Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Miért kérdik sokan a vegáktól,...

Miért kérdik sokan a vegáktól, hogy halat esznek e?

Figyelt kérdés

Miért kérdi mindenki a vegetáriánusoktól, hogy 'De halat se eszel?' ?

A hal az is állat kategória nem? Úgy tudom, a vegetáriánusok semmilyen állatot nem esznek, halat sem.

Vagy az alacsonyabb rendű állatnak számít, így azt megeszik a vegák is?

2017. jún. 1. 07:37
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
76%
Aki vegetáriánus az hivatalosan nem eszik halat se. Az más kérdés, hogy sokan ettől függetlenül ide sorolják magukat hiába esznek halat...
2017. jún. 1. 22:49
 22/28 anonim ***** válasza:
76%
De hát a vegetáriánus fogalmába nem fér bele hogy halat eszik mert önellentmondás...
2017. jún. 2. 06:22
 23/28 A kérdező kommentje:

Szerintem is. Nekem a hal is hús, hiszen állat. Szemmel, szájjal, testrészekkel. És meg kell ölni, hogy megehesd.

Egy almát nem tudsz megölni.

2017. jún. 2. 07:40
 24/28 A kérdező kommentje:

Illetve megölöd azzal, ha megeszed, de ha most tételezzük fel, hogy nem evés céljából szedjük le a fáról és horgásszuk ki a tóból a halat.

Tehát kivettük a vízből, letesszük egy asztalra a halat és mellétesszük az almát, amit leszedtünk a fáról.

Fogunk egy kést és összeaprítjuk mindkettőt. A hal meghalt. Az alma meg csak összeaprítódott. De akkor élve emésztem meg az almát.... ? :O

2017. jún. 2. 07:43
 25/28 anonim ***** válasza:
87%
Ezt én sem értettem soha. A hal nem ugyanolyan hús mint pl a csirke? Egyébként aki nem eszik húst, de halat igen azt ugy hívják h peszketáriánius. Ami Szetintem a legnagyobb hülyeség. Egy hal mitől másabb egy disznónál, vagy egy masik állatnál? Nem értem.
2017. jún. 3. 09:56
 26/28 anonim válasza:
Szerintem azért mert a hal nem ad ki hangot és nincs mimikája. Nem látod úgy szenvedni, mint egy szárnyast, vagy nyuszit. Speciel én nem vagyok vega, én annak a híve vagyok hogy "megtisztelem" az ételt, és azt az állatot amiből készítem.
2017. júl. 12. 20:23
 27/28 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a kérdés a római katolikusok böjti ételeiből ered.

A húsvét előtti 40 napos bőjtöt a 7. századtól tartják. Eleinte nagyon szigorúan csak húsmentes ételeket fogyasztottak, de a 11.században az egyház különböző engedményeket tett, innentől kezdve ehettek a hívők tejtermékeket és tojást.Sajnos nem tudom pontosan hogy melyik évszázadtól, de a hal is bőjti étel lett. A biblia egyébbként egyáltalán nem tiltja a hal evését.

Mivel a mi kultúránkban a húsmentes étrend szorosan összefügg a bőjti étrenddel,amiben megengedett a hal fogyasztása, logikus, hogy ha valaki azt mondja, nem eszik húst, megkérdezik, hogy halat eszik-e.

2017. júl. 21. 15:34
 28/28 anonim ***** válasza:

Én pl nem hívom magam vegetáriánusnak mert halat eszem....de a húsevő ismerőseim igen, szerintük az a heti 1 tonhalkonzerv meg évente 1-2 halszelet már nem húsevő kategória :-) Persze egy igazi vegetáriánus meg nem hívna annak, de hogy akkor mi vagyok? Van erre egy kifejezés, a pescarian azaz halevő, de ez meg azért vicces, mert az ételeim 99%a növényi eredetű, 1%-a hal.

Amúgy is viccesnek találom hogy az alapján kategorizálunk egy csoportot, mit nem eszik, az alapján kéne, mit eszik. Egy húsevő eszik növényt is, nem csak az ember, az én kutyám rendszeresen evett gyümölcsöt, rágta a füvet és teljes extázisban volt amikor hullott a dió a fáról....a vegetáriánus azt jelentené, hogy növényevő....szerintem én növényevő vagyok, csak nem vega, mert ugye a halról nem mondtam le.

2017. aug. 12. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!