Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?
Én azt gondolom, hogy lehet pótolgatni a húst az étrendben, de teljesen nem. Szerintem nem hiába az étrendünk része, jó oka van. Nekem volt egy vegetáriánus osztálytársam, aki általános alsótól az volt. Nagyon beteges volt miatta (orvos meg is mondta neki, hogy emiatt van és hogy kéne néha húst ennie).
2 évnyire maradt le tőlünk a sok hiányzás miatt.
Ezek után én nem hiszek abban, hogy ez egy jó étrend. Ráadásul nekem a normális étkezésem része. Úgy gondolom, hogy több értelme van annak, ha valaki a normális tartású állatok húsát eszi és veszi és ezzel fejezi ki az ellenszenvét. Hiszen más állatok is ölnek meg az életben maradásért állatokat és nem is kegyesen, ahogy azt mások hiszik. Az állatvilág kegyetlen.
Nekünk megvan a tudásunk ahhoz, hogy kegyesek legyünk, szép életet adjunk az állatnak és gyors halált, ha erre tartjuk.
Szóval én ezért nézek furcsán a vegetáriánusokra. De nem ítélem el őket. Nekik is megvan a véleményük, ahogy nekem is. És ennyi. Valószínűleg ők meg rám néznek furcsán :)
Az embernek nem véletlenül olyan a fogazata, amilyen.
A hús egészséges, a szervezetünknek szüksége van rá. Meg lehet élni éppen hús nélkül is, de ez olyan, mint férfinek nő nélkül vagy fordítva. Szóval nem érdemes.
Szerintem elfogadjuk. Vagy.. legalábbis, hiába nme fogadom el a mosógépet, attól még ott van a fürdőben! :)
Egyébként egyetértek az elsővel. Egyszerűen butaság.
Az emberek nem növényevők,hanem mindenevők.Ebbe beletartozik a hús fogyasztása is.Én ettől függetlenül nem akadok ki ha valaki vegetáriánus.Tegye ha neki így jó.Én szeretem a csirke és sertéshúst,így nem fogok lemondani a kedvenc tejfölös csirkémről.Ezt meg másnak kell elfogadnia.
Egyébként csak megjegyzem,hogy nincs kiábrándítóbb dolog annál amikor egy vega azzal jön,hogy azért nem eszik húst,mert szörnyűnek tartja az állatok leölését,és mindezt bőrdzsekiben,krokodilbőr cipőben,és bőrtáskával a kezében mondja..
"Miért nem fogadják el sokan a vegetarianizmust?"
Mert abban a tévhitben élnek, hogy szükségünk van az állati fehérjére. Pedig a növényekben is van fehérje, sokban több is, mint egy-egy állatban.
Vagy szegény nagymamám szerint "Isten azért teremtette az állatokat, hogy nekünk táplálékul szolgáljanak." És ha egy magasabb rendű lény ezt gondolná rólunk, emberekről? (Egyébként ilyen is van, de most nem ez a téma.)
5-ös írja:
"A hús egészséges, a szervezetünknek szüksége van rá."
Ez egyszerűen nem igaz. De hadd cáfolja meg ezt helyettem Tóth Gábor élelmiszeripari mérnök, akinek az interjúja letölthető innen:
Alulról a második.
A tömegtermelt hús már csak azért sem egészséges, mert a nagyüzemi állattartásban annyira felhizlalják pl. a csirkéket (antibiotikumokkal, növekedési hormonokkal), hogy a saját súlyukat sem bírják el, ezért (is) sokan elhullanak közülük idő előtt. Ha már hús, akkor mindenképpen a házilag tartott állat húsa lenne jó (nem a tápos, hanem a kertben kapirgáló csirkéé), de spirituális szempontból az övé is csak akkor, ha önként adná oda a testét, hogy nekünk táplálékul szolgáljon. Mivel ez általában nem így van, megesszük az állatok halálfélelmét is, a leölésükkor keletkezett stresszhormonokkal együtt, tehát ismét csak elmondható, hogy a húsevés egyáltalán nem egészséges, mi több, negatív energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!