Miért mondják sokan hogy "húst kell enni", amikor köztudott hogy a vegák tovább élnek?
Mert az ember minden evő !!! A szervezetnek szüksége van a húsra,és zöldségekre is...
SZERETEM ÉN AZ UBORKA SALÁTÁT MARHA PÖRKÖLTEL !!!!!!
NEM SZERETEM A HÚST MÁS TÁNYÉRJÁN !!!!!!!
Mert az ember mindenevő.
A hegyes szemfogak szerinted a növényi táplálékhoz kellenek?!
A szervezet az agysejtek felépítéséhez szükséges anyagot kizárólag a húsokban található fehérjékből tudja kivenni és beépíteni a szervezetbe. Más fehérje-tipusokat erre a célra nem használ.
Ezzel magyarázzák azt is, hogy amikor az elő-ember (ősember) rászokott a húsevésre, attól kezdve tapasztalható nagymértékű szellemi, értelmi fejlődés a homo-sapiensnél.
A vegák nem élnek tovább... Olyan ez, mint a házasság:
Házas ember sem él tovább, csak hosszabbnak érzi... :D
Senki sem mondja, hogy húst hússal kell enni épp azt hallani mindenhol, hogy a fehér húsokat -hal, szárnyas- kell előnyben részesíteni.
Ami miatt nem egészséges ez a módszer:
Kevés minőségi fehérjét fogyasztanak, a növények kevesebb vasat tartalmaznak és a felszívódásuk sem olyan hatékony. Gyakran alakul ki náluk B12 vitamin hiány aminek vashiány a vége. Nem tudom tudod-e de a vegák nem adhatnak vért!
Több zöldséget fogyasztanak, és kevés mást emiatt a növényekre szórt vegyi anyagokból több jut nekik, amik jobban fel is szívódnak.
Változó korban sokkal gyakoribb a csontritkulás.
Az ember nem véletlen minden evő. Minden tápanyagra szükség van nem is erről van szó, inkább arról, hogy ezeket a tápanyagokat:
-milyen minőségben
-mekkora mennyiségben
-mivel kombinálva használjuk.
Az ember fejlettebb lelki világgal rendelkezik ezért nálunk beúszott a képbe az állatokkal való igazságos bánásmód, a vallás, stb.
De sajna mindez a szervezetünket a legkisebb mértékben sem fogja érdekelni.
Egyértelműen vannak előnyös hatásai is nem akarom ledarálni a vegákat, de hosszú távon nem egészséges.
Linkelek neked egy oldalt ahol olvashatsz hosszabban is pro és kontra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!