelyett chipset, csokit, burgonyát enni egyenértékű az elhízással. nem beszélve arról, hogy az egészségtelen táplálkozás a föld kizsákmányolása... vagyis nem kisebb vétek (már ha annak tartjuk), mint a hús evése.
szoktam a paprika tévén a vega kislány főzőműsorát nézni - ámulok és ájulok. tele van zsiradékkal, cukorral, amit főz. bleeehhhehhh. nem az a baj, hogy zöldséges, hanem az, hogy egészségtelen. és felettébb egyhangú.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!